רוח פיוס בחסות הקורונה: "שאללה ישמור עליכם"
משרד החוץ הודיע ברשתות החברתיות כי ישראל מתפללת לאלוהים שישמור על תושבי מדינות ערב. היו אמנם מי שהגיבו בהפניית כתף קרה, אך הם היו מיעוט ביחס לגולשים שבירכו בחזרה. "לבנו עם ישראל, להביס יחד את הווירוס"
"שאללה ישמור עליכם, בני דודינו". ברקע התפשטות נגיף הקורונה התקבלו בימים האחרונים בחשבונות שמשרד החוץ הישראלי מפעיל ברשתות החברתיות מסרים רבים ברוח של פיוס ואחווה מתושבי מדינות ערב. תגובות אלו נכתבו לאחר שמשרד החוץ פרסם בחשבונותיו תמונת סלפי של שלוש עובדות ששלחו מסר של תמיכה ובריאות לאזרחים בעולם הערבי. הסלפי כבר הגיע לחמישה מיליון צפיות.
משבר הקורונה - כל העדכונים
מאתמול: 5,000 מובטלים חדשים נרשמים בכל שעה
חולי קורונה? הימנעו ממשכך הכאבים איבופרופן
דפיקה בדלת ואולטימטום לעסקים: סיירת קורונה
התמונה של משרד החוץ נצפתה על ידי כ-4 מיליון איש במדינות ערב וזכתה לעשרות אלפי תגובות. בפוסט שליווה אותה נכתב: "זהו מסר אליכם מישראל: אנו מתפללים לאללה שישמור על תושבי מדינות ערב. וירוס הקורונה שמתפשט בצורה אינטנסיבית בעולם בימים אלה אינו יודע גבולות, דתות ולאומים. כולנו בני אדם, כולנו אחים".
בתגובה התקבלו, כאמור, הודעות אוהדות רבות מצד גולשים במדינות ערב. "שאללה ישמור עליכם ויברך אתכם", כתב למשל זכריה מסודאן. אמין מעיראק הודה על "המסר היפה של הסולידריות והשלום". גולש נוסף מעיראק שלח מסר משלו: "לבנו עם ישראל והעולם כולו על כל גווניו, דתותיו ואמונותיו להביס יחד את הווירוס הזה".
חמודה ממרוקו כתב: "שאללה ישמור על כולם. ההומניטריות לפני הכל. רפואה שלמה לכל החולים". ח'אלד מסעודיה הוסיף: "התנהגות יפה, שכנות טובה, אהבה והפצת שלום הן הדרך לגן עדן". איברהים שלח "אלף איחולי בריאות לבני דודינו, ותודה", תוך צירוף אימוג'י של לבבות. גולשת נוספת כתבה: "יחי האחווה הערבית-הישראלית, אנו מייחלים לבריאות ושלום לכולם".
בסקר שערך משרד החוץ בעולם הערבי, נשאלו הגולשים האם יסכימו להשתמש בחיסון שמפותח בישראל נגד קורונה לכשיהיה מוכן. הרוב השיבו "כן".
מנגד, היו מי שניצלו דווקא את התפשטות הקורונה כדי לתקוף את ישראל. "שאללה ישמור על כולם מלבדכם ומלבד איראן", כתבה רואן מדמשק. גולש אחר כתב: "שאללה ישמור אתכם, אבל רק עד שתפתחו חיסון לקורונה", וגולש נוסף הבהיר: "אתם לא בני אדם, ואנחנו לא אחים".
בעמודים שמנהל ענף ערבית במחלקה לדיפלומטיה דיגיטלית במשרד החוץ, אחריהם עוקבים מיליוני אנשים מהעולם הערבי, נרשמה התעניינות רבה בימים האחרונים גם לגבי המאמצים הישראליים לפתח חיסון לקורונה, וכן לגבי המצאות טכנולוגיות ישראליות לשמירת ההיגיינה. פניות רבות התקבלו בעמודי המשרד בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם לגבי הטיפול האפשרי לקורונה ומועד השימוש הצפוי בו. הגולשת סוהייר ממצרים שיבחה את המאמצים הישראלים לפיתוח טיפול בקורונה: "אינשאללה תצליחו".