שתף קטע נבחר

 
צילום: EPA

התפרצות קורונה בבית הדיור המוגן "מגדל נופים" בירושלים

עובדת סוציאלית שלא ידעה כי נדבקה בקורונה הגיעה למקום העבודה וגרמה להדבקתם של דייר, שתי עובדות נוספות ושתי מטפלות זרות. הצוות והדיירים, שנמצאים בקבוצת סיכון, שוהים בבידוד. "אנחנו בהיסטריה"

 

התפשטות הקורונה: הקשישים נמצאים בסיכון    (צילום: עידו ארז)

התפשטות הקורונה: הקשישים נמצאים בסיכון    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הדבקה של נגיף קורונה בבית לדיור מוגן "מגדל נופים" בירושלים. עובדת סוציאלית שלא ידעה כי נדבקה בנגיף הגיעה למקום העבודה וגרמה לשורה של הדבקות. ביום רביעי היא אובחנה ופונתה לבית החולים. "יש כרגע שישה אנשים מאובחנים: שלוש עובדות של הבית, שתי מטפלות זרות, ועוד דייר. המספר צפוי לגדול, כך אני מעריך", אמר ל-ynet רפי פולק מנהל מגדל נופים שבעצמו נמצא בבידוד, כמו גם הצוות הרפואי והדיירים של המקום.

 

בדיור המוגן מנסים לשמור על הקשישים

 

"אחת מהעובדות שאובחנה נמצאת בבית ומרגישה טוב וכל השאר מאושפזים בבתי חולים", סיפר פולק. "אנחנו בהיסטריה. אני ממש חרד לשלומם של הדיירים והעובדים והיום אני מבין שהטיפול צריך לעבור לרמה הלאומית. זה לא יכול להימשך ככה. אנחנו יכולים להגיע לקטסטרופה. זה לא יכול להיות שמנהל שנמצא בבידוד עם צוות שנמצא בבידוד, רופאה ועובדות סוציאליות צריכים לנהל משבר בסדר גודל כזה.

 

"אני כל הזמן בקשר עם משרד הבריאות ומבין שכל המערכת נמצאת בקושי להתמודד עם תופעה שאף אחד לא ציפה לה. חייבים לאחד כוחות, יש פה פצצה מתקתקת וצריך לנטרל אותה בכל אמצעי.

החולה מנס ציונה נכנסת לבית החולים שיבא (צילום: שאול גולן )
באמבולנס מד"א. ארכיון (צילום: שאול גולן )
 

לדברי מנהל בית הדיור המוגן, הצוות והדיירים נמצאים בבידוד אבל לא לקחו מכולם דגימות. "אני מבקש שיעשו בדיקות לכל הדיירים והצוות, אני לא בטוח שזה ישים, משרד הבריאות טוען שהבדיקות יעילות רק במצב של התפתחות תסמינים ואם זה מה שיש בארסנל של הבדיקה, אין מה לעשות. המצב חמור וחייב לקום צוות משימה שיתמודד.

 

כ-37 אלף קשישים בישראל, ששוהים בכ-400 פתרונות דיור מחוץ לבית, הם האוכלוסייה הפגיעה ביותר בימים אלה. על פי הסטטיסטיקה המוכרת עד כה, אנשים בני 60 ומעלה הם בעלי סיכון גבוה יותר להידבק בנגיף הקורונה, והסיכוי שלהם לחלות באופן קשה ואף למות כתוצאה מהנגיף גדולים יותר. 22% מהמתים מהנגיף עד כה הם בני 80 ומעלה.

 


 

משרד הרווחה הורה לכל בתי האבות והדיור המוגן בארץ לאסור כניסת מבקרים למסגרות. לפי ההנחיה, שעודכנה היום (חמישי), מפגשים של הקשישים עם אורחים הבאים לבקרם יוכלו להתקיים רק מחוץ לשערי המסגרות, ובתנאי שהמבקר לא נמצא בבידוד ולא נחשף לאנשים שנמצאים בבידוד. במידה שלא מתאפשרת יציאה של הדייר החוצה, תתאפשר כניסת קרוב משפחה מדרגה ראשונה לאחר בירור מצבו על ידי מנהל המסגרת - ובתנאי שלא שב מחו"ל ב-14 הימים שקדמו לביקור, לא מתגורר עמו אדם השוהה בבידוד והמבקר לא פיתח תסמינים.

כמו כן, קובעות ההנחיות כי הנהלת בתי האבות צריכה לוודא שספקים ייכנסו רק לאחר שנבדק כי איש מהם או מבני משפחתם אינו חייב בבידוד על פי הנחיות משרד הבריאות.

 

מניין חולי הקורונה בישראל הגיע הערב ל-213, כך לפי הודעת משרד הבריאות. 18 מהחולים הם אנשי צוות רפואי, ובסך הכל ישנם 2,593 אנשי רפואה בבידוד. לפי העדכון שפורסם בשעה 18:00, מצבם של 195 מהחולים מוגדר קל, 12 במצב בינוני, 2 במצב קשה ו-4 החלימו. 167 חולים מאושפזים בבתי חולים, 9 נמצאים בדרך לאשפוז ו-33 בבית.

 

 

בתוך כך, ב-ynet נחשף הערב כי מנהלת מחלקה בבית החולים איכילוב, שבה אושפזו חולים החשודים כנשאי קורונה, נדבקה בנגיף. כל החולים וצוות המחלקה מועברים לבידוד במחלקה אחרת בבית החולים, הצוות נשלח לבידוד ביתי והמחלקה שבה מדובר תעבור חיטוי מסיבי.

 

במחלקה אושפזו במהלך השבוע האחרון כמה חולים שנחשדו כחולים בקורונה. הם אושפזו בחדר עם לחץ אוויר שלילי, אך מבקרים במחלקה טענו כי הבידוד לא נשמר, כי הצוות שמטפל בהם מטפל גם בשאר החולים, וכי אחת המאושפזות שנחשדה כחולה אף יצאה להסתובב במסדרונות המחלקה והוחזרה לחדרה באיומים של אנשי ביטחון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
אילוסטרציה
צילום: שאול גולן
מומלצים