ראשי הרשויות דורשים לדעת את זהות חולי הקורונה שבתחומם
במשרד הבריאות טוענים כי על החולים חל חיסיון רפואי ולכן אסור להעביר את פרטיהם לראשי הרשויות. יו"ר השלטון המקומי מתעקש: "להנחות להעביר לראשי הרשויות מידע על אודות מסלולי החולים המאומתים הגרים בתחום שיפוטם"
ראשי הרשויות בישראל דורשים ממשרד הבריאות שיעביר להם את פרטיהם של חולי הקורונה. במהלך שיחה שהתקיימה בנושא עם המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו ביקשו נציגי ראשי הרשויות לדעת מי הם התושבים החולים, היכן הם גרים, היכן מאושפזים ומה מצבם. היועצים המשפטיים במשרד הבריאות מתנגדים לבקשה וטוענים שזו הפרה של החיסיון הרפואי.
התפשטות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
עדכונים אחרונים:
מניין המתים מקורונה בישראל עלה ל-15.
הבוקר: מספר חולי הקורונה בישראל עלה ל-3,865.
טיסת חילוץ עם 206 ישראלים המריאה מניגריה.
דו"ח של שירות התעסוקה: "למשק ייקח שנים להשתקם".
בריטניה: 209 בני אדם מתו מקורונה ביממה.
הרב קניבסקי: לאסור תפילות ציבוריות אף בשטח פתוח, זה פיקוח נפש.
חיים ביבס, יו"ר השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין, שלח בשבוע שעבר מכתב אל מנכ"ל משרד הבריאות ובו כתב כי "נוכח המצב במדינה כולה, והמשך התפשטות הנגיף, מקיימות הרשויות המקומיות פעולות נרחבות לסייע בידי התושבים להתמודד עם המצב, במכלול תחומי החיים אותם מנהלת הרשות המקומית, בהתאם להנחיות משרדך".
במכתב מציין ביבס כי "ראשי הרשויות כולם מגויסים ועושים מלאכתם לילות כימים ליתן מענה לתושביהם, ואף יוזמים פעולות ושיתופי פעולה עם משרדי ממשלה, גורמי ביטחון וחירום, ארגוני המגזר השלישי ומתנדבים על מנת לסייע בידי כולנו למגר את הנגיף ולמגר את התפשטותו.
עוד נכתב: "לאור זאת, אבקשך להנחות את אנשי משרדך, להעביר לראשי הרשויות מידע אודות מסלולי החולים המאומתים הגרים בתחום שיפוטם, על מנת לאפשר להם להביא לידיעת התושבים ולאפשר ניטור הנחשפים. זאת, מבלי לחשוף את זהות החולה. ככל הניתן, נבקש שבמקרים בהם מדובר בחולים שעצם אשפוזם גורר מצוקה לבני משפחתם, כדוגמת משפחה חד הורית בה ההורה מאושפז, או הורה לילדים עם צרכים מיוחדים, יעודכן ראש הרשות על מנת שניתן יהיה לסייע להם לאלתר". לקריאת המכתב המלא - הקליקו.
ראש העיר עפולה אבי אלקבץ אמר כי "מאז פרוץ המגפה בישראל והתפשטות הנגיף אנו נתקלים בעפולה, ומתברר שבכל הערים בארץ, בבעיה מרכזית אחת - כחלק מחיסיון רפואי לא מגלים את שמות החולים לראשי הערים". לדבריו, לעיריה אין תשובות לתושבי ערים שמתעניינים בפרטים של מסלולי החולים שגרים בעירם.
אלקבץ פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא וטען כי כפי שאישרו לשב"כ לבצע איכון, אפשר במגבלות מסוימות לסייע לראשי ערים לקבל את המידע תוך התחייבות לעשות בו שימוש מוגבל. אחרי השיחה שהתקיימה ביום שישי בין ביבס ופרופ' גרוטו הוחלט כי משרד הבריאות ידון בדברים וייצור קשר עם ראשי הרשויות בעניין, אך עד כה לא קרה הדבר.
