שתף קטע נבחר

 
צילום: EPA

רופאי איטליה מותשים: האחות שקרסה והפכה לסמל

הקורונה מכה ללא רחם, 1,809 כבר מתו. בעיתון בברגמו מדור מודעות האבל התארך מעמוד אחד ל-10. האחות אלנה פליאריני שצולמה כשראשה מוטל על המקלדת: "אני לא עייפה, אני פוחדת. אני נלחמת באויב שאני לא מכירה". רופא מלומברדיה: "שבועיים לא ראיתי את המשפחה, מביט בתמונות מבעד לדמעות"

בתמונה שרבים באיטליה הפיצו בימים האחרונים ברשתות החברתיות נראית אחות מותשת שקרסה על המקלדת שלה בבית החולים. האחות, אלנה פליאריני שעובדת במחוז לומברדיה שבצפון, המחוז שנפגע קשה מכול בהתפרצות הקורונה באיטליה, הפכה סמל למלחמת ההתשה שעוברים בימים אלה עובדי מערכת הבריאות האיטלקית, המתמודדים עם התפרצות איומה שבשלושת השבועות האחרונים גבתה כבר את חייהם של 1,809 בני אדם, מהם 368 רק ביממה האחרונה.

 

ברגמו: 10 עמודי אבל בעיתון במקום אחד

ברגמו: 10 עמודי אבל בעיתון במקום אחד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נגיף קורונה איטליה אחות אלנה פליאריני מותשת ()
האחות אלנה פליאריני בתמונה שהופצה בכל העולם

איטליה נגיף קורונה תודה ל רופאים בית חולים טורינו (צילום: רויטרס)
שלט תודה לרופאים בבית חולים בטורינו(צילום: רויטרס)

מספר הנדבקים הכללי באיטליה עומד על 24,747. בלומברדיה לבדה נרשמו אתמול 252 מקרי מוות בזמן הזה, ומספר המתים בחבל הגיע ל-1,218.

 

בימים כתיקונם, חבל לומברדיה הוא הלב הכלכלי של איטליה ומצויד באחת ממערכות הבריאות הטובות בעולם, אבל מאז תחילת ההתפרצות בסוף החודש שעבר העובדים שלה, אנשים כמו פליאריני, נמצאים תחת לחץ עצום. "מצד אחד עצבן אותי לראות את התמונה שלי בכל מקום, התביישתי שהראיתי את החולשה שלי", סיפרה פליאריני ל"קוריירה דלה סרה", "אבל אז פתאום הייתי שמחה, כי קיבלתי מסרים יפים מאנשים שהביעו הזדהות עם הסיפור שלי".

 

"למען האמת אני לא עייפה פיזית, אני יכולה לעבוד 24 שעות ברצף אם צריך, אבל לא אסתיר את העובדה שכרגע אני חרדה כי אני נלחמת באויב שאני לא מכירה", הוסיפה.

  (צילום: AP)
רחובות מילאנו ריקים. דאגה למטרופולין(צילום: AP)

נגיף קורונה איטליה בית חולים ברשה (צילום: רויטרס)
בבית חולים בברשה(צילום: רויטרס)

נגיף קורונה איטליה בית חולים ברשה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

פליאריני היא רק אחת מעובדים רבים במערכת הבריאות האיטלקית שהביעו בשבועות האחרונים את דאגתם מהמחיר שגובה הנגיף – הן ממוסדות הבריאות והן מאנשי הצוות שלהם. "עברו כמעט שבועיים מאז שראיתי את הבן שלי את המשפחה שלי, כי אני פוחד להדביק אותם", כתב בפייסבוק דניאלה מקיני, רופא בבית החולים בעיר ברגמו שבצפון המדינה, גם כן בחבל לומברדיה. "אני מסתפק בכמה תמונות של הבן שלי שאני מתבונן בהן מבעד לדמעות ובכמה שיחות וידאו".

 

צוות סיוע נפשי לרופאים

גם דרומה משם, בטוסקנה, מערכת הבריאות מתחילה להרגיש את הלחץ. האחות אלסיה בונארי מהעיר גורסטו פרסמה באינסטגרם תמונה שבה היא נראית כשעל פניה ניכרים הסימנים של יום עבודה ארוך שבו עטתה מסכה על פניה. "אני מודאגת כי יכול להיות שהמסכה לא מתאימה לגמרי לפנים שלי, אני עלולה לגעת בעצמי בטעות בכפפות מלוכלכות", הסבירה בכיתוב התמונה. לדבריה ציוד המגן שבו עליה להשתמש פירושו שלעתים היא אינה יכולה לשתות או ללכת לשירותים במשך שש שעות. אם לא די בעייפות הפיזית, הוא הוסיפה כי היא ועמיתיה "עייפים נפשית" כבר שבועות בגלל עומס העבודה.

