"צריך להיות אופטימיים": החקלאים מרגיעים – יש מספיק ירקות ופירות
החקלאים בערבה ממשיכים לצאת לעבודה, ויש להם אפילו כוח חיזוק: הילדים שלא הולכים לבית הספר. הם מזהירים מפני גורמים שיכולים להרוויח מהפחד, אבל מבהירים: "אין שום סיבה לספר לעם ישראל שצפוי מחסור"
"הסיטואציה מורכבת, אבל הכול כרגיל", כך מרגיע איתמר בוצ'לין (55), רפתן ומגדל פלפלים בערבה. "אנחנו עדיין עובדים, החלב ממשיך לזרום, והתוצרת החקלאית ממשיכה ללכת לשוק המקומי, וחלק לייצוא. כרגע אנחנו ממשיכים לעבוד – והכול בסדר". קריאות ההרגעה של בוצ'לין עולות לנוכח החשש בציבור ממחסור במוצרי בסיס, וההתנפלות על המרכולים.
משבר הקורונה - כל העדכונים:
- 427 בני אדם זוהו עד כה כחולים בקורונה, עלייה של 90 מאתמול
- מתחם הבדיקות בגני יהושע לא ייפתח היום
- האוניברסיטאות שוקולת לקבל סטודנטים ללא בגרות ופסיכומטרי
- הרופא האיטלקי שנלחם בנגיף: "אם לא תפעלו מהר, תיכנסו למרדף"
כחלק מהשגרה החדשה, מסייע לו בנו שי בן ה-14, שלא צריך להתייצב בבית הספר. "הוא מקבל את המצב בהבנה. הוא קם בחמש בבוקר, ועוזר לאבא", מספר איתמר. גם עדי קיטרון והללי דגאי בנות העשר ממושב עידן בערבה התגייסו לסייע לאביהן בקטיף העגבניות.
וגם בכוורות הדברים אפשר לראות ילדים בימים אלה. בועז בן זאב, דברואי ממכוורת "דבורת התבור" במושב שדמות דבור, נמצא בשיא הכנת מארזי הדבש לפסח. במועצת דבש אומרים כי הענף מוגדר כחיוני לייצור מזון, ויוחרג מההגבלות על המשק. עופר, דביר ויולי בני ה-17, בני משפחתו של בועז, התגייסו לעזור. "צריך להיות אופטימיים".
החקלאות הישראלית מצליחה להדביק את הביקוש העולה. מכל עבר משגרים הרגעות – וגם במועצת הצמחים ואיגוד מגדלי הפירות מבקשים להבהיר שאין מחסור, והחקלאים טוענים כי רשתות השיווק מנסות לנצל את המצב כדי להרוויח על חשבון הציבור המבוהל.
צבי אלון, מנכ"ל מועצת הצמחים מזהיר מ"אנשים אינטרסנטים שמחכים בשער משרד החקלאות ומקווים להרוויח כסף כדי לפתוח את הייבוא. יש לנו בארץ מספיק מצבים מתוחים. השדות מלאים והחקלאים שתלו וזרעו. מאיפה הם מרשים לעצמם להבהיל את הציבור? צריך לשים גבולות לחמדנות. זה מאכזב מאוד. אין שום סיבה לספר לעם ישראל שצפוי מחסור".
ירון בלחסן, יו"ר איגוד מגדלי הפירות, הסביר שהוא "לא יודע על בסיס מה רשתות השיווק מבססות את המידע. עשינו סיור בבתי אריזה בצפון והמלאים עוד גדולים. אין צפי למחסור. אולי רשתות השיווק רוצות ליצור בהלה כדי להגדיל את הקניה אבל אני ממליץ לצרכן הישראלי לקנות פירות וירקות בהתאם לצורך. אין מה להיבהל. החקלאים הישראלים כל הזמן מייצרים פירות". ממשרד החקלאות נמסר: "יש מספיק היצע, קוראים לצרכנים לרכוש לפי הצורך ולא לאגור".