"פק"לי קורונה" ומתקן אשפוז ל-500 חיילים: צה"ל נערך לחצי שנה של מלחמה בנגיף
במבצע "קרן אור", אחד המהלכים הלוגיסטיים היקרים של העשור האחרון, נערך הצבא לתקופה ארוכה של עוצר יציאות והתפשטות הנגיף: נרכשו "ערכות קורונה" עם מדחום וכדורים, ציוד חיטוי, אמצעים רפואיים וביגוד. מתחם הנופש באשקלון יוכשר לקליטת 500 חיילים שיידבקו. "זה בממדים של צוק איתן", סיפר קצין
צה"ל נערך למלחמה של חצי שנה לפחות בנגיף הקורונה - והוא עושה זאת ברכש מסיבי: יותר ממיליון פרטי ציוד רפואי ולוגיסטי מוזרמים לצבא בימים אלה, בעלות של עשרות מיליוני שקלים, באחד המהלכים הלוגיסטיים המורכבים שידעה מערכת הביטחון בעשור האחרון. לפי קצין בכיר באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל) היקף הרכש מזכיר ממדים ממבצעים צבאיים דוגמת צוק איתן. נכון לאמש (רביעי) ישנם תשעה חיילים, בהם אנשי קבע, שנדבקו בקורונה, כולם במצב קל.
- יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום
מגפת הקורונה - כתבות נוספות:
- עלה ל-433 מניין הנדבקים בקורונה בישראל, בהם 6 במצב קשה
- הידרדרות במצבם של שני חולי קורונה שאושפזו במצב קשה
- חמש שגרירויות ישראליות נסגרו בגלל הקורונה
- 475 מתים באיטליה: שיא מתחילת ההתפרצות
תחת פקודת המבצע המטכ"לי "קרן אור", עמלים באט"ל על הכנת המתקן הצבאי הראשון לקליטת חיילים שנדבקו בנגיף ונמצאים במצב קל, במתחם הנופש של האגודה למען החייל באשקלון. המתחם יוכל להכיל עד 500 חיילים, יהיו בו צוותים רפואיים צה"ליים קבועים בחמ"ל מרכזי וליווי צמוד למטופלים, בדומה למלונות חולי הקורונה המוקמים בתל אביב ובירושלים. המתקן יוכשר לפתיחה עד ליום שישי ב-12:00, וייתכן שיקלוט נדבקים כבר בסוף השבוע, בהתאם למצב החייל, מיקומו והתפוסה בבתי החולים האזרחיים.
הרכש הצה"לי להיערכות למגפת הקורונה:
בימים רגילים מארח המתקן יחידות צבאיות לשבועות נופש יחידתי. לטובת המהלך, הוכנו כבר מאות ערכות אישיות לכל חייל חולה, עם מד חום אישי, כדורים להורדת חום, מכשור קל לניטור מדדים ואמצעי קשר עם הרופאים. בנוסף יחכו לחיילים אמצעי מיגון שיאפשרו טיולים מחוץ לחדר אך בתוך המתחם.
"נצייד אל החיילים גם במשחקים ובאמצעים שיעזרו להם לעבור את תקופת ההחלמה", הסבירו באגודה למען החייל, בלוקחת חלק מרכזי בהקמת המתקן. "ליתר החיילים שזכאים לסיוע בתווי קנייה לחג, המרנו את התווים באמצעים דיגיטליים שיאפשרו את מימושם על ידי משפחותיהם".
קצינה בכירה בחיל הרפואה אמרה ל-ynet: "אין מחסור בציוד רפואי בצה"ל. אנו מנהלים את הנושא בצורה קפדנית ויודעים לווסת, לעיתים גם בין בסיסים שכנים. בשלב הזה נראה שאין צורך בבית חולים שדה. יש מדרגות היערכות. מבחינת ציוד אנחנו נערכים לתקופה ממושכת של יותר מחצי שנה. זה משתנה בהתאם להערכות מצב ולפי מדיניות משרד הבריאות שעימו יש לנו שיח קבוע. לא קיבלנו מהם בקשה לקבל ציוד מיגון שקיים בצבא".
באט"ל הכינו מאות ערכות קורונה למרפאות בכלל הבסיסים, הכוללות כפפות, מסכות מיגון מתקדמות, משקפי מגן, חומרי חיטוי וחלוקים, המיועדים לטיפול בחיילים חולים עם תסמינים נשימתיים. כמו כן סופקו לבסיסים מאות ערכות חיטוי וטיהור עם סרבלים, למקרה שיהיה צורך במקומות בהם שהו חיילים חולי קורונה. לטובת כל אלו נרכש ציוד חדש אך גם נלקח ציוד מהפעילות הרפואית השוטפת בצבא ואף ממחסני החירום.
ה"מלחמה קורונה" באה לידי ביטוי גם ביחידות הסגורות, בחטיבות ובגזרות הבט"ש, שבהן הוכרז על עוצר יציאות מתחילת השבוע ולפחות לתקופה של חודש ימים.
במרכז הציוד הצה"לי רכשו כ-600 מכונות ומייבשי כביסה ליחידות ולגדודים. "זירזנו רכש וייצור מול הספקים, נוסיף מכולות קירור ומתקני אכסון לחג הפסח", ציין קצין בכיר באט"ל. "מתגייסים וחיילים שזכאים בימים אלה לציוד לבוש אישי כתחתונים וגופיות, עדיין יכולים לרכוש אותם בנקודות 'כוכבים' בכ-170 חנויות שעדיין פתוחות. מי שלא יוכל - רכשנו ונספק לו. לבסיסים וליחידות ניתנה תגבורת של אלפי מיטות, שקי שינה ומזרונים".
מוקדם יותר אתמול הודיע משרד הבריאות כי עלה ל-433 מספר הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל. בין כלל החולים - שישה במצב קשה, 12 במצב בינוני ו-404 קל.
אחר הצהריים דווח על הידרדרות במצבם של שני חולי קורונה שאושפזו במצב קשה: אחד מהם הוא בן 76 הסובל ממחלות רקע, שאושפז במצב קשה במתחם המיוחד בשיבא. בתחילת השבוע חל שיפור במצבו, אך אמש הודיע המרכז הרפואי כי חלה החמרה והוא מורדם ומונשם. מצבה של חולה בת 72 שאושפזה במצב קשה במרכז הרפואי רבין הוחמר גם הוא.
בתוך כך, שר הביטחון נפתלי בנט הודיע אתמול כי סיכם עם המועצה לביטחון לאומי (מל"ל), בתיאום עם משרדי הבריאות והאוצר, שמשרד הביטחון יפתח במבצע רכש רחב היקף של ציוד רפואי חיוני ושינועו למדינת ישראל. לפי הסיכום שהושג, משרד הבריאות יגדיר את הצרכים, ומשרד הביטחון יאתר וירכוש בהליך מזורז ציוד רפואי בארץ ובעולם וישנע אותו לישראל. עוד סוכם כי נציג של מנהל הרכש יישב באופן קבוע במשרד הבריאות וירכז את הדרישות ואת התיאום בין המשרדים.