שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock, עמית שאבי, ירון ברנר

ארגוני הקהילה הגאה לגנץ: לעגן את זכויות הלהט"ב במו"מ הקואליציוני

במכתב שנשלח ליו"ר חוסן לישראל פירטו נציגי הארגונים את דרישותיהם מחברי הרשימה ומהעומד בראשה. בין הבקשות: ועדה מיוחדת ללהט"ב, קידום זכויות הקהילה במשרדי הממשלה וחופש הצבעה למרות השותפים הקואליציוניים

המחאה על איסור אימוץ לזוגות חד-מיניים (צילום: AP) (צילום: AP)
המחאה על איסור אימוץ לזוגות חד-מיניים(צילום: AP)

ארגוני הקהילה הגאה פנו היום (א') במכתב ליו"ר חוסן לישראל בני גנץ ולחברי סיעתו, בבקשה כי זכויות הלהט"ב יעוגנו במהלך המשא ומתן הקואליציוני, וכי הסיעה תשמור על חופש הצבעה בסוגיות הקהילה. כמו כן ביקשו הארגונים לקדם את זכויות הלהט"ב במשרדי הממשלה ולהקים ועדה מיועדת לענייני הקהילה.


הארגונים, בהובלת האגודה למען הלהט"ב, פתחו את מכתבם בהתייחסות למשבר הקורונה. "אנו פונות ופונים אליכם, חברי וחברות סיעת חוסן לישראל, בימים מדאיגים של חוסר ודאות", כתבו. "מחד, אנו שרויים בעיצומו של משבר בריאותי חמור אשר מוביל לשיתוק המשק ולמשבר כלכלי קשה. אין בידינו לנבא את מועד סיומו וכיצד יראה העולם ביום שאחריו. מאידך, המערכת הפוליטית הישראלית נמצאת כבר שנה בסחרור בלתי פוסק, אחרי שלוש מערכות בחירות קשות שגבו מחיר כלכלי וחברתי כבד מהחברה הישראלית, מבלי שהביאו להכרעה ברורה. למרות ההתפתחויות הפוליטיות האחרונות, עדיין שורר חוסר ודאות סביב השאלה איזו ממשלה תקום בישראל".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הארגונים ציינו במכתבם כי "חוסר ודאות נוסף קיים אצל חברות וחברי הקהילה הגאה באשר לשאלה האם הפעם, עם שוך המשבר, ממשלת ישראל תשכיל לשים קץ לאפליה נגדנו ותצעד בכיוון שאליו הולכות עשרות מדינות דמוקרטיות ברחבי העולם". עם זאת ציינו הארגונים כי "קשה לנו להבין כיצד בכוונתך לממש את הבטחותיך בישיבה בממשלה הכוללת מפלגות להט"בופוביות ושרים שמאמינים בטיפולי המרה".

 

בהמשך פנו במכתבם לגנץ באופן אישי והזכירו את אמירותיו בשלוש מערכות הבחירות. "במהלך השנה האחרונה התחייבת בקולך, פעם אחר פעם בנאומים, בכנסים ובתקשורת - לא להפקיר את הקהילה הגאה. הבטחת לפעול למען זכויות מלאות ללהט"ב בחקיקה, במדיניות ובתקציבים. פרסמת מצע פרו להט"בי מתקדם. נפגשת עם ארגוני הקהילה הגאה פעמיים, ואף צירפת לסיעתך את ח"כ איתן גינזבורג כנציג מהקהילה הגאה", כתבו. "כך, למשל, הצהרת במרץ 2019: 'זה בלתי נתפס בעיניי שבשנת 2019 נשללות זכויות לקהילה שלמה. אני נחוש לסיים את האפליה הזו, לקדם שוויון זכויות לקהילה הגאה ולומר כן לכל דבר שאפשר וצריך לומר לו כן'".

 

בני גנץ במרכז הגאה בתל אביב    (צילום: משי בן עמי)

בני גנץ במרכז הגאה בתל אביב    (צילום: משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אנשי הארגונים כתבו כי "ברקע הדיווחים על מו"מ מתקדם להצטרפות סיעת חוסן לישראל לממשלה, נדגיש שהציפייה שלנו ממך ומסיעתך לא השתנתה. אנו מצפים כי על אף הכניסה לממשלה, סיעת חוסן לישראל תישאר נאמנה לערכים הליברליים שאותם חרטה על דגלה ותפעל למען הקהילה הגאה בכל ממשלה שתכהן בה, ובפרט בעיגון זכויות להט"ב בהסכמים הקואליציוניים, שמירה על חופש הצבעה בסוגיות להט"ביות, הקמת ועדה מיוחדת וקידום זכויות במשרדי הממשלה.

 

"הניסיון הפוליטי מלמד שקיים קושי לקדם בממשלה סוגיות מהותיות שאינן מעוגנות בהסכם הקואליציוני", הדגישו במכתב. "לכן הציפייה שלנו היא כי זכויות להט"ב ייכללו בקווי היסוד של הממשלה". על חופש ההצבעה כתבו הארגונים כי מדובר בציפייה בסיסית ממפלגתו של גנץ. "לא מתקבל על הדעת שחברות וחברי סיעת חוסן לישראל יצביעו במליאת הכנסת כפי שיכתיבו שותפים קואליציוניים להט"בופובים המטילים וטו על זכויות הקהילה. בכנסת הנוכחית יש רוב לזכויות להט"ב בהצבעה חופשית ונטולת סחטנות קואליציונית. נתקשה לעבור לסדר היום אם באצבעות שלכם תובילו לסיכול הרוב הזה", ציינו.

 

על הקמת הוועדה המיוחדת אמרו כי "ראוי שגם לקהילה הגאה תהיה כתובת ברורה בפרלמנט הישראלי", והדגישו כי הם מצפים שכל מי שיכהן כשר מטעם חוסן לישראל מצופה לקדם את זכויות הקהילה בתחומים הנתונים לשליטתו.

 

"אנו משוכנעים ומשוכנעות שמדינת ישראל חזקה ותמגר את וירוס הקורונה", כתבו אנשי הארגונים. "לצד זאת, אנו מקווים ומקוות שמדינת ישראל תלמד למגר גם את הלהט"בופוביה, הבורות והשנאה. אתם מחזיקים בכוח לממש את התקווה הזאת או לחלופין לדחוק אותה לארון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
הפגנה של הקהילה בת"א
צילום: שאול גולן
מומלצים