12 קורבנות קורונה בישראל, קצב הבדיקות יגדל משמעותית
מניין קורבנות הקורונה עלה עם פטירתם של שני חולים בבתי החולים וולפסון ורמב"ם. שניהם היו מבוגרים בעלי מחלות רקע. 3,035 אובחנו עד כה בישראל כנשאים או חולים, משרד הבריאות מבטיח להאיץ את קצב הבדיקות ל-30 אלף בכל יום - בתוך שבועיים
מניין החולים שמתו מנגיף הקורונה בישראל עלה אתמול אחר הצהריים (ו') ל-12, בעקבות פטירתם של שני חולים בבתי החולים וולפסון ורמב"ם. במקביל, משרד הבריאות הודיע כי בעקבות דיון עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוחלט להגדיל את היקף הבדיקות - כך שבעוד שבועיים כבר יבוצעו מדי יום 30 אלף בדיקות לאבחון הנגיף. במשרד הבריאות ציינו כי אתמול הגיע מספר הבדיקות לכמעט 6,000, ובמהלך שבוע הבא יעלו לכ-10,000 בדיקות מדי יום.
משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:
"אנשים מתים כי אחרים לא נשמעים להוראות"
נתניהו כינס דיון בהידוק ההסגר בישראל
במשך תקופה ארוכה, יש לציין, במשרד הבריאות המעיטו בערך של הגדלת היקף הבדיקות - והתמקדו בעיקר בבדיקת אלו שפיתחו תסמינים, וגם זאת באופן מוגבל למדי. אחת הטענות שעליהן חזר מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, היא שלא ניתן לאתר את הנגיף באנשים שאין להם תסמיני מחלה. בדיקת ynet גילתה שהטיעון הזה היה שגוי.
מנגד, גורמים אחרים לחצו להגדיל את היקף הבדיקות. אחד מהם הוא שר הביטחון נפתלי בנט, שבירך על ההודעה אתמול אחר הצהריים, אותה כינה "בשורה אדירה". לדברי בנט, "איתור נשאי קורונה ובידודם הם לבנת יסוד במערכה נגד הקורונה. נאתר מיד חולים חדשים, נשלח אותם לבידוד וכך נקטע את שרשרת ההדבקה. יישום ההחלטה יאפשר לישראל נתיב יציאה מן מהחנק הכלכלי. דברים זזים".
בימים האחרונים כבר גדל משמעותית היקף הבדיקות, כאשר שלשום בוצעו יותר מ-5,000, וכאמור אתמול לפי משרד הבריאות כמעט 6,000. בישראל פועלות כיום 35 מעבדות שעוסקות בבדיקות לגילוי קורונה, אך רובן לא פועלות בלילה וחלקן אף נסגרות ב-16:00. במעבדות רבות לא מספיקים לבדוק את כל הדגימות שנלקחות, ומאות מהן נבדקות רק למחרת.
אתמול אחר הצהריים הודיע בית החולים וולפסון בחולון על פטירתו של חולה קורונה כבן 80. מבית החולים נמסר כי החולה היה מונשם ומורדם במצב אנוש במשך מספר ימים, ואחר הצהריים חלה הידרדרות במצבו. הנפטר סבל ממחלות רקע. עם ההודעה עלה מניין המתים בישראל מנגיף הקורונה ל-12.
אתמול בצהריים הודיע בית החולים רמב"ם בחיפה על פטירתו של חולה קורונה בן 73. מדובר בגבר תושב חיפה שסבל ממחלות רקע רבות. מצבו הידרדר לפני חמישה ימים והוא הונשם ונזקק לדיאליזה. בת זוגו של האיש שנפטר, בת 71, נדבקה בנגיף גם היא, ומאושפזת בבית החולים. מצבה מוגדר בינוני. בני הזוג חזרו לאחרונה מהאי הספרדי טנריף. הגבר הובא לבית החולים ב-9 במרץ, והאישה הובאה לשם שבוע אחריו. את ההודעה על מותו קיבלה בבית החולים.
בנוסף, אתמול נמסר כי ראש העיר ערד, ניסן בן חמו, נדבק בנגיף הקורונה. ניסן חזר מארה"ב לפני כעשרה ימים ומאז נמצא בבידוד בביתו. מהעירייה נמסר כי הוא חש בטוב ובכל הימים בבידוד היה מעורב בניהול וקבלת החלטות באופן דיגיטלי.
אתמול בלילה נפטרו מהנגיף שני חולים: אברהם ארושס, בן 93 שסבל ממחלות רקע קשות ונפטר בבית החולים סורוקה בבאר שבע, ובבית החולים השרון בפתח תקווה נפטרה אישה בת 76, שגם היא סבלה ממחלות רקע קשות.
שלשום נפטרו שלושה חולים בנגיף, אחת מהם בת 89, גם היא עם מחלות רקע, שהייתה דיירת בבית האבות "מגדל נופים" בירושלים. בכך עלה לשלושה מספר הדיירים מבית האבות הזה שנפטרו בעקבות סיבוכי הקורונה. הנגיף התפשט במתחם הדיור המוגן לאחר שעובדת סוציאלית שאובחנה בקורונה הדביקה כמה דיירים.
מניין הנדבקים בנגיף עומד כעת על 3,035 - עלייה של 540 חולים שאובחנו ביממה הקודמת. מצבם של 49 מהם מוגדר קשה, 60 במצב בינוני ומספר המחלימים עומד כעת על 79. בבית החולים וולפסון בחולון מאושפז חולה בן 45 ללא מחלות רקע במצב קשה אך יציב. הוא עדיין מחובר למכשיר האקמו (לב-ריאה).
במשרד הבריאות עדכנו אתמול אחר הצהריים כי 2,139 רופאים ואנשי צוות רפואי בבתי החולים שוהים בבידוד ביתי. בקופות החולים 919 עובדי צוותים רפואיים שוהים בבידוד ביתי. בנוסף, גם 163 עובדי מד"א שוהים בבידוד.