נתניהו מגבה את המוסד אחרי ההסתייגות ממשרד הבריאות
המוסד הצליח להעביר לישראל 100 אלף ערכות בדיקה - אך ב-ynet אמר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות גרוטו: "מה שהגיע זה לא בדיוק מה שחסר לנו". בתגובה נמסר מטעם רה"מ כי "הציוד נדרש וחיוני", ומנכ"ל משרד הבריאות עדכן: "ערכות חשובות ותקינות, תודה לראש המוסד"
ראש הממשלה מגבה את פעילות המוסד במאבק בנגיף הקורונה, בעקבות הביקורת שנמתחה מכיוון משרד הבריאות: ממשרד ראש הממשלה נמסר בצהריים (יום ה') כי "אנו ממצים את כל יכולות המדינה כדי לסייע בהתמודדות עם הקורונה. בכלל זאת, גם המוסד וגופים נוספים. הציוד שהגיע ארצה נדרש וחיוני".
בפעולה חשאית העביר המוסד לישראל 100 אלף ערכות בדיקה לנגיף הקורונה משתי מדינות שונות - על פי ההערכות, לפחות אחת מהן אינה מקיימת יחסים דיפלומטיים עם ישראל - ובקרוב צפויות להגיע רבות נוספות. במשרד הבריאות הסתייגו הבוקר מהחגיגות. המשנה למנכ"ל המשרד, פרופ' איתמר גרוטו, אמר הבוקר באולפן ynet כי "לצערי, מה שהגיע כרגע זה לא בדיוק מה שחסר לנו. זאת אומרת, יש כל מיני מרכיבים בתוך הבדיקה וזה לא מה שחסר לנו כרגע. הבעיה היא שחסרים לנו מטושים".
נראה שנוכח הסערה שהתעוררה בעקבות הדברים של גרוטו, פורסמה התגובה ממשרד ראש הממשלה, ובמקביל גם מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, פרסם הודעה שמשבחת את הארגון החשאי. "הבוקר קיבלנו ערכות חשובות ותקינות לשימוש הנדרשות לנו לבדיקות קורונה. תודה מיוחדת למוסד ולעומד בראשו, יוסי כהן שמסייעים לנו בעניין זה", הוא מסר.
מוקדם יותר הבוקר, בר סימן טוב נשמע מסויג יותר בראיון בגלי צה"ל ואמר על הערכות שהביא המוסד: "צריך לבדוק את התוקף שלהן ושהן מתאימות וזה מה שנעשה בשעות הקרובות".
בהודעה בצהריים, מנכ"ל משרד הבריאות ציין כי "אנחנו ממשיכים את הקשר עם המוסד כדי להשיג ציוד הכרחי נוסף" וביקש להודות "לגופי הביטחון של מדינת ישראל: השב״כ, המוסד ופיקוד העורף שמסייעים לנו באירוע הקורונה. הכל תחת המל״ל שמתכלל ומרכז את האירוע במשרד ראש הממשלה. אנחנו במלחמה, ובמלחמה משלבים כוחות עם כולם כדי לנצח".
בכיר בממשלה אמר כי "המחסור במטושים ומבחנות ייפתר בתוך יום-יומיים. שורה של גורמים בארץ ובעולם מגויסים להביא לארץ כמויות גדולות. אנחנו קוראים לישראלים לחזור לארץ בהקדם כל עוד אפשר".
סוגיית הבדיקות ומספרן עמדה במרכז סדר היום בשבוע האחרון כחלק מהמאבק בהתפשטות נגיף הקורונה. במשרד הבריאות הדפו ביקורת על כמות הבדיקות ומספרן, וטענו כי הן לא יאפשרו להקל את הכללים הנוקשים שנקבעו. "אנחנו יכולים לעשות כמה בדיקות שצריך וזה מה שנעשה", כתב בר סימן טוב אתמול.
גם משרד הביטחון והשר נפתלי בנט הדגישו שיש להאיץ את קצב הבדיקות, ועימות נרשם ביממות האחרונות עם משרד הבריאות סביב סוגיית הרכש והגוף שינהל אותו.
השבוע אובחנה סגנית מנלהת באחת מהמעבדות שמטפלות בבדיקות הקורונה במרכז הרפואי שיבא, ועקב כך המעבדה נסגרה והואט הקצב המתוכנן של הבדיקות. ראש הממשלה הבטיח שעד יום ראשון יבוצעו 3,000 בדיקות ביום, לעומת מעט יותר מ-1,000 ביום בימים האחרונים.