הסתדרות המורים מעכבת ההסכם; נתניהו הנחה לבחון החזרה מיידית של הלמידה מרחוק
על אף ההודעה על ההסכם בין הסתדרות המורים למשרדי האוצר והחינוך, בהסתדרות מעכבים את החתימה עליו. המשמעות: אופציית החזרה ללימודים מרחוק של תלמידי היסודיים על השולחן. בכירה בהסתדרות: "מופעל לחץ אדיר למנוע את החתימה". נתניהו הנחה את מנכ"ל משרדו לבחון החזרה מיידית של הלמידה מרחוק
האם תלמידי היסודי יחזרו ללימודים מרחוק בשבוע הבא? ל-ynet נודע מפי גורמים בהסתדרות המורים כי מזכ"לית ההסתדרות, יפה בן דוד, מעכבת את החתימה על ההסכם עם משרד האוצר ומשרד החינוך שעליו הודיעו הצדדים ביום רביעי, בין היתר על רקע הביקורת החריפה על הצעד, שהביא למעשה לסיום הלמידה מרחוק. סיבה נוספת לנסיגה המסתמנת של הסתדרות המורים מההסכם היא שבעוד שמורי היסודיים וחלק מחטיבות הביניים לא יקבלו שכר על עבודתם מהבית החל מאתמול – בתיכונים המצב יכול להיות שונה. הסיבה: ארגון המורים, שמאגד את מורי התיכונים, מתעקש שכל זמן שהם עובדים מהבית – הם יקבלו שכר, ובכך מעכבים את ההסכמות בעניינם. בינתיים, ראש הממשלה נתניהו הנחה את מנכ"ל משרדו לבחון את האפשרות של החזרת הלמידה מרחוק באופן מיידי.
התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
הילדים שמשלמים על הסכסוך בין האוצר למורים
בהסתדרות המורים אמרו כי "המזכ"לית יפה בן דוד שוחחה עם משרד ראש הממשלה כמה פעמים בימים האחרונים, והבהירה כי ציבור עובדי ההוראה הוא ציבור ערכי המונע משליחות והוכשר ללמידה מרחוק במיוחד כדי לפעול במצבי חירום שכאלה".
"אנחנו כרגע לא מחויבים לשום דבר", אמרו מוקדם יותר (שישי) בכירים בהסתדרות המורים. "בן דוד אמרה שלא תהיה איפה ואיפה", אמרו אחרים. "אם מורי התיכונים יקבלו שכר על עבודתם מהבית, גם מורי היסודיים. כרגע אנחנו לא חותמים על ההסכם. באוצר הבינו שאולי עשו את הדבר הנכון מבחינה תקציבית, אך לא מבחינת האחריות הלאומית שלהם בשעת משבר מסוג זה". התייעצויות בנושא ההסכם מתקיימות בהסתדרות המורים החל משעות הבוקר. בכירה בהסתדרות: "מופעל לחץ אדיר למנוע את החתימה".
על-פי ההסכם, שנחתם על רקע השבתת מערכת החינוך בעקבות משבר הקורונה, החל מהיום לא יקבלו המורים שכר על עבודתם מהבית ובכך באופן רשמי הם אינם מתבקשים לעבוד. מנגד, יש להדגיש כי יקבלו שכר מלא בגין ימים שעבדו מהבית עד כה. עוד עולה מההסכם שבמידה ומשבר הקורונה "יסתיים עד ל"ג בעומר, ישיבו המורים תשעה ימי עבודה על חשבון חופשת הקיץ, ויום נוסף על חשבון חופשת ל"ג בעומר. אם משבר הקורונה יימשך לאחר ל"ג בעומר, ישיבו המורים תשעה ימי עבודה בחופשת הקיץ ויומיים נוספים בשנת הלימודים הבאה. בחברה הערבית, לרבות הדרוזי והצ'רקסי ישיבו המורים ימי עבודה בהתאמה". משמעות ההסכם היא שבפועל הקוצר הגדול צפוי להתקצר בתשעה ימים ובשנה הבאה התלמידים ילמדו במשך יומיים בזמן אחת מחופשות החג".
כאמור, על ההסכם נמתחה לביקורת חריפה בשל העובדה שהביא לסיום הלימודים מרחוק. "הפסקתו של העוגן המשמעותי הזה עלולה להוביל לאסון", כתבו אתמול במכתב משותף מעל למאה ראשי ערים ומועצות אזוריות לראש הממשלה בנימין נתניהו. "אנחנו מבקשים בכל לשון של בקשה שהממשלה בראשותך תקבל החלטה ערכית ומנהיגותית ותדאג לילדי ישראל בתקופת המשבר. המדובר בתשעה ימים בלבד עד היציאה לחופשת הפסח, תשעה ימים אשר המערכת כולה צמאה להם דווקא בימים טרופים אלה. הלמידה המקוונת והחדשנית שצוותי ההוראה היטיבו להטמיע בשעת משבר, היא צורך חיוני ומחייב, ויש לדאוג להמשיכה. זה צו השעה".
ראש העיר תל אביב-יפו, רון חולדאי, בחר במילים חריפות יותר: "הממשלה החליטה להפסיק את עבודת המורות והמורים בלמידה מרחוק. לא ייחסך כסף, רק יתווסף עלבון לציבור שהוכיח את מסירותו. הפעם בחזית המגיפה בשמירה על שגרה בריאה לילדי ישראל. עוד פשיטת רגל ערכית ומוסרית, והחמצה של הזדמנות בלתי חוזרת של למידה אמיתית מרחוק. בושה וחלמאות".