שתף קטע נבחר

 
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

עוד 743 מתו באיטליה, 400 אלף נדבקו בעולם

למרות התקווה בארץ המגף שהסגר שם מתחיל לתת את אותותיו - ואחרי שני ימים שבהם נרשמה ירידה במספר המתים - היום הוא זינק שוב. מספר הנדבקים טיפס לכמעט 70 אלף, ההערכה: המספר האמיתי גבוה פי 10. זינוק גם בספרד, בצרפת ובריטניה, לונדון קוראת ל-250 אלף מתנדבים

 

בית חולים במילאנו בונה יחידות חדשות    (צילום: רויטרס)

בית חולים במילאנו בונה יחידות חדשות    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רשויות הבריאות באיטליה דיווחו הערב (ג') על עוד 743 בני אדם שמתו מנגיף הקורונה ביממה החולפת. מדובר בעלייה ראשונה אחרי שני ימים שבהם נרשמה ירידה במספר המתים: 602 אתמול ו-651 שלשום. מגפת הקורונה מכה ללא רחם באיטליה, ובארץ המגף יש יותר קורבנות מכל מדינה אחרת בעולם, אפילו יותר מבסין, שם התפרץ לראשונה הנגיף. לפי העדכון האחרון מהערב, מספר המתים באיטליה עומד על 6,820.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

עם מסכה וחליפת מגן: פוטין ביקר חולי קורונה

סגר בהודו: "איסור מוחלט על יציאה מהבתים"

אין הלוויות: הקורונה משנה את מנהגי האבל

האם הדמוקרטיות צריכות ללמוד מסין?  

 

גם במספר הנדבקים החדשים באיטליה חלה עלייה לעומת אתמול, והמספר הרשמי עלה ב-5,249 ביממה האחרונה ל-69,176 בסך הכל. אתמול נרשמו עוד 4,790 מקרי הידבקות בנגיף. מבין כל הנדבקים 8,326 החלימו, כשאתמול עמד המספר הזה על 7,432. בכל רחבי העולם חצה הערב מספר הנדבקים את ה-400 אלף. יותר מ-17 אלף כבר מתו ברחבי העולם.

  (צילום: EPA)
התקווה נכזבה. מטפלים בחולים בבית חולים באיטליה(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

טיפול בחולי נגיף הקורונה במילאנו, איטליה (צילום: MCT)
טיפול בחולי נגיף הקורונה במילאנו, איטליה(צילום: MCT)

מוקד ההתפרצות באיטליה הוא ללא כל ספק מחוז לומברדיה שבצפונה, ולפי גורם ששוחח עם סוכנות הידיעות רויטרס, ביממה האחרונה מתו שם 400 בני אדם – לעומת כ-320 אתמול. מספר הנדבקים במחוז זה, שכולל גם את מילאנו – הבירה הפיננסית של איטליה – עלה לפי אותו גורם בעוד 1,940 ל-30,700.

 

מוקדם יותר היום הודה אנג'לו בורלי, ראש סוכנות ההגנה האזרחית – שמספקת את נתוני הנדבקים והמתים במגפה – כי ייתכן שמספר הנדבקים האמיתי שם גבוה הרבה יותר מהמספר הרשמי. על רקע טענות שכבר נשמעו בנושא זה, הוא אמר לעיתון "לה רפובליקה" שככל הנראה מספר הנדבקים גבוה פי 10 מהמספר הרשמי – ובכך רמז שיותר מ-640 אלף בני אדם באיטליה כבר נדבקו בנגיף.

 

על רקע הירידות בשני הימים האחרונים, במדינה היו כאלה שקיוו שהצעדים הדרמטיים שננקטו – כולל סגר על כל 60 מיליון התושבים – מתחילים לתת את אותותיהם. "אני לא רוצה להשלות את עצמי, אבל באותו זמן יש לי הרבה תקווה ששבועיים שלמים של סגר בנוסף למגבלות שהולכות ומחירות, יביאו תוצאות", אמר ג'ורג'יו גורי, ראש העיר ברגמו שבלומברדיה.

  (צילום: EPA)
רוחות ריקים בעיר ורונה(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: gettyimages)
הסגר לא נותן עדיין את אותותיו. נהנים מקצת שמש במרפסת ברומא(צילום: gettyimages)

  (צילום: EPA)
חיטוי ליד הקולוסיאום(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מוקדם יותר דווח גם בבריטניה על מספר עצום של מתים ביממה אחת, אם כי קטן בהרבה ביחס לאיטליה. לפי רשויות הבריאות בממלכה, מספר המתים שם ב-24 השעות האחרונות שבר שיא, עם עוד 87 שמתו מהנגיף. מספר הנדבקים בבריטניה עומד כעת על 8,077.

