שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

הגבלות בניו יורק, שוקלים סגר בגרמניה ובלונדון

מרוץ עולמי נגד הנגיף: בלומברדיה – מוקד ההתפרצות באיטליה – הצבא יסייע לאכוף את הסגר, בספרד יש כבר אלף מתים. בצרפת רחפנים מזהירים את המטיילים בחופי ניס, מקרון: "זו רק ההתחלה". בגרמניה מרקל תבחן "ללא רחמים" את המצב, בארה"ב ייסגר חלקית גם הגבול עם מקסיקו

 

הסגר בצרפת: רחפן מחלק פקודות בניס השוממה    (צילום: רויטרס)

הסגר בצרפת: רחפן מחלק פקודות בניס השוממה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המאבק העולמי בנגיף הקורונה נמשך, כשבאיטליה שולחים את הצבא למוקד ההתפרצות, באירופה שוקלים הרחבה של הסגר ובארה"ב מרחיבים דרמטית את ההגבלות בניו יורק וסוגרים את הגבולות עם קנדה ומקסיקו באופן חלקי. נשיא מחוז לומברדיה באיטליה, האזור שנפגע יותר מכל במגפה במדינה, אמר היום (ו') כי הממשלה הסכימה לשלוח את הצבא למחוז, על מנת לאכוף את הסגר שהוטל עליו (כמו בשאר איטליה), במסגרת המאמצים לבלום את התפשטות הנגיף.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

נפרדים בטלפון, ומתים לבד: במוקד האסון באיטליה

סגר בקליפורניה, יום שני ללא נדבקים בסין

10,000 מתו מקורונה: העולם ממשיך להסתגר

נסיך מונקו נדבק, צרפת סוגרת גישה לחופים

הקורונה תרדוף את טראמפ עד לבחירות

 

אטיליו פונטנה, שכבר אתמול הזהיר כי בכוונתו לנקוט צעדים חריפים יותר בצל הזינוק הבלתי פוסק במספרי המתים והנדבקים במדינה, אמר היום במסיבת עיתונאים כי בעקבות אישור הבקשה שלו לסיוע מהצבא, 114 חיילים יישלחו ללומברדיה כדי לסייע באכיפת הסגר. "זה עדיין מעט מדי, אבל זה משהו חיובי", הוא אמר.

לונדון בריטניה נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
שוקלים סגר. עם מסכות בלונדון(צילום: רויטרס)

לונדון בריטניה נגיף קורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

לונדון בריטניה נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
גם לונדון שוממה(צילום: רויטרס)

לונדון בריטניה נגיף קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הרשויות במחוז ביקשו מהממשלה ברומא להחמיר עוד יותר את המגבלות על התושבים, שאוסרות פעילויות מסחריות לא חיוניות ומונעות התקהלויות ציבוריות. פונטנה, מבלי לפרט על המספרים החדשים מלוברדיה, אמר כי הנגיף ממשיך להתפשט במחוז. "לצערי, אני לא רואה שום שינוי במגמה של המספרים, שהולכים וגדלים", הוא אמר.

 

אתמול עדכנו הרשויות באיטליה על זינוק נוסף של 427 מתים מהנגיף, ומניין המתים בארץ המגף חצה את זה שבסין, שבה התפרץ נגיף הקורונה בסוף השנה שעברה. לפי שעה ידוע על 3,405 מתים מקורונה באיטליה, ו-41,035 נדבקים.

 

זינוק נוסף במספר הנדבקים נרשם מוקדם יותר היום בספרד. עם 235 מתים ביממה האחרונה, חצה שם מספר המתים את ה-1,000, ועומד כעת על 1,002. לפי הנתונים המעודכנים, מספר הנדבקים בספרד – שמסתמנת כמוקד השני בחומרתו של התפרצות הנגיף באירופה – עומד על 19,980.

ספרד נגיף קורונה (צילום: EPA)
חיטוי במדריד(צילום: EPA)

ספרד נגיף קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לפי ה"גרדיאן" הבריטי, יותר משליש ממקרי ההידבקות בקורונה מקורם במדריד. היום נשלחו מומחים מטעם הצבא למוסדות סיעודיים באזור, כדי לסייע בחיטוי שלהם – אחרי שהנגיף גרם בהם למותם של יותר מ-50 מבוגרים, הנמצאים בקבוצת הסיכון הגבוהה ביותר מהנגיף.

