בשל החשש מהקורונה: שמונה ישראלים תקועים על ספינת קרוזים
ארבעה זוגות שוהים כמעט חודש על סיפון אונייה אמריקנית באוקיאנוס השקט. אף מדינה לא מאפשרת להם לרדת לחופיה למרות שאין על הסיפון חולה קורונה מאומת. משרד החוץ מעורב ומנסע לסייע
ארבעה זוגות ישראלים תקועים מזה כחודש עם 1,800 נוסעים נוספים על אוניית הקרוז "ג'ואל" של חברת הקרוזים האמריקנית נורוויג'יאן באוקיאנוס השקט. אף שאין על הסיפון חולה קורונה מאומת, המדינות שבהן היו אמורים לבקר מסרבות לאשר את כניסתם. בינתיים אוזלות התרופות הדרושות לחלק מהנוסעים. משרד החוץ הישראלי מעורב ומנסה לסייע.
ההפלגה החלה בחופי אוסטרליה ב-26 בפברואר, זמן קצר אחרי תום סאגת "ספינת הקורונה" לחופי יפן. והאונייה הייתה אמורה לעגון בין היתר בטהיטי, פיג'י, ניו זילנד והוואי. התפרצות הקורונה הובילה לכך שבכל פעם שהגיעו לאחד היעדים, סורבה כניסתם מחשש שמישהו מהם נדבק בנגיף.
בשלב זה נמצאת הספינה בדרכה להוואי בכדי לתדלק ולקבל מזון. היא צפויה להגיע לשם בבוקר שעון ישראל, אך הקברניט הודיע לנוסעים שגם הממשל האמריקני אוסר עליהם לרדת מהסיפון וכי תתאפשר רק עגינה לטובת תדלוק והכנסת מזון לספינה.
מהונלולו צפויה הספינה להמשיך ללוס אנג'לס, אולם לאור הנסיבות והמצב המחריף בארה"ב, קלושים הסיכויים שיתאפשר לנוסעים לרדת.
משרד החוץ מודע לסיטואציה הקשה אך מתקשה לעזור, שכן לא ברור מתי והיכן תתאפשר ירידת הנוסעים החוף ויתאפשר להטיסם לישראל.
עו"ד גדעון פישר, המייצג שתיים מהמשפחות, מסר: "נציגי המשפחות פנו אליי ויצרתי קשר עם משרד החוץ. כעת הנושא נמצא בטיפול. בתקופה זו בפרט על המדינה לעשות הכול כדי להחזיר כל ישראלי וישראלית מחו"ל. אני שמח שמשרד החוץ התגייס לכך מיידית".
מחברת "נורוויג'ן" נמסר: "המסלול של אוניית נורוויג'ן ג'ול (Norwegian Jewel) בן 23 הימים לאוסטרליה ופולינזיה הצרפתית שונה בעקבות סגירתם של מספר נמלים באזור. האונייה הגיעה להונולולו ב-22 במרץ 2020.
"טיסות שכר הוסדרו לכל האורחים ב-233 וב-24 במרץ 2020 מהונולולו ללוס אנג'לס; סידני; לונדון; ונקובר, קולומביה הבריטית; ופרנקפורט, גרמניה. כל האורחים יישארו באונייה עד שלוש שעות לפני הטיסה המתוכננת שלהם".