 

הדיווח על הזינוק במניין הקורבנות בבריטניה מגיע אחרי שאמש הכריז ראש הממשלה בוריס ג'ונסון על סגר דה-פקטו, והורה לכל האזרחים להישאר בבתיהם, אלא במקרים של קניית מזון ותרופות, עבודה שאותה בשום פנים ואופן לא ניתן לעשות מהבית והתעמלות פעם אחת ביום. בנאום לאומה הודיע ג'ונסון על סגירת רוב החנויות ועל איסור התקהלויות של יותר משני אנשים שאינם גרים באותו הבית. ההגבלות שעליהן הכריז הן הגבלות שכמותן לא זכורות בבריטניה בימי שלום.

 

למרות זאת, הבוקר התחבורה הציבורית הייתה עמוסה למדי, והרחובות גם הם לא היו ריקים – בין היתר לאור בלבול רב בקרב הבריטים, שלא ידעו אם ההנחיות החדשות מונעות מהם לצאת לעבודה או לא. שר הבריאות הבריטי, מאט הנקוק, אמר היום כי הצעדים שננקטו על-ידי הממשלה אינם בגדר המלצה, אלא כללים שאותם היא תאכוף – גם בעזרת המשטרה.

 

ג'ונסון לאזרחים: "אתם חייבים להישאר בבית"    (רויטרס)

ג'ונסון לאזרחים: "אתם חייבים להישאר בבית"    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במסיבת עיתונאים מאוחר יותר הודיע שר הבריאות הבריטי על כוונה להקים כבר בשבוע הבא בית חולים זמני בשם "נייטגייל", במרכז ירידים ענק במזרח לונדון, שבו יהיו שתי מחלקות עם 4,000 מיטות בסך הכל. האנקוק אמר כי הצבא יסייע להקים את בית החולים הזה. הוא קרא גם לגיוסם של 250 אלף מתנדבים, שיערכו קניות ויספקו מזון ותרופות לנזקקים ולחולים וזקנים שמסתגרים בבתיהם, כיוון שהם נמצאים בקבוצת הסיכון הגבוהה ביותר למות מסיבוכי הנגיף. לדברי האנקוק, כמעט 12 אלף אנשי רפואה בגמלאות כבר נענו לקריאה.

 

זינוק במניין המתים נרשם היום גם בצרפת, שם מתו ביממה האחרונה עוד 240 בנה אדם. בכך עלה מניין המתים הכולל שם מהנגיף ל-1,100 – וצרפת הפכה למדינה החמישית בעולם שחצתה את רף האלף, אחרי סין, איטליה, איראן וספרד. ראש שירותי הבריאות בצרפת, ג'רום סלמון, אמר במסיבת עיתונאים כי מספר הנדבקים זינק ב-12% ל-22,300. הוא ציין כי 2,516 מהחולים נמצאים במצב קשה ונזקקים לסיוע מציל חיים, עלייה של 21%

במספר החולים הקשים לעומת אתמול. לדבריו, 8,000 מיטות בבתי החולים בצרפת מצוידות כעת במכונות הנשמה.

 

היום דווח על זינוק דרמטי גם בספרד. בצהריים הודיע משרד הבריאות שם כי 514 בני אדם מתו מהנגיף ביממה החולפת. מדובר בעלייה לעומת היממה הקודמת, אז מתו 462 איש, ובשיא מתחילת התפשטות הנגיף במדינה. עד כה מתו מהנגיף בספרד 2,696. מניין הנדבקים שם עומד על 39,637 בני אדם.

 

רוב המקרים נרשמו באזור מדריד, עם 1,535 מקרי מוות ו-12,352 חולים. בשל מספר המתים הגבוה, מדריד החליטה להקים חדר מתים במשטח ההחלקה על הקרח הגדול "ארמון הקרח" במרכז קניות בבירה. משרד הביטחון הספרדי מסר שחיילים שסייעו במאבק בקורונה מצאו חולים קשישים בבתי אבות נטושים. חלקם נמצאו מתים במיטות. לפי משרד ההגנה, הצוותים בחלק מבתי האבות נטשו אותם אחרי שהתגלה שם הנגיף. התביעה במדינה הודיעה שנפתחה חקירה בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בבית חולים בארץ המגף
צילום: EPA
מומלצים