שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

מחדל בתי האבות: "לא בודקים קשישים, זו רשלנות פושעת"

בבתי האבות ויזניץ' בבני ברק וב"עד 120" בראשל"צ התגלו חולי קורונה, אבל משרד הבריאות מסרב לערוך בדיקות לשאר כי לא גילו תסמינים. המשפחות זועמות: "מחכים שיהיה פה אסון, לא נשקוט עד ועדת החקירה"

 

 

ההדבקה בבית האבות "עד 120"    (צילום: שמוליק דודפור)

ההדבקה בבית האבות "עד 120"    (צילום: שמוליק דודפור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בסוף השבוע הלכה לעולמה פרל ויזל (94) כתוצאה מסיבוכי מחלת הקורונה, אחרי שבחודשיים האחרונים התגוררה בבית האבות ויזניץ' בבני ברק. בעקבות המקרה הוכנסו לבידוד קשישים אחרים מהמוסד, אבל בני המשפחה שלהם טוענים שמשרד הבריאות לא מוכן לערוך להם בדיקות קורונה. "מחכים שיהיה פה אסון כמו בבית האבות נופים", אמר היום (ב') אחד מקרובי המשפחה.

 

בית אבות עד 120 (צילום: שמוליק דודפור)
בית האבות "עד 120"(צילום: שמוליק דודפור)

בסוף השבוע פונתה ויזל מבית האבות לאחר שחשה ברע. היא אובחנה עם קורונה בבית החולים מעייני הישועה, והלכה לעולמה לאחר שחלה הידרדרות במצבה.

 

יעקב לנאו, בנה של קשישה המתגוררת בבית האבות, טוען שייתכן שהמנוחה נדבקה מדייר אחר או מאנשי הצוות, מאחר שהיא לא יצאה מבית האבות ולא יכלה להידבק בחוץ. לדבריו, משרד הבריאות מסרב לערוך בדיקות לקשישים שהיו עמה במגע, למרות הסיכון הגבוה על רקע גילם ומחלות הרקע שמהן הם סובלים.

 

פרל ויזל ז
פרל ויזל

"זה מקרה קלאסי של רשלנות פושעת", הוא אומר. "אם יש מישהו במשרד הבריאות שחושב שהוא יכול להישאר אדיש ולהפקיר את החיים של דיירי בית האבות, אני רוצה שידע שלא ננוח ולא נשקוט עד שתקום ועדת חקירה ותמצה איתו את הדין".

 

הדבקה בבית האבות עד 120 בראשל"צ: דיירת ועובדת חלו בקורונה

11 חולים בבית האבות: "מנסים להשתיק אותנו"

 

לדברי האחות הראשית בבית האבות, משרד הבריאות מסרב לבצע בדיקות לדיירים ולצוות. "משרד הבריאות מסרב כי אין תסמינים לאף אחד", אמרה. "אנחנו מפחדים שיקרה כאן מה שקרה בנופים. זו הדרך היחידה להציל אותם לפני שיהיה מאוחר מדי".

 

 

 

מקרה דומה התרחש בבית האבות "עד 120" בראשל"צ, שבו אובחנו קשישה ועובדת ניקיון עם קורונה, אבל במשרד הבריאות לא מוכנים לבצע בדיקות ליתר הדיירים מאחר שלא התגלו אצלם תסמינים.

 

בבית האבות "מגדל נופים" בירושלים הלכו לעולמם עד כה שני דיירים מסיבוכי מחלת הקורונה, לאחר שנדבקו מעובדת סוציאלית במקום. רק לאחר לחצים רבים הסכימו במשרד הבריאות לבצע את הבדיקות ל-170 הדיירים ואנשי הצוות.

 

בני משפחות של דיירים בבית האבות משען המוחאים על כך שלא בודקים את כולם (צילום: חיים הורנשטיין)
מחאת המשפחות ב"משען", באר שבע(צילום: חיים הורנשטיין)

בוועדת הקורונה בכנסת התקיים בבוקר דיון בנושא טיפול משרד הבריאות בקשישים במוסדות גריאטריים ובתי אבות. מנהל בית האבות "נופים", רפי פולק, אמר בו: "אי אפשר להשאיר את הנושא של כן או לא תסמינים לאחריותו האישית של דייר. דיירת שחשבה שיש לה אלרגיה ועברה בדיקה נמצאה כנשאית. אנחנו צריכים להיות הרבה יותר גבוה בסדר העדיפות. ד"ר איריס לסקר (ראש אגף גריאטריה במשרד הבריאות, ס"ח) מתאמצת, אבל לא סופרים אותה".

 

רוני עוזרי, מאיגוד בתי האבות הוסיף: "המצב חמור וקשה. אפס עזרה מהמדינה. אנחנו עם מחסור בכוח אדם, ומשרד הבריאות מוציא מכתב שאסור לנו להעסיק עובדים בשני מקומות, ושלעובדים אסור לעבוד יותר מכך וכך שעות במשמרת. אנחנו במצוקה גדולה בנושא כוח האדם, ואני אומר לממשלה: אם אתם לא עוזרים – לפחות אל תפריעו".

 

"בדיון היום הועלו הבעיות הבוערות הנוגעות לאוכלוסיה זו. אין הסברים מספקים להחלטות כמו ההימנעות מבדיקות במוסדות בהם התגלה קשיש חולה, אין הסבר לפינוי של מוסדות דיור מוגן, המטלטל את יושביהם, אין מענה לבעיות כוח האדם והתקציב המיוחדות למוסדות אלה", אמר יו"ר ועדת הקורונה, ח"כ עפר שלח. "אין גם הבנה אמיתית והסברה ראויה כדי שהקשישים המתגוררים בבית יוכלו להתמודד עם החרדה, תחושת הבדידות וקשיי היומיום. הוועדה דרשה מגורמי משרד הבריאות למצוא מענה לבעיות אלה באופן מיידי".

 

ממשרד הבריאות טרם נמסרה תגובה.

 

איגוד בתי האבות שלח הערב מכתב לראש הממשלה בקריאה לבצע בדיקות קורונה בכל מוסדות הקשישים. "ידוע לכולנו כי כאשר קורונה כבר מתפרצת במוסד לקשישים זה מאוחר מדי, על כן מניעת התפרצות היא הדרך היחידה אסטרטגית למנוע קורבנות בנפש במוסדות לקשישים, בריחת צוותים ובעיות רבות נוספות", נכתב בין היתר.

 

הבוקר עדכן משרד הבריאות כי מספר הנדבקים מנגיף הקורונה בישראל עלה ל-4,347, מתוכם 80 במצב קשה. 63 מהחולים מונשמים - עלייה של ארבעה מאז הדיווח האחרון. אתמול בבוקר עוד עמד מספר המונשמים על 43 בלבד, ומדובר על עלייה של כ-46% במספר המונשמים בתוך יממה. 134 החלימו עד כה מהנגיף.

 

2,107 מהנדבקים המאומתים מאושפזים בביתם, 586 בבתי המלון ולגבי כמעט 1,000 עדיין לא התקבלה החלטה היכן יאושפזו. בישראל ישנם כעת 4,198 "מקרים פעילים" של קורונה (ללא כאלה שנפטרו מהנגיף או החלימו), יותר מאשר בסין - שם נכון להיום יש 2,466 כאלה לפי הדיווחים האחרונים. ישראל נמצאת נכון לעכשיו במקום ה-17 במספר החולים המאומתים בעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמוליק דודפור
בית האבות "עד 120"
צילום: שמוליק דודפור
מומלצים