 

כמו באיטליה ובספרד, גם בצרפת הטילו סגר במטרה לבלום את התפשטות הנגיף. בצרפת נדבקו עד כה 10,995 בני אדם ו-372 מתו. היום הודיעו הרשויות בפריז על החרפת הבדיקות בתחנות הרכבת של הבירה הצרפתית. במשטרה שם אמרו כי כל נוסע ברכבת שלא יהיו ברשותו מסמכים שיצדיקו את יציאתו מחוץ לבית, ייקנס בסכום של 135 אירו.

 

נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר היום שהמשבר עלול להימשך זמן רב. "אנחנו בהתחלה של המשבר הזה. נקטנו צעדים יוצאי דופן כדי לספוג את הגל הראשון, אבל רק התחלנו במרוץ נגד הווירוס הזה", אמר מקרון בפתח פגישה במשרד הפנים. הוא קרא לגמישות בפעילות של הרשויות לבלימת הנגיף: "אנחנו חייבים להגיב בעוצמה, ולהשתנות בכל רגע נתון".

ניס צרפת קורונה נגיף (צילום: רויטרס)
מרוץ נגד הנגיף. "רחפן הקורונה" בניס(צילום: רויטרס)
 

ניס צרפת קורונה נגיף (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ניס צרפת קורונה נגיף (צילום: רויטרס)
החופים ריקים(צילום: רויטרס)

ניס צרפת קורונה נגיף (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

במסגרת המאבק הצרפתי בנגיף, התפרסם היום דיווח מעט משעשע מניס שבריברייה הצרפתית. המשטרה שם החלה להשתמש ברחפנים על מנת לחלק פקודות לעוברים ולשבים מהאוויר. לאלו שהלכו על שפת הים בטיילת האנגלים השמיעו הרמקולים של הרחפן את ההודעה הבאה: "שמרו על מרחק בטוח של לפחות מטר בין אחד לשני". ראש העיר ניס, כריסטיאן אסטרוסי, אמר כי בכוונתו לסגור את טיילת האנגלים ואף להטיל עוצר על התושבים, אם הדבר יידרש בהמשך.

 

בינתיים בבריטניה ממשיכים לשקול בממשלה אם להחריף את ההנחיות לתושבים. ממשלתו של ג'ונסון, נזכיר, נמנעה עד כה מללכת בעקבות מדינות כמו איטליה, צרפת וספרד, ולא הטילה סגר על התושבים. רק אחרי שהוטחה בממשלה ביקורת קשה, ואחרי שהתפרסם מחקר שהזהיר כי אי-נקיטת צעדים יביא למותם של רבע מיליון בני אדם בממלכה, החל ג'ונסון לפעול. הוא קרא לתושבים להימנע מכל קשר לא חיוני זה עם זה, להימנע מנסיעות לא הכרחיות ולא לצאת למקומות בילוי כמו מועדונים, פאבים או תיאטראות. בהמשך גם הכריז על סגירת בתי הספר.

 

אלא שאתמול הודה ג'ונסון כי בריטים רבים, בלונדון לפחות, עדיין לא נשמעים מספיק להנחיות הללו, שהינן בגדר המלצה. הוא נשאל אם בכוונתו להטיל סגר על הבירה לונדון, ולא השיב. הבוקר דווח בכמה כלי תקשורת בריטיים שבממשלה שם שוקלים לסגור את כל הפאבים, בתי הקולנוע וחדרי הכושר בלונדון. לפי ה"גרדיאן", ההכרזה בנושא עשויה להתרחש בתוך שעות.

תחנת גן החיות של ברלין גרמניה ריקה נגיף קורונה (צילום: AP)
תחנת רכבת בברלין ריקה(צילום: AP)

ברלין גרמניה נגיף קורונה (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

מינכן גרמניה נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
במינכן(צילום: רויטרס)

צעד נוסף שנקטה ממשלת ג'ונסון במטרה למנוע מראות כמו אלו שמגיעים מאיטליה, הוא פנייה ל-65 אלף אחיות ורופאים לשעבר לחזור לעבודתם, כמו גם מתן אפשרות לסטודנטים לרפואה שנמצאים בשנה האחרונה שלהם להתחיל לעבוד. משרד הבריאות הבריטי אף אסר היום לייצא 80 סוגי תרופות, במטרה להגן על האספקה שלהן במהלך התפרצות אפשרית בממלכה.

