שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

גרוטו לקראת הסגר: חייבים לעבור את פסח בשלום

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות אמר בראיון ל-ynet כי חג החירות יהווה תקופת מבחן משמעותית במאבק לבלימת התפשטות נגיף הקורונה, והדגיש את החשיבות של המשמעת הציבורית וההקפדה על ההנחיות: "יש אופטימיות זהירה אבל אסור לנו ליפול לשאננות, נקפיד על האכיפה"

  

איתמר גרוטו בראיון לאולפן ynet    (צילום: נדב אבס, חגי דקל, אורי דוידוביץ)

איתמר גרוטו בראיון לאולפן ynet    (צילום: נדב אבס, חגי דקל, אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שעות לפני שיחל הסגר הכללי שיימשך עד למוצאי שבת, התייחס המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, הפרופסור איתמר גרוטו, למאמצים לבלימת התפשטות נגיף הקורונה, לתקופה המאתגרת שבפתחה אנו ניצבים ולחשיבות המשמעת הציבורית.

 

בראיון לאולפן ynet אמר הבוקר (שלישי) גרוטו כי הפעולות שננקטו אכן נושאות פרי, אך הדגיש כי אל לדבר להוביל לשאננות: "ישנה אופטימיות זהירה, קצב עליית החולים הקשים הוא מתון יחסית ופחות חמור ממה שחששנו. הדבר אומר שהצעדים שננקטו עד עכשיו מצליחים. יחד עם זאת, אסור כרגע לוותר. יש לנו את חג הפסח ואנו חייבים להישמע להנחיות - לא לצאת מהבית אלא לפעולות שהוגדרו חיוניות, וזה מה שיאכף במסגרת הסגר. כמו כן יש לעטות מסכות בעת שהייה במרחב הציבורי. זו אינה המלצה, זו חובה. אנו עובדים כעת על צו בנושא שיאפשר למשטרה לאכוף את ההנחיה".

 

אפשר לומר שבלמנו את המגפה?

"אנחנו בהחלט מצליחים כרגע בבלימה, אבל שב ומדגיש שאם נפגין שאננות, אנו עלולים למצוא עצמנו בגל חדש של מקרי הדבקה. חשוב מאוד שבשבוע הקרוב נקפיד ביתר שאת על הכללים. אנחנו כל הזמן חושבים על המשך המאבק".

Health Ministry's no. 2 Professor Itamar Grotto ()
הסגר הוא ההחלטה הנכונה. גרוטו
 

מה יקרה אחרי שנעבור את הפסח? תהיה סוג של חזרה לשגרה? 

"עדיין לא גיבשנו תוכנית. יש מי שעובד על זה - המל"ל יחד עם ראש הממשלה. אני מעריך שכן יהיה שינוי מסויים, אבל לא יכול לעמוד על פרטיו. צריך לעקוב אחרי מה שקורה בעולם, ללמוד ממה שהיה בסין ולהחליט בהתאם".

 

יש צפי לחזרה מסויימת ללימודים, אפילו אם בקבוצות קטנות? 

"אנחנו בהחלט חושבים על זה. זו תשתית שצריכה לתמוך את המשק, ולאפשר להורים לחזור לעבוד. מהסיבה הזו מערכת החינוך תקבל עדיפות בהתייחסות. אני לא רוצה להתחייב כיוון שזו לא החלטה שלי אלא של הממשלה. בכל החלטה מהסוג הזה קיים סיכון ובסוף צריך לבחון את התועלת שבמהלך".

תורים בסופרים בעקבות ההודעה על הסגר (צילום: רועי עידן)
היערכות לקראת הסגר(צילום: רועי עידן)

 

 

בנוגע לבדיקות, עדיין יש וויכוחים על הכמות

"אנחנו רוצים להגיע לעשרת אלפים. כרגע זה תהליך, אנחנו נמצאים ב-7,000 ותוך יום יומיים נגיע לעשרת אלפים. מדובר בעניין של התארגנות. אנחנו עובדים עם הצוות הכי חזק שיש כדי להביא את מצב הבדיקות למקסימום. קיים מעין צוואר בקבוק בנושא המטושים. אנחנו מנסים לייצר תמיסה שתהיה גנרית ותתאים לכל המכשירים, פיתוח ישראלי, וזה משהו שלוקח זמן. אנחנו נמצאים בשלב ההטמעה ובשיתוף פעולה עם הגורמים הנכונים נעמוד ביעד".

 

בנוגע למוקדי ההדבקה המרכזיים - בני ברק, אלעד וביתר עילית, יש תמונת מצב מדויקת? 

"יש לנו תמונה. יש לנו נתונים מפורטים במפות שיצרנו יחד עם חיל המודיעין ואנחנו יודעים באיזה שכונות לשים דגש, כיצד לחלק מוקדים בעיתיים. אני חושב שההחלטה לסגור את הכל זו ההחלטה הכי נכונה כי יש איזורים שנמצאים בתהליכי התפתחות של התפרצות, כמו טבריה ואור יהודה. הם אומנם עדיין לא במצב של בני ברק אבל נמצאים בסוג של עלייה ולכן סגר כולל הוא הפיתרון הטוב ביותר".

 

 אמרת סגר כללי, עד כמה ליל הסדר מטריד אותך? שאנשים לא ישמעו להוראות?

"אני חושב שרוב הציבור באמת מפנים ומבין את המצב. על זה אנחנו מוסיפים את האכיפה, בעצם אי אפשר יהיה לצאת מהבית במהלך הסדר, והאסטרטגיה תתבסס על משמעת ציבורית לצד אכיפה. אני באמת מאמין וקורא מפה לציבור, תקפידו על ההוראות, זה חשוב לכולנו. מדובר בהנחיות מצילות חיים - לעשות את הסדר במשפחה הגרעינית, זה המסר הכללי לפסח, וגם בימים שאחרי נצטרך להקפיד מאוד כדי שנצא מהפסח הזה בשלום, כרגע שיתוף הפעולה של הציבור ממש מצוין בכל המגזרים, זה מה שמאחד בינינו. אני רוצה להדגיש שחשוב לנו להמשיך לעשות בדיקות והן יתבצעו גם במהלך החג, המעבדות יעבדו באופן מלא, אם יש מישהו שצריך להיבדק שלא יהסס, זה משהו חיוני לצאת ולהיבדק, בדיקת קורונה שוברת את הסגר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים