ליברמן ל-ynet: "מבחינה פוליטית - בני גנץ מנוח"
יו"ר ישראל ביתנו תקף בחריפות את יו"ר כחול לבן: "אפשר לדבר עליו בזמן עבר. יש לו הרבה זכויות - אבל הוא לא מבין כלום בפוליטיקה". הוא פנה למגישת אולפן ynet ועקץ את גנץ: "לך יש יותר סיכוי להיות ברוטציה עם נתניהו מאשר לו". על הטיפול במשבר הקורונה: "ראש הממשלה מתחזק את ההיסטריה, לא היינו מגיעים למצב של איטליה"
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייחס הבוקר (שני) בריאיון לאולפן ynet להתפתחויות הפוליטיות האחרונות - ותקף בחריפות את בני גנץ: "מבחינה פוליטית - הוא מנוח. אפשר לדבר עליו בזמן עבר. אין לו סיכוי להיות ברוטציה עם נתניהו".
ליברמן המשיך: "לגנץ יש הרבה זכויות - אבל הוא לא מבין כלום בפוליטיקה. כל המהלך הונע על-ידי גבי אשכנזי שרוצה את משרד הביטחון". ליברמן הוסיף ועקץ את גנץ כשענה למגישת ynet בתשובה על סוגיית הרוטציה: "לך יש יותר סיכוי מלגנץ להיות ברוטציה עם נתניהו". לדבריו, "בנימין נתניהו מקים ממשלה מגושמת. היא תהיה הגדולה ביותר שהייתה בישראל והיא לא תוכל להתמודד עם המשבר הכלכלי - אלא רק תחריף אותו".
ליברמן הוסיף: "עד עכשיו גנץ לא מבין מה הוא עשה. אשכנזי יבריז לו ויחבור לליכוד - כמו שגלנט עשה לכחלון. גלנט ואשכנזי הם תאומים סיאמיים". עוד אמר כי הוא "לא רואה סיכוי לחבירה (של ישראל ביתנו) ללפיד".
בדבריו התייחס יו"ר ישראל ביתנו לאופן שבו מנוהל משבר הקורונה בישראל על-ידי בנימין נתניהו ושר הבריאות יעקב ליצמן: "נתניהו מטפח ומתחזק היסטריה בצורה מלאכותית. במדינת ישראל מתו בשנה האחרונה 6,600-5,000 בני אדם מזיהומים בבתי חולים. מתחילת השנה נהרגו 61 בני אדם בתאונות דרכים.
"אומנם לא צריך לזלזל, אבל לא היינו מגיעים למצב של איטליה כי הציבור קשוב ואיכות הרפואה טובה יותר. קחו הכול בפרופורציה. אי אפשר להכניס את כל המדינה להיסטריה.
- אבל אמרו שליצמן היה אחד הראשונים שזיהה את המשבר - שיכול היה להיות חמור בהרבה.
"יש פה משבר מתמשך. זה שחסרות מכונות הנשמה, צוותים שיודעים להפעיל אותם, זה שחסר פה עדיין ציוד מיגון לצוותים הרפואיים. יש פה כישלון מהדהד. ליצמן בעשור האחרון ניהל את כל משרד הבריאות".
- ישראל תשלם מחיר כבד אם ליצמן יישאר במשרד?
"אני חושב שזו החלטה פוליטית. זו לא החלטה נכונה. אלה פשוט החישובים של ראש הממשלה".
- למה ליצמן כל כך מתעקש על תיק הבריאות לדעתך?
"הוא הכניס לשם מאות אנשים לא מקצועיים, לא מצוותים רפואיים, כל מיני מקורבים שחיים ממשרד הבריאות וקיבלו שם משרות. הוא גם מפחד שיבוא שר הרבה יותר מקצועי שבאמת יבדוק את הכשלים שהיו".
- זה קשור לדעתך לאכיפה של הנחיות הממשלה והמשטרה במוקדים חרדיים?
"תראי, רוב הציבור החרדי נשמע להוראות. יש שמה כמה קבוצות, כמו העדה החרדית והפלג הירושלמי, שמבחינתם הם מדינה בתוך מדינה. הם לא מכירים במדינת ישראל, לא בחוקיה, לא נשמעים להוראות - הבעיה היא שהם מתערבבים עם שאר האוכלוסייה החרדית.
"יש שם כמה אוכלוסיות שהן באמת אוכלוסיות סיכון, שבזה חייבים לטפל בנפרד. גם באוכלוסייה החרדית, הרבה יותר בדיקות יזומות, וגם אכיפה הרבה יותר נוקשה אולי. גם בקרב בתי אבות והאוכלוסייה המבוגרת, בתי חולים גריאטריים, צריך הרבה יותר בדיקות יזומות".