שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock, עמית שאבי, ירון ברנר

סערה בעקבות הממשלה המתקרבת: "גנץ יקבל שר משפטים ברמת העציץ"

ח"כ קארין אלהרר מתחה ביקורת חריפה באולפן ynet על בחירתו של גנץ ליו"ר הכנסת בדרך לממשלת נתניהו. "אין תסריטאי שיכול לכתוב כזה תסריט". ח"כ ביטון מסיעתו של גנץ טען מנגד כי זהו רצון העם. "הפרנו הבטחה שלא נשב תחת נתניהו, אבל גם הבטחנו לציבור שישראל לפני הכול"

  

ח"כ אלהרר בריאיון לאולפן ynet    (צילום: אבי חי)

ח"כ אלהרר בריאיון לאולפן ynet    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

יממה לאחר שח"כ בני גנץ הדהים והחליט להתמודד על תפקיד יו"ר כנסת בדרך לכניסה לממשלת נתניהו, אמרה הבוקר (יום ו') ח"כ קארין אלהרר מיש עתיד בריאיון לאולפן ynet כי יו"ר חוסן לישראל "פירק את האפשרות היחידה לאלטרנטיבה שלטונית". מנגד, חברו של גנץ לסיעה ח"כ מיכאל ביטון הגן על הצעד ואמר: "רוב בוחרי כחול לבן, בכל הבדיקות שלנו, היו בעד ממשלת חירום לאומית".

 

בדרך לאחדות: הסוגיות שנותרו פתוחות

 

ח"כ אלהרר התייחסה בביטול לאפשרות שהרוטציה תצא לפועל וגנץ אכן ימונה לראש הממשלה בעוד כשנה וחצי. "הייתי אומרת לו, 'בני, אל תעצור את נשימתך'. בעניין הזה נתניהו ידוע כאדם שלא מכבד הסכמים".

 

חברת הכנסת מיש עתיד הוסיפה: "מי שפירק את השותפות בתוך כחול לבן היה בני גנץ. בן אדם שהיה לו מנדט להקים את הממשלה נרשם להיות יו"ר הכנסת, ומתי זה קרה? יממה אחרי שעתר לבג"ץ בשם סיעת כחול לבן נגד יו"ר הכנסת שלא הסכים לקבל את פסק הדין. אין תסריטאי שיכול לכתוב כזה תסריט".

 

תיק המשפטים יעבור לאנשי חוסן ישראל וגנץ יקבל הזדמנות להציל את שלטון החוק.

"זה חד-משמעית לא נכון, אם אני הבנתי נכון את ההסכם המתגבש, תיק המשפטים אמנם יהיה בידיהם, אבל תהיה זכות וטו לליכוד, ועדת החוקה תהיה בידי הליכוד, מה שאומר שהוא יהיה שר משפטים ברמת העציץ. אם ככה רוצים לנהל את הדברים, זה לא פלא שאחר כך האזרחים לא מביעים אמון בפוליטיקאים וחבל מאוד".

 

מורן אזולאי עם תקציר האירועים    (צילום: אבי חי)

מורן אזולאי עם תקציר האירועים    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נניח והסיפור יתפוצץ, ובני גנץ יבוא ויגיד 'טעיתי', האם תמליצי ללפיד לקבל אותו בחזרה ולחזור להיות פלטפורמה אחת גדולה?

"בעיניי, הדבר החשוב ביותר הוא לדאוג לאזרחים, לטפל בצרות שלהם, ולצערי יש הרבה מהם בזמן האחרון, אני חושבת שבסופו של דבר שיתופי פעולה פוליטיים כדי לקדם זכויות אזרחים הם הדבר הראשון במעלה, ואני אברך על זה שהוא יחזור, לא יודעת אם זה יהיה באותה מסגרת, אבל בהחלט לשתף פעולה פוליטית".  

 

ואולי לא הבנתם את הסיטואציה? גורמים בחוסן לישראל אומרים שהיו שתי אופציות - או בחירות רביעיות או ממשלת אחדות לאומית, אולי אתם הלכתם עם הראש בקיר? 

"אין ספק שלא היו הרבה אפשרויות, אבל היו עדיין עוד אפשרויות אחרות מלבד זאת שבחר בה בני. אפשר למשל היה להגיד אנחנו עושים פוס על הדברים, נותנים לקורונה לעבור, משקמים את המצב, ואז ממשיכים במאבק הפוליטי. אפשר היה להגיד: אנחנו כן נותנים את התמיכה, כן שר אחד מטעמנו יהיה בממשלה כדי לחזק את הממשלה. אבל לא מייצרים עכשיו ממשלה של 30 שרים, ארבעה סגני שרים, בעלות מאוד גבוהה. אני חושבת שהיו עוד הרבה מאוד פתרונותבעניין הזה בני גנץ פספס בענק".

 

מנגד, ח"כ ביטון מסיעתו של גנץ טען כי רוב הציבור היה בעד המהלך. "כמובן שיש כאלה שמתנגדים", אמר חבי הכנסת, "אבל אנחנו צריכים לקיים את רצון העם ולהתייחס למציאות כפי שהיא, והמציאות היא מציאות קשה, כמעט מליון אזרחים מובטלים, שבועיים לפני חג הפסח אנחנו נכנסים להסגר, וכבר יש עשרה הרוגים מהקורונה, אז המציאות פה מדברת אלינו".

 

ח"כ ביטון מגיב לדרמה הפוליטית    (צילום: אבי חי)

ח"כ ביטון מגיב לדרמה הפוליטית    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לדברי ביטון, גנץ רצה למנוע מערכת בחירות רביעית. "מנהיגים צריכים לקבל החלטות קשות לפי האופציות שממונחות בפניהם", אמר חבר הכנסת, "והאופציות שמונחות בפנינו זה או ממשלת אחדות לאומית או ממשלת ימין צרה ומסוכנת או בחירות רביעיות - וכל זה בצל הקורונה".

 

הוא הוסיף והדגיש כי "אם יהיו צעדים של הליכוד לבלום את הכניסה למשפט של נתניהו, או לפגוע בכל הליך חקיקתי או אחר שיאט את קצב המשפט זה דבר שלא ניתן לו יד". הוא הוסיף והדגיש: "אם בכלל נכנס לממשלה היא תיקרא ממשלת חירום לאומית לחצי שנה. נבחן את הדברים בממשלת חירום לאומית שיכולה להפוך לממשלת אחדות".

 

הוא הוסיף וסיכם: "אני חושב שיש עתיד מיהרה מדי לפרוש, וזה כואב, הם חברים שלי ושותפים שלי, הם אנשי מרכז ואנשים מתונים, ולכן למרות הפרידה הזאת אנחנו שותפים לדרך וככה אני מתכוון לפעול.

 

"קשה לנו עם העובדה שהפרנו הבטחה שלא נשב תחת נתניהו, אבל גם הבטחנו לציבור את ישראל לפני הכול, הבטחנו לציבור שנשרת אותם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת
יו"ר הכנסת בני גנץ
צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת
מומלצים