די למריחות. סגר מלא - עכשיו
בזמן שכל הבכירים נלחמים זה בזה משיקולי יוקרה ואגו, דרושה החלטה שתנעל את כולנו בבית לתקופה מסוימת ותעצור את המשך ההדבקה
ברקע המלחמה בנגיף הקורונה מתנהלים בימים האחרונים אינספור קרבות בין כל האחראים לניהול המשבר. משרד הבריאות נלחם במשרדי הביטחון והאוצר והם בו, הנהלת משרד הבריאות נלחמת בבית החולים הדסה, הרופאים במנכ"ל משה בר סימן טוב, המנכ"ל בפרופ' גרוטו, פרופ' סדצקי בצוות טיפול מגפות, בנט בנתניהו ולהפך. כולם חובטים בכולם, חוץ מאשר בקורונה.
- לטורים נוספים - היכנסו לערוץ הדעות
ב-ynet
בזמן שהקברניטים מונעים משיקולי יוקרה, אינטרסים ואגו, הנגיף ממשיך לעשות בנו שמות. מתחת לאפנו הופכת ישראל לאיטליה: מספרי החולים והמונשמים מזנקים, מחלקות הקורונה מתמלאות ומספר הקורבנות מתחיל לעלות. עוד רגע וגם אנחנו נוכל לדווח, כמו תושבי לומברדיה האומללים, איך נשמע צליל הסירנות של האמבולנסים הדוהרים זה אחר זה ברחובות.
במצב כזה, כשהכתובת למה שעתיד להתרחש כאן נמצאת ממש מול עינינו, אין יותר זמן לבזבז על שטויות. גם ההנחיות החדשות, שמחמירות בקטנה פה ושם, לא מספקות את הסחורה. רגע לפני האסון, לאיש לא צריך להיות אכפת אם נתרחק מהבית 50 או 100 מטר.
כל המומחים דורשים כבר ימים, פה אחד, להטיל סגר מלא על האוכלוסייה, בלי סייגים, בלי הנחות ובלי מריחות. רק סגר כזה, שינעל את כולנו בבית לתקופה מסוימת, יוכל לעצור את המשך ההדבקה. הצעדים האחרונים שעליהם הכריז המשרד אמנם האטו מעט את קצב התפשטות המחלה, אולם השיפור איטי מדי. מספרי החולים החדשים מעידים על כך שיותר מדי אנשים מסתובבים בחוץ וממשיכים את מעגל ההדבקה. רק סגר אמיתי וקשוח, בלי טיולים, בלי ספורט, בלי גני שעשועים ואפילו, כנראה, בלי סופרמרקטים, יקצר את משך המלחמה בנגיף. אם יהיה אפקטיבי, כמצופה, התחייב משרד הבריאות לבחון אפשרות לשחרר חלק מהאוכלוסייה כבר אחרי פסח.
אפשרות אחרת שעשויה לקצר את תקופת המעצר שלנו, בתנאי כמובן שיהיה מוחלט, היא ציוד כלל האוכלוסייה במסכות כירורגיות, על מנת למנוע ממי שנושא את הנגיף, מבלי לדעת על כך, להמשיך להדביק. צעד כזה היה ככל הנראה אפקטיבי ביפן ובדרום קוריאה, שם נותרה התחלואה נמוכה. אבל כרגע אין בישראל מספיק מסכות כדי ליישם אותו.
בדיונים שנערכו בימים האחרונים בלשכת ראש הממשלה עלו טיעונים רבים ומשונים נגד ההכרזה המתבקשת על הסגר. לא רק מצב המשק הטריד את המשתתפים, אפילו מה יקרה כשהציבור יישב בבית כמה שבועות ולא יעשה ספורט. מי שמעלה טיעונים כאלה לא מבין את הסכנה הנוראה שאורבת לנו. אם התחלואה תמשיך להתפשט, היא צפויה להכפיל את עצמה פי 32 עד פסח. ההתעסקות האינסופית והטיפשית בפרטים שוליים היא מתכון לאסון. בגלל פלפולים שכאלה, כולנו נצא בסוף קירחים מכאן ומכאן: גם נתייבש בבית, וגם נחלה בקורונה.
- שרית רוזנבלום היא עיתונאית "ידיעות אחרונות"
מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com
שרית רוזנבלום
צילום: דנה קופל
מומלצים