עמיר פרץ ואיציק שמולי במגעים להצטרף לממשלת נתניהו-גנץ
יו"ר העבודה מנהל משא ומתן עם כחול לבן שמציעים לו תפקיד שר וסגן שר לשמולי, אך פרץ מתעקש על שני תיקים - הכלכלה והרווחה. בשל המגעים צפויה מרב מיכאלי לעבור למרצ
יו"ר העבודה-מרצ עמיר פרץ וחבר הכנסת איציק שמולי נמצאים במגעים מתקדמים לקראת כניסה לממשלה - בניגוד להתחייבותו של פרץ שלא לכהן תחת ראש הממשלה בנימין נתניהו. יו"ר כחול לבן, בני גנץ, דוחק בשניים להיכנס יחד איתו גם אם הדבר יבוא על חשבון המכסות שקיבל למפלגתו.
לקראת הפגישה הבאה של נתניהו וגנץ: הסוגיות הפתוחות
כחול לבן מציעים לשניים תפקיד של שר וסגן שר, אך פרץ מתעקש שגם שמולי יקבל משרד בראשותו. מקורביו של פרץ אישרו אמש (ראשון) את דבר המגעים - אך ציינו כי שום דבר עדיין לא נסגר. נכון לעכשיו פרץ מיועד לקבל את תפקיד שר הכלכלה, ולשמולי מייעדים את תיק הרווחה.
בכירי העבודה יצטרפו לממשלה הבאה כשמפלגתם נמצאת בשפל היסטורי - רק שלושה חברים מטעמה נבחרו לכנסת. בעקבות המגעים חברת הכנסת מרב מיכאלי צפויה להודיע על מעבר למפלגת מרצ שכבר קראה לה להצטרף לשורותיה.
יו"ר מרצ, ניצן הורוביץ, אמר בעקבות המגעים כי "בסוף היום העגום הזה, צריך להגיד דבר אחד: הכל סביב מתפורר, הכל מסחרה, אבל מרצ לא בוגדת, לא עורקת, ותמיד נאמנה לערכים ולבוחרים שלה".
מוקדם יותר אתמול קראה חברת הכנסת תמר זנדברג לפרץ ולשמולי להישאר ברשימה שככל הנראה מיועדת לאופוזיציה ואמרה: "עמיר, איציק, אל תהיו הגשר לממשלת הימין". זנדברג קראה לחברי הרשימה "לעצור את חרושת השמועות", כדבריה, ו"להודיע שלא יגנבו את המנדט ויעבירו אותו לממשלת השחיתות והגזענות". חברת הכנסת ציינה כי "זו גם ההתחייבות המפורשת שנתנו לבוחרים וזה הדבר הערכי והמוסרי שעל מפלגת שמאל לעשות".
לפני שבועיים הודיעה יו"ר גשר, אורלי לוי-אבקסיס, על פרישתה מהרשימה שדרכה היא התמודדה, וסירבה להמליץ על בני גנץ לראשות הממשלה כפי שפרץ התחייב במהלך הבחירות. הדבר עורר סערה במחנה השמאל, בעיקר בשל דבריה של לוי-אבקסיס בריאיון לאולפן ynet כי היא לא מתנגדת להצטרפות לממשלת מיעוט שתקבל את המלצת הרשימה המשותפת.
רק באוגוסט האחרון פרסם פרץ, כחלק מקמפיין מערכת הבחירות השנייה, סרטון שבו גילח את שמפו המפורסם והבהיר כי הדבר נועד על-מנת שיראו את שפתיו כשהוא מתחייב שלא לשבת עם נתניהו. "אנחנו היחידים שאומרים שנתניהו לא יהיה ראש הממשלה הבא, ואנחנו בכל מקרה לא נהיה איתו", הצהיר.
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ סיכמו אתמול על חלוקת התיקים המסתמנת בממשלה הבאה. לפי הסיכומים, יעקב ליצמן יישאר שר הבריאות - ויולי אדלשטיין לא יחזור לתפקיד יו"ר הכנסת. כמו כן, מפלגתו של גנץ תקבל את תיקי המשפטים, התקשורת והתרבות, וכן את ראשות ועדת הכנסת.
ועדת חוק, חוקה ומשפט תישאר בידי הליכוד, ומירי רגב מיועדת למשרד לביטחון הפנים. המועמדת המובילה להחלפתה היא חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' ממפלגתו של גנץ.
ההסכם המתגבש עשוי לפתוח כבר בתחילת השבוע את קרבות התיקים בליכוד ובמפלגות גוש הימין. בעוד שבכחול לבן המפתח עשוי להיות תיק לכל חבר ברשימה (אם כי גנץ עשוי למנות שרים מקצועיים), בליכוד יצטרכו להסתפק ב-10 תיקים בלבד. על-פי ההסכם המתגבש, יורחב שולחן הממשלה כך שיכהנו בה 30 שרים וייתכן שאף יותר, משום שבליכוד מנסים להגדיל את מספר השרים ל-34 - זאת חרף הביקורת על ממשלה רחבה ויקרה.