אחר הצהריים עלה ל-15 מניין המתים מקורונה בישראל לאחר שבבית החולים שערי צדק בירושלים נפטרה רוזה שרמן ארבל בת 84. הבוקר עדכן משרד הבריאות כי מניין חולי הקורונה בישראל עלה ל-3,865 בני אדם. מתוכם 66 במצב קשה. 54 מהם מונשמים. 82 במצב בינוני.
יועצת של נתניהו עברה בדיקת קורונה
בתוך כך, רבקה פאלוך יועצת ראש הממשלה למגזר החרדי ולכנסת עברה היום בדיקת קורונה לאחר שבעלה אובחן כחולה קורונה ואושפז בסוף השבוע בבית חולים כשמצבו מוגדר קל. בלשכת ראש הממשלה ממתינים במתח לתוצאות הבדיקה שכן פאלוך שהתה בימים האחרונים בסביבתו של ראש הממשלה, יועציו וכמה מהשרים. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי נשמרו כללי שמירת המרחק מראש הממשלה וסביבתו בהתאם להוראות משרד הבריאות עוד טרם נמצא בן המשפחה חיובי. עוד נודע כי ראש הממשלה צפוי לעבור בדיקת קורונה נוספת לאחר שהבדיקה שעבר לפני כשבועיים יצאה שלילית.
בנוסף, הרשות השופטת עדכנה כי ארבע עובדות נוספות מבית משפט השלום בבאר שבע אובחנו כחולות קורונה, שלוש מהן נמצאות בבידוד מ-18 במרץ, והרביעית ממדור פלילי/מעצרים נמצאת בבידוד מה-25 במרץ, היום האחרון לעבודתה. "החקירה האפידימיולוגית שעורך משרד הבריאות טרם הסתיימה. על הקהל אשר פקד את המדור עובר ליום 25.03.2020 לעקוב אחר הנחיות משרד הבריאות ולפעול בהתאם". מספרם של העובדים החולים בבית משפט השלום בבאר-שבע עומד על 17 והם כולם עובדים באותו מתחם מזכירות.
למעשה, ישראל נמצאת היום במצב שבו הייתה איטליה ב-5 במרץ, אז היו בארץ המגף 3,858 חולים מאובחנים. מספר המתים אז באיטליה עמד על 148, לעומת 14 בישראל עד כה, אבל אז מניין החולים באיטליה המשיך לזנק, וב-12 במרץ עלה ל-15,113 חולי קורונה (פי 3.9). ב-19 במרץ היו כבר 41,035 חולי קורונה (פי 2.7 מהשבוע הקודם), וב-26 במרץ הגיע מספר החולים במדינה ל-80,589 (פי 1.96 מהשבוע הקודם). אתמול עלה מספר חולי הקורונה באיטליה ליותר מ-92 אלף.
נכון לשעות הצהריים, ישראל מדורגת במקום ה-20 בעולם במספר חולי הקורונה המאובחנים. שיעור התמותה בארץ הוא בין הנמוכים במדינות שבהן יש למעלה מאלף חולים, והוא עומד על 0.33%. לשם השוואה, בגרמניה עומד שיעור התמותה על 0.8%, בקנדה הוא 1.1%, בנורבגיה 0.6% ובדרום קוריאה 1.5%. לעומת זאת, יש מדינות שבהן שיעור התמותה גבוה יותר. באיטליה הוא מגיע ל-10.8%, בספרד ל-8.2%, בצרפת 6.2%, באיראן 7.1%, בהולנד 6.5%, באינדונזיה 8.8% ובפיליפינים 6.3%.
שיעור התמותה קשור בין היתר לגיל הנדבקים, מכיוון שקבוצת הסיכון היא בני 65 ומעלה, ובאיטליה למשל האוכלוסייה מבוגרת. משתנים נוספים הם איכות מערכת הבריאות במדינה וההגבלות שהוטלו על האזרחים – כמו סגר, איסור יציאה מהבית או לחלופין שמירת מרחק של 2 מטרים.