האישה שנלחמת נגד הקורונה במגזר החרדי: "מקווה שזה לא מאוחר מדי"
היא התריעה על הדבקות המוניות, ביקשה סיוע ונדחתה ואז עזבה הכל, גייסה מתנדבים והדפיסה שלטים שנתלו על עשרות בניינים במודיעין עילית. כך נאבקת מירי טביוביץ, אישה חרדית, נגד הקורונה במעוזים חרדיים: "לאט לאט אנחנו עושים שינוי"
קרוב ל-100 אנשים נדבקו עד היום (א') במודיעין עילית והחשש הוא מעלייה במספר הנדבקים. המשטרה מבצעת מדי יום פעולות אכיפה, ובעיר ישנם עדיין אנשים שמפרים את התקנות למאבק בקורונה. עם זאת, יש גם מי שזיהה מההתחלה את גודל המשבר.
התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים
ניסוי למציאת חומר חלופי לבדיקות הקורונה הצליח: "נוכל לעבוד לפחות שבועיים"
מנדלבליט לממשלה: יש להגביל את השימוש בתקנות חירום
שיעור הנדבקים בירושלים, בני ברק ובית שמש עלה ב-15% תוך יומיים
עימות בוועדת הקורונה: מנכ"ל הדסה תקף את משרד הבריאות על מיעוט הבדיקות
שירות התעסוקה: 70% מהשכירים באילת מובטלים
מירי טביוביץ, אישה חרדית ואם לשניים ממודיעין עילית, הבינה מוקדם את הבעיה החמורה בהסברת משבר הקורונה למגזר החרדי, והחליטה לעשות מעשה.
"כבר בתחילת מרץ פניתי לגורמים שונים בעירייה כדי להסביר את המצב, אבל עוד לא ידעו לאן זה הולך והמצב לא היה ברור", סיפרה. "ביקשתי עזרה בהסברה, אמרתי שצריך לגייס מתנדבים ולהגיע לאנשים ברחובות. כמובן שאמרתי שאני מוכנה לעשות זאת, אבל לא כל כך הקשיבו לי".
אחרי שהבינה שלא תזכה לסיוע, היא החליטה לרוץ קדימה לבד. טביוביץ ניסחה הודעה בפייסבוק ובוואטסאפ שבה ביקשה מתנדבים שיסייעו בהסברה בשטח. "הציבור הזה לא רואה את ראש הממשלה ובר סימן טוב בטלוויזיה, הם לא יודעים מה קורה, לא מכירים את ההנחיות ולכן צריך להנגיש להם אותן. פרנסי העיר לא הבינו זאת".
לדבריה, בתוך יומיים כבר היו לה כ-70 מתנדבים, כשהראשונים היו בעלה ושני ילדיה. הם הדפיסו מודעות מיוחדות ותלו אותן על לוחות המודעות של הבניינים ברחבי עיר. כל מתנדב קיבל אחריות על הבניין שבו הוא גר.
על המודעות נכתב: "מעוניינים במידע עדכני? שרויים בפחד ומתקשים להתמודד? בבידוד... או סתם משהו חסר? אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לסייע". בתחתית המודעה פורסמו הפרטים של אותו אחראי בניין.
מדי יום מעבירה טביוביץ לאחראי הבניין את המידע העדכני בהתאם להנחיות שמתפרסמות בתקשורת ובאתר משרד הבריאות. "מאז שתלינו את המודעות אני לא מפסיקה לקבל טלפונים. אני על זה 20 שעות ביממה. צריך להבין שיש כאן מצוקה של תושבים שלא אשמים בכלום. הם נשמעים למה שאומרים להם, אבל לא תמיד יודעים הכל".
לאט לאט הפך המיזם המיוחד של מירי גם לסיוע למשפחות נזקקות, והיום היא מקבלת טלפונים על חוסרים במוצרי בסיס ודואגת להפעיל מתנדבים שיבצעו עבורם קניות. מירי דחפה יחד עם תושבים נוספים להקמת מתחם בדיקות לגילוי הנגיף בעיר. "אז בסוף פתחו אבל מספר הבדיקות מוגבל. לאט לאט אנחנו עושים שינוי, אני מקווה שזה לא יהיה מאוחר מדי".