כך ייראה בית החולים לחולי קורונה בישראל
בימים אלה הופך בית חולים השרון בפתח תקווה למתחם טיפול בחולי קורונה בלבד, שיכלול 200 מיטות בחמש מחלקות. כל החולים הקיימים מפונים, ובקרוב הוא יאוכלס רק בחולי קורונה. מנהל בית החולים: "יש לנו את כל מה שצריך, אנחנו מבודדים הרמטית משאר בית החולים". צפו בהכנות
"אנחנו ממוגנים בצורה מצוינת. יש לנו את כל המכשור והטכנולוגיה, כל חליפות המיגון, כל המסכות כל מה שצריך, הצוותים שלנו ערוכים ביותר, יש לנו הליכי עבודה שאנחנו עובדים עליהם כבר מספר ימים . תהליכי זרימה, לחצי אוויר, הכול בנוי בצורה נכונה על מנת לאפשר בטיחות מרבית לאנשי הצוות".
ד"ר איתן וירטהיים, מנהל המרכז רפואי רבין התייחס גם הוא להכנות: "הוצאנו את החולים והצוותים, ונכנסו קבלנים לעבודות. הוצאנו קונספט חדש לגמרי, מחלקות שיש בהן בין 40 ל-60 מיטות".
הוא הוסיף כי תהיינה אופציה לבצע צנתור לב לחולה שיזדקק לזה, לתת טיפול לעד 40 מונשמים, כולל כל טיפול מתקדם כמו טיפולי אקמו כדי לתת מענה לכל חולה קורונה בכל דרגת חומרה.
משרד הבריאות הנחה על ההסבה בתחילת השבוע, וכעת פועלים בבית חולים השרון בשלושה רובדים: הרכבת צוות ייעודי לטיפול בחולי קורונה, הוספת טכנולוגיה חדשנית שמאפשרת טיפול מרחוק גם בחולים גם הקשים ביותר, והרובד השלישי היא הכנת כל התשתית של זרימת אוויר בכיוונים מסויימים, שתאפשר בידוד פיזי בין החיצוני לעולם הפנימי.
בתוך כך מניין הנדבקים בקורונה בישראל עלה הבוקר ל-304, מתוכם ארבעה במצב קשה ו-11 במצב בינוני. אמש שוחררה אשה בת 49 מבית החולים סורוקה, שם אושפזה במשך שישה ימים, לאחר שבדיקת קורונה שעברה חזרה שלילית. היא המחלימה החמישית מהנגיף בישראל.
כמו כן, עובדי המעבדה לנגיפים במשרד הבריאות נמצאים בבידוד לאחר שסגנית מנהל המעבדה נדבקה בקורונה - וכעת מתברר כי עובדת נוספת במעבדה חלתה בנגיף. לפי הודעת משרד הבריאות העובדת החולה היא חולה מספר 249, תושבת מרכז הארץ, בשנות החמישים לחייה.