  

גם בגרמניה נמנעו עד כה מסגר, אך נראה שאף שם שוקלים החרפה של הצעדים. בכירים בממשלה בברלין אמרו היום כי אם 83 מיליון תושבי גרמניה לא יתנהגו בהתאם להמלצות לשמור על מרחק אחד מהשני, ייתכן שיהיה צורך בהטלת סגר. הדובר של אנגלה מרקל אמר כי הקנצלרית הגרמנית תערוך שיחות עם מנהיגי המדינות השונות ביום ראשון, על מנת לבחון האם אכן עמדו הגרמנים בהנחיות הלא-מחייבות לפי שעה. "הם יקיימו ניתוח חסר רחמים של המצב", אמר שטפן זייברט במסיבת עיתונאים היום. "האופן שבו הציבור יתנהג בשבת יהיה מכריע (בהחלטה)".

 

בגרמניה עד כה מתו 31 בני אדם מנגיף הקורונה, ובהשוואה למספר הנדבקים הכולל שם – 13,957 – מדובר בשיעור תמותה נמוך ביותר, אותו מייחסים בין היתר לבדיקות מוקדמות שנערכו במדינה לאבחון מחלות דמויות-שפעת. היום זינק מספר נדבקים בעוד 2,958, ובגרמניה חוששים מכניסה לשלב שבו הנגיף יתפשט בקצב מסחרר. לפי מומחי בריאות במדינה, אם העלייה בקצב ההתפשטות של הנגיף לא תמותן, בתוך שלושה חודשים 10 מיליון בני אדם יידבקו בו.

 

טראמפ: "הייתי נותן לעצמי ציון 10"

טראמפ: "הייתי נותן לעצמי ציון 10"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רחובות ריקים במנהטן בעקבות נגיף הקורונה (צילום: רויטרס)
רחובות ריקים במנהטן(צילום: רויטרס)

598 (צילום: AFP)
גם שדה התעופה JFK ריק מאדם(צילום: AFP)

יש לציין כי תחת המערכת הפדרלית של גרמניה, מרקל אינה יכולה להכריז בעצמה על עוצר או סגר, והחלטה זו נתונה לרשויות בכל אחת ממדינות-המחוז. בבוואריה, המדינה הגדולה ביותר בשטחה בגרמניה, הקדימו את שאר מדינות-המחוז והורו היום על הגבלות מחמירות למשך שבועיים, החל מחצות. "אנחנו לא משביתים את בוואריה. אנחנו לא נועלים את בוואריה. אבל אנחנו מביאים את החיים הציבוריים בבוואריה לעצירה מוחלטת", אמר מרקוס זודר, ראש הממשלה של בוואריה בנאום טלוויזיוני. לפי ההנחיות במדינת-המחוז הזו, תושבים יוכלו לצאת מהבתים רק במקרים חיוניים, כמו עבודה, קניות חשובות וצרכים רפואיים.

 

בתוך כך, בצד השני של האוקיינוס האטלנטי דווח אחר הצהריים כי בכוונת ארה"ב ומקסיקו לסגור את הגבול ביניהן לצורכי תיירות ופנאי. הצעד יהיה דומה מאוד לזה שכבר הוכרז עליו בגבול ארה"ב וקנדה, הגבול הארוך בעולם, ולפיו מעבר של סחורות ותנועה לצורכי עבודה וצרכים חיוניים אחרים יימשכו.

 

שעה קלה לאחר פרסום הדיווחים הללו הודיע מושל ניו יורק, אנדרו קומו, כי על כל העובדים ש"אינם חיוניים" במדינה להישאר בבתיהם כחלק מהמאמץ למנוע את התפשטות הנגיף. הוא הסביר כי עובדים חיוניים הם בין היתר אלו שעובדי במרכולים ובבתי המרקחת. "זהו הצעד הדרסטי ביותר שאנחנו יכולים לנקוט", אמר קומו. הלילה הודיע גם מושל קליפורניה, גווין ניוסם, שעל כל 40 מיליון תושבי המדינה המאוכלסת ביותר בארה"ב להישאר בבתיהם, אלא במקרים חיוניים.


פורסם לראשונה 20/03/2020 17:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עם מסכות בלונדון
צילום: רויטרס
מומלצים