 

האיטלקים שבבידוד שרים מהמרפסות    (צילום: רויטרס)

האיטלקים שבבידוד שרים מהמרפסות    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בבית החולים סן ג'ובאני בוסקו בטורינו, גם כן בצפון איטליה, הוכנס השבוע לעבודה צוות סיוע נפשי כדי לעזור לאנשי הסגל של בית החולים להתמודד עם הלחץ – בראש ובראשונה לאלה העובדים במחלקות החירום וביחידה לטיפול נמרץ. "כל מי שזקוק לעזרה יכול לפנות אלינו, אנחנו כאן בשביל כולם", אמרה מוניקה אנייזונה, אחת מ-20 פסיכולוגים בצוות, לעיתון "לה סטמפה". היא הסבירה כי רופאים ואנשי סגל אחרים בבית החולים סובלים בין השאר מהפחד לטעות, מהפחד להידבק ומהפחד שלא יוכלו להמשיך לעבוד בתנאים הנוכחיים.

 

ביום חמישי דיווחה התקשורת האיטלקית כי בברגמו לבדה נדבקו כ-50 רופאים בנגיף. דרומה משם, בבית חולים באזור פוליה, נאלצו 76 רופאים להיכנס לבידוד אחרי שבאו במגע עם מטופלים שהתברר כי נדבקו בנגיף. שישה מהם פונו לבית החולים ואחד אושפז ביחידה לטיפול נמרץ. כדי להתמודד עם הלחץ ממליצה אניינזונה למצוא רגעים שבהם אפשר להתנתק, להפחית את רמת המתח על-ידי תרגילי נשימה ולהתמקד בדברים אחרים. אחרת, היא מזהירה, "הלחץ יגזול את כל האנרגיות שלכם".

נגיף קורונה איטליה בית חולים ברשה (צילום: EPA)
"עייפים נפשית". בבית חולים בעיר ברשה(צילום: EPA)

נגיף קורונה איטליה ברשה בית חולים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

עוד עדות למצב החמור בצפון איטליה ניתנה בסרטון שהופץ ביממה האחרונה ברחבי העולם, ושבו נראה קורא איטלקי מדפדף בעיתון "לקו די ברגמו", ומראה כיצד עבר העיתון ממדור מודעות אבל בן עמוד אחד ב-9 בפברואר ללא פחות מעשרה עמודים ב-13 במרץ.

 

שיעור תמותה גבוה פי שניים

לאיטליה, נזכיר, יש האוכלוסייה הזקנה ביותר באירופה, ובעולם כולו רק אוכלוסיית יפן מבוגרת יותר משלה. כמעט רבע מתושבי איטליה בני 65 ומעלה, ועובדה זו תורמת כנראה לשיעור התמותה הגבוה בארץ המגף, שעומד על יותר מ-7%, פי שניים מבשאר העולם. ידוע כי נגיף הקורונה המכה כעת בעולם פוגע קשה מכול במבוגרים ובבעלי מחלות רקע.

 

רוב מקרי התחלואה בלומברדיה היו עד כה בערים קטנות באזורים כמו ברגמו וברשה, אבל כעת החשש הוא שהנגיף יתפשט לתוך מילאנו, ועובדה זו עלולה להטיל עומס קשה עוד יותר על בתי החולים. "האתגר הגדול יהיה לראות כיצד נוכל להמשיך לשמור את המטרופולין של מילאנו מחוץ למגפה הזו", אמר מאסימו גאלי, ראש היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים סאקו במילאנו.

 

איטליה נגיף קורונה אפיפיור פרנסיסקוס רחובות רומא חצי ריקים (צילום: MCT)
האפיפיור פרנסיסקוס ברחובות רומא, אתמול(צילום: MCT)

הרשויות פועלות להציב מאות מיטות טיפול נמרץ באגף שפונה לצורך כך במרכז ירידים במילאנו, אבל עדיין מחכות שיגיעו די מכונות הנשמה ואנשי צוות מיומנים. דאגה יש גם לדרום איטליה, אזור שמצויד הרבה פחות טוב מהצפון העשיר. עשרות אלפי בני אדם הגיעו בשבועיים האחרונים לדרום איטליה מצפונה.

 

עוד על הטרגדיה של איטליה: "זה לא גל, זה צונאמי"

 

אתמול המשיכו להגיע מאיטליה תמונות יוצאות דופן. באחת מהן נראה האפיפיור פרנסיסקוס פוסע ברחובות הריקים של הבירה רומא בדרכו להתפלל בשני אתרים קדושים בתקווה להביא סוף למגפה. האפיפיור יצא מהוותיקן בלי שנמסרה על כך הודעה מוקדמת, וצעד באחד הרחובות המרכזיים של רומא בדרכו לכנסיית סן מרצ'לו כדי להתפלל מול צלב שבו השתמשו כשהמגפה היכתה ברומא ב-1522.

 

כמו במקומות אחרים בעולם, בימים האחרונים בוטלו המיסות באיטליה, והכמרים קראו לציבור שלא להתקהל אלא להשתתף בטקסים דרך הטלוויזיה והאינטרנט. הוותיקן הודיע כי טקסי הפסחא יתקיימו לראשונה ללא קהל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האחות אלנה פליאריני על המקלדת
מומלצים