לא רק קורונה: הרס רב באילת בעקבות מזג האוויר הסוער
הסערה שהגיעה ממצרים השאירה אחריה נזקים כבדים לאורך כל רצועת החוף, שלטענת העירייה נאמדים בעשרות מיליוני שקלים. ראש העיר מאיר יצחק הלוי: "אסון טבע שאילת לא ידעה כדוגמתו". צפו בתיעוד הנזק
תושבי אילת
התעוררו הבוקר (שבת) להרס רב לאורך כל רצועת החוף - מטאבה בדרום עד עקבה במזרח. הסופה
שהגיעה ממצרים ביומיים האחרונים השאירה אחריה נזקים כבדים שלטענת העירייה נאמדים בעשרות מיליוני שקלים.
ראש העיר מאיר יצחק הלוי הגדיר את הסופה "אסון טבע שאילת לא ידעה כדוגמתו", ולכן לדבריו נדרשת התייחסות מיוחדת של כל הגורמים. לדבריו, עבודות השיקום עלולות להימשך שבועות ארוכים.
הוא פנה למנכ"ל משרד ראש הממשלה בבקשה לזמן ישיבה לאלתר עם משרד האוצר, משרד הפנים, משרד התיירות, רשות החירום הלאומית, החשב הכללי ועוד, הן על מנת לטפל בנזק הרב שנגרם והן להיערך לשיקום ארוך שיידרש.
יצחק הלוי הזכיר שהמערכת פגעה באילת במקביל לנזק הרב שממילא נגרם לעיר ולענף התיירות שעליו נשענת הכלכלה שלה על רקע מגפת הקורונה העולמית.
בשעות הסופה הארוכות פלט הים החוצה כמויות אדירות של פסולת. הבוקר החלו צוותי ניקיון מתוגברים בפעולות להשיב את המצב בחופים לקדמותו, ותושבים רבים לצד גורמי סביבה ומועדוני צלילה נרתמו גם הם למשימה.
לטובת העניין הציבה העירייה מכולות פתוחות לאורך החופים ויצאה בקריאה לתושבים להביא שקית אשפה או שתיים, למלא אותן פסולת ולהרחיק מהחוף. צוותים של העירייה יגיעו בהמשך כי לאסוף זאת.
נזקי הסערה באילת, הבוקר:
בשני הלילות האחרונים טיפלו צוותים גם בנזקי הגשם העז שליווה את הרוחות. צוותים של העירייה וקבלנים בשירותה שאבו מים כבר מיום חמישי בחצות, פינו סחף על מנת לאפשר צירים פתוחים והזיזו עמודי תאורה ועצים שנפלו כתוצאה מהסופה.
ברשות הטבע והגנים מעריכים שהסערה גרמה נזקים עצומים גם לשונית האלמוגים. ד"ר אסף זבולוני, אקולוג מרחב אילת ברשות הטבע והגנים, אמר ל-ynet: "נכון לרגע זה, לא ניתן להעריך את הנזקים אך נראה שהם משמעותיים מאוד. נדע להעריך את הנזקים לאחר שניתן יהיה לצלול ולנטר את השוניות".
מזג האוויר בסוף השבוע היה סוער בכל רחבי הארץ, וגרם לקריסת עצים, הפסקות חשמל ושיטפונות בנחלי הדרום. בין עשרות העצים שקרסו היה גם עץ אלון בכניסה לחורשת טל שבצפון, שגילו מוערך ב-450 שנה. העץ ניצב ליד האנדרטה לזכרו של סא"ל שמואל אדיב, מפקד גדוד צבר בחטיבת גבעתי, שנפל באפריל 1988 בהר דב, בהיתקלות עם מחבלים. גם ביער המלאכים, הסמוך לקריית גת, קרסו עצים רבים לאחר לילה של רוחות עזות.
בבאר שבע ירדו בזמן המערכת 57 מ"מ שהם יותר מרבע מהממוצע הרב שנתי. בירושלים ירדו 51 מ"מ, באזור צפת 49 מ"מ ובמצפה רמון לא פחות מ-45 מ"מ, כאשר כמות הגשם השנתית הממוצעת באזור היא 80-60 מ"מ. בתחתית הרשימה הפעם, רמת הגולן.
לדברי חזאי מטאו-טק ליאור סודרי, מערכת גשם נוספת צפויה באזורינו החל מיום שלישי אחר הצהריים ועד לסוף השבוע, כאשר שיאה מסתמן בימים חמישי ושישי.