פחד וחרדה ברחובות ניו יורק: "מתי זה ייגמר?"
התפוח הגדול מצא את עצמו במוקד התפרצות הקורונה בארה"ב, והעיר שאף פעם לא ישנה נכנסה לתרדמת. הרכבת התחתית ריקה ורק מעטים מסתובבים ברחובות. "הדבר הכי קשה הוא לא לדעת כמה זמן זה יימשך"
משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
המורדים: יוצאים לטיולים ולמסיבות קורונה
האישה שהדביקה שליש מהחולים במדינה אחת
אין הלוויות: הקורונה משנה את מנהגי האבל
האם הדמוקרטיות צריכות ללמוד מסין?
טראמפ אמר שיהיה ניתן להכריז על הקלה בהגבלות כבר בתחילת השבוע הבא, כשתחלוף התקופה המומלצת של 15 יום של ריחוק חברתי. הוא הדגיש שכל מושל יקבל את ההחלטה הסופית במדינה שלו.
גורמים במערכת הבריאות ומושלי מדינות המתמודדות עם ההתפרצויות הקשות אמרו כי הם מצפים שהמגבלות יימשכו זמן מה - וראש העיר ניו יורק, ביל דה בלאזיו, קרא להכריז על סגר בכל ארה"ב.
מניין המתים בארה"ב כתוצאה מנגיף הקורונה זינק ל-560, עם כמעט 44,000 נדבקים. התפוח הגדול מצא את עצמו במוקד ההתפרצות בארה"ב. עם מיליוני תושבים שהונחו להישאר בביתם ועסקים ובתי ספר שאינם חיוניים סגורים, העיר שאף פעם לא ישנה נכנסה לתרדמת.
כריסטיאן הופר אמר שהדבר שהכי קשה לו, לרעייתו ולשני ילדיהם הקטנים, הוא לא לדעת כמה זמן יימשכו הצעדים חסרי התקדים. "יש מגוון של רגשות, מתחושה עצבנית מאוד מהמצב וכלה בהרגשה של כמה המצב אבסורדי", אמר הופר בן ה-42, סוחר בוול סטריט.
בעיר ניו יורק נרשמו כבר יותר מ-12,000 מקרים של הידבקות בקורונה וכמעט 100 מקרי מוות בהתפרצות, שהופיעה לראשונה בארה"ב במדינת וושינגטון.
כאשר רק עובדים חיוניים, כמו רוקחים, עובדי חנויות מכולת, אחיות ורופאים, יצאו לעבודה אתמול, שעת העומס בעיר הייתה דומה יותר לטפטוף של תנועה. המוניות הצהובות של ניו יורק היו ברחובות, אך נראו רק נוסעים מעטים והמדרכות היו כמעט נטושות. גם קרונות הרכבת התחתית, שעמוסים בדרך כלל, היו כמעט ריקים לחלוטין.
"החרדה והדיכאון מתעצמים"
לורן, פסיכולוגית שלא הסכימה למסור את שם משפחתה, אמרה שהיא "חוששת עבורי ועבור המטופלים שזה עלול להימשך חודשים". החרדה והדיכאון "הולכים ומתעצמים בזמנים כאלה", הוסיפה אחת מהאנשים הבודדים שנראו באפר איסט סייד במנהטן.
בבורסה של ניו יורק, הפעמון המבשר על פתיחת המסחר ומתקבל בדרך כלל בקריאות ומחיאות כפיים, נתקל בשתיקה. המסחר התקיים באמצעים אלקטרוניים בלבד והמניות צללו לפני שהתאוששו מעט. מדד הדאו ג'ונס וה-S&P 500 נסגרו בירידה של כ-3%.
בקונגרס, המאמצים לקידום חבילת סיוע כלכלית של כמעט שני טריליון דולר נכשלו ביום השני ברציפות לאחר שהדמוקרטים אמרו כי ההצעה הרפובליקנית אינה יעילה להגנה על העובדים.
טראמפ אמר שהוא רוצה לצמצם את ההגבלות על התנועה במידת האפשר, כדי שאנשים יוכלו לחזור לעבודה. הוא הודה כי יועצים רפואיים התמקדו יותר בבריאות הציבור מאשר במשק ועשויים שלא להסכים עם החלטתו.
"הרופאים, אם זה היה תלוי בהם, הם עשויים לומר 'בוא נשאיר את סגור, בוא נסגור את כל העולם'", אמר טראמפ. "אנחנו לא יכולים לעשות את זה, אתה לא יכול לעשות את זה בכלכלה הגדולה בעולם".
"השבוע יהיה רע, זה שאחריו - גרוע"
ראש העיר ביל דה בלאזיו הזהיר כי ניו יורק נמצא "רק בתחילת" ההתמודדות עם המגפה, כאשר חיילים מהמשמר הלאומי החלו בהסבת מרכז כנסים למתקן עם מיטות בית חולים. "זה הולך להיות רע השבוע, זה יהיה גרוע יותר בשבוע שלאחר מכן", הוא אמר.
דה בלאזיו הוסיף כי בבתי החולים הציבוריים העמוסים בעיר יש ציוד רפואי שיספיק רק לשבוע, והפציר בממשלה הפדרלית להאיץ את הייצור. "אני רוצה לראות מאות מכונות הנשמה, אני רוצה לראות קודם כל מאות אלפי ומיליוני מסכות", הוא אמר.
"אם זה לא יגיע עוד השבוע, נגיע לנקודה שבה לא נוכל להציל אנשים שהיה ניתן להציל אותם", הוא הוסיף. הוא אמר שטראמפ צריך להכריז על סגר כלל ארצי בדומה לסגרים המקומיים בניו יורק, קליפורניה ואילינוי. טראמפ שלל זאת.
כשליש מהאמריקנים נמצאים כיום בסגר בדרגות שונות. וושינגטון, מישיגן וניו מקסיקו הצטרפו אתמול למדינות שכבר הכריזו על סגר, ובאוהיו ולואיזיאנה נכנסו הצווים לתוקף. בקליפורניה, המושל גאווין ניוסום הרחיב את הסגר והורה על סגירת חניונים בחופים ופארקים לאחר שעשרות אלפים הפרו את מדיניות הריחוק החברתי.
ראש מערך שירותי הרפואה של ארה"ב ג'רום אדמס הזהיר כי המצב הולך להחמיר לפני שישתפר. "אנחנו צריכים שכולם יבינו שזה רציני ויעשו מה שהם יכולים לעשות כדי לשטח את העקומה".