שתף קטע נבחר

 

נסיך מונקו נדבק בקורונה, צרפת סוגרת גישה לחופים

אלבר השני, שעומד בראש הנסיכות הקטנה ששוכנת בריברייה הצרפתית, נדבק בנגיף שמתפשט בעוצמה באירופה. בהולנד ניסה רה"מ להרגיע את התושבים שחטפו גלילי נייר טואלט מהמרכולים: "יש מספיק ל-10 שנים". בצרפת חוסמים גישה לחופי הים התיכון, ומבהירים: "מותר לרוץ, תשתמשו בשכל הישר"

 

בעקבות סגר הקורונה באיטליה: תעלות ונציה נקיות

בעקבות סגר הקורונה באיטליה: תעלות ונציה נקיות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נסיך מונקו, אלבר השני, נדבק בנגיף הקורונה. כך מסר אחר הצהריים (ה') הארמון במונקו, עיר-מדינה קטנה השוכנת בריברייה הצרפתית.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

בהודעת הארמון הודגש כי מצבו של הנסיך בן ה-62 טוב וכי "אין שום סיבה לדאגה". ההודעה הזו מגיעה שלושה ימים בלבד לאחר שהתברר שגם שר המדינה סרג' טלה, תפקיד המקביל במונקו לראש הממשלה, נדבק בנגיף.

נסיך מונקו אלבר השני (צילום: AP)
נסיך מונקו אלבר השני(צילום: AP)

עם רעייתו שרלין (צילום: AP) (צילום: AP)
עם רעייתו שרלין(צילום: AP)

למרות שהודגש שמצבו של אלבר השני טוב, נמסר כי הוא נמצא תחת השגחה של רופאו האישי ומומחים נוספים בבית החולים הנסיכה גרייס, הקרוי על שם אמו גרייס קלי. אלבר קרא לכל 39 אלף תושבי מונקו לשמור על נהלי הבידוד על מנת למנוע את התפשטות הנגיף. עד כה היה ידוע במונקו על תשעה נדבקים בלבד, ללא אף מקרה מוות.

 

החדשות ממונקו הם עדות נוספת להמשך התפשטות הנגיף ביבשת אירופה. מוקדם יותר היום, אגב, דווח שגם מישל ברנייר, הנושא ונותן הראשי מטעם האיחוד האירופי מול בריטניה, בנושאי הברקזיט, נדבק בקורונה. המוקד החמור ביותר באירופה, ואחד החמורים בעולם כולו, הוא באיטליה. בארץ המגף מתו כמעט 3,000 מהנגיף ומערכת הבריאות בה קורסת, אחרי שיותר מ-35 אלף כבר נדבקו.

המבצר על סלע מונקו (צילום: Shutterstock)
רק תשעה נדבקו בינתיים, בהם הנסיך. המבצר על סלע מונקו(צילום: Shutterstock)

בהולנד, שבה נדבקו כבר 2,051 בני אדם ו-58 מתו מהנגיף, ניסה היום ראש הממשלה מארק רוטה להרגיע את חששות התושבים ממחסור בציוד ובאספקה – בעיקר נייר טואלט – בדרך משעשעת למדי.

 

"כן, יש מספיק", אמר רוטה לקונה בביקור שערך בסופרמרקט במטרה להביע סולידריות עם העובדים. "יהיה להם את זה שוב על המדפים", הוא הוסיף. "אבל יש מספיק בכל המדינה לעשר השנים הבאות. אנחנו כולנו יכולים לחרבן לעשר שנים". במראות שכמותם נראו במקומות רבים בעולם, גם בישראל, הסתערו הקונים בשבוע שעבר על המרכולים בהולנד ורוקנו את המדפים, אך הללו התמלאו במהרה באספקה חדשה.

מארק רוטה ראש ממשלת הולנד ביקור בסופרמרקט ב האג (צילום: EPA)
ראש ממשלת הולנד מארק רוטה בביקור בסופרמרקט בהאג(צילום: EPA)

מארק רוטה ראש ממשלת הולנד ביקור בסופרמרקט ב האג (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

אזרחי צרפת שואלים: כמה מותר לרוץ?

במקביל, בצרפת החמירו היום הרשויות בכמה מחוזות את ההגבלות על התושבים, ביום השלישי לסגר שעליו הכריז הנשיא עמנואל מקרון. הרשויות בקורסיקה, בפרובאנס-אלפ-קוט ד'אזור ובאוקסיטניה אסרו על התושבים באזורים אלו להגיע לחופי הים – מעט כמו ההנחיות שפורסמו השבוע בישראל. האיסורים הללו למעשה חוסמים את הגישה לכל חופיה הדרומיים של צרפת בים התיכון.

 

במסגרת הסגר שהוטל כל תושבי צרפת, מותר להם לצאת החוצה ולהשתמש בדרכים עבור צרכים חיוניים בלבד, כמו רכישת מזון וציוד רפואי ועבודות שאותן לא ניתן לעשות מהבית. הרשויות גם אפשרו לתושבים לצאת החוצה על מנת להתעמל, אך לפי ה"גרדיאן" הבריטי ההנחיות בנושא לא היו ברורות וגרמו בלבול רב. היום הבהיר משרד הספורט הצרפתי שאסור לרוץ יותר מקילומטר אחד או שניים. "תשתמשו בשכל הישר", נכתב בציוץ בטוויטר של המשרד. "המטרה היא לא לשעמם אתכם אלא לבלום מגפה, כדי שכולנו נוכל בקרוב ליהנות מענפי הספורט האהובים עלינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אלבר השני ורעייתו שרלין
צילום: AFP
מומלצים