המענה לקורונה במגזר הערבי: תוכנית ל-2 בתי חולים שדה
פרסום ראשון: לפי התוכנית שגיבש מרכז השלטון המקומי, שני בתי החולים הזמניים יוקמו במשולש ובאום אל-פחם, ויהיו מוכנים לקליטת חולי קורונה - אם העומס בבתי החולים הרגילים ימנע טיפול בהם
פרסום ראשון: מרכז השלטון המקומי גיבש תוכנית להקמת שני בתי חולים שדה, שבהם יטופלו חולי קורונה - במקרה שהעומסים בבתי החולים לא יאפשרו את המשך קליטתם. המבנים ערוכים כבר כעת עם צוותים, אך ממתינים לקבלת מכשור רפואי שיגיע מיד כשיהיה צורך בכך ממשרדי הבריאות והביטחון וכן ממד"א.
יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום
ל-ynet נודע כי על פי התוכנית, שני בתי החולים, הראשונים שיפעלו במתכונת שדה לטיפול בחולי קורונה בישראל, יוקמו בשטחן של רשויות ערביות, הראשון במועצה המקומית זמר שבמשולש והשני בעיר אום אל-פחם, והם יופעלו על ידי צוותי הרפואה של קופות החולים, פיקוד העורף והרשויות המקומיות. הרשויות המקומיות הסכימו להקמת בתי החולים בתחומן, וכעת נותר רק לקבל את אישור משרד הבריאות לתוכנית.
בית החולים בזמר מיועד לאשפוז של עד 120 חולים. בהתאם לצורך יקום בית חולים שדה שני באום אל-פחם, שיהיה ערוך לקלוט עד כ-40 חולים. לטובת המרכזים הרפואיים יעמדו עשרות אנשי צוות ומכונות הנשמה.
יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, עדכן את משרד הבריאות על מציאת השטחים ועל נכונות ראשי הרשויות לסייע, ובימים הקרובים יתקיימו דיוני הקמה נוספים עם פיקוד העורף והגורמים הרלוונטיים.
במכתב שהפנה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הבריאות יעקב ליצמן, ביקש ביבס לקיים ישיבת עבודה דחופה לצורך הקמת בתי החולים, למתן מענה מיידי לטיפול במבודדי וחולי קורונה. "חולים פונים אלינו מדי יום ומעדכנים שגם לאחר שאובחנו או לחלופין צריכים להיכנס לבידוד, חולפות להן שעות ארוכות ואף ימים עד לשיבוצם במערכים הקיימים היום", כתב ביבס.
"לרשויות המקומיות מתחמים שונים היכולים לתת מענה מיידי למבודדי וחולי הקורונה, לרבות צוותי מתנדבים, הכוללים צוותי רפואה ואנשי מקצוע שונים הנדרשים להכשרת המתחמים בהתאם להוראות משרד הבריאות. נשמח להעמיד לרשות המדינה כל מתחם או מבנה וצורך שיידרש לטובת מתן מענה לאוכלוסיית המבודדים והחולים, למיגור וצמצום ההידבקות והתמותה".
שני בתי החולים עתידים לתת מענה בין היתר למגזר הערבי, שמתמודד עם קשיים רבים בכל הנוגע להתפשטות הנגיף וממיעוט בדיקות לגילויו. ארגונים אזרחיים מתריעים על היעדר מכשור רפואי בחברה הערבית לצורך הבדיקות ודורשים לספק באופן מיידי מכשור מסוג זה לבתי חולים ולמרפאות ביישובים הערביים. ביום ראשון אובחן חולה קורונה לאחר שאושפז בנצרת, אך הבדיקה שלו נשלחה למוסד אחר בארץ בשל היעדר מכשור.
ח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת) פנה בעניין למנכ"ל מד"א, אלי בין, וביקש כי תוקם עמדת "היבדק וסע" גם באחד היישובים הערביים. הוא גם התלונן בפניו על כך שרוב המידע המתפרסם לכלל הציבור באמצעות האתר הרשמי של מד"א אינו מונגש בשפה הערבית. "אנחנו חוזרים ומתריעים על מיעוט הבדיקות לאיתור קורונה בחברה הערבית, שנובע מאפליה ברורה. מדובר בסכנת חיים לכולנו", אמר ג'בארין.