שתף קטע נבחר

 

דרעי: "הסגר הוא מבחן לכולנו, לליצמן נעשה עוול"

בריאיון לאולפן ynet התייחס שר הפנים לסגר הכללי שיוטל על כלל המדינה ושיבח את פועלו של שר הבריאות, שזוכה לטענתו לביקורת שאינה מוצדקת: "אנחנו מהמדינות שהיטיבו להגיב, הציבור החרדי מחוייב להנחיות. ליצמן היה מהראשונים לפעול". על הפלונטר הפוליטי: "המשא ומתן הוא כמו צירי לידה, האחרונים הכי כואבים"

  

דרעי בראיון ל-ynet    (צילום: גיל יוחנן, אורי דוידוביץ, חגי דקל)

דרעי בראיון ל-ynet    (צילום: גיל יוחנן, אורי דוידוביץ, חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר הפנים אריה דרעי התייחס הבוקר (שלישי) בראיון לאולפן ynet לסגר הכללי שיוטל בעוד כמה שעות בכל המדינה, ולחג הפסח שאותו ייאלצו אזרחי ישראל להעביר במתכונת שטרם הכירו במסגרת המאמצים לבלימת התפשטות נגיף הקורונה. דרעי ציין את ההתגייסות גם בקרב הציבור החרדי ויצא נגד ההסתה שלה הוא זוכה לטענתו.

 

"אנחנו מהמדינות שהיטיבו להתמודד עם המגפה ובין הבטוחות ביותר, אבל עדיין לא יצאנו מכלל סכנה. הסגר הזה הוא אינו דבר פשוט וגם לי קשה להעלות בדעתי שלא אחגוג אותו עם ילדיי, אבל זה המצב. מדובר במשבר בינלאומי", אמר דרעי.

 

ואתה מאמין שהציבור החרדי אכן יישמע להנחיות?

"אני נתקלתי היום בדבר שלא ראיתי מעודי בעיתונות החרדית. ראיתי מכתב באותיות צבועות אדום עם פסק הלכה של גדולי ישראל, שבו הם קוראים מפורשות לזוגות צעירים שלא לבקר את הוריהם, מזהירים מפני תפילה אפילו בחוץ, דברים פשוט מדהימים בחומרתם ובחריפותם. אני גר בשכונה חרדית ואני רואה ילדים קטנים מסתובבים עם מסכות, יש משמעת מוחלטת ברחוב החרדי. אני באמת מאמין שאחרי החג מצבנו יהיה טוב יותר, אבל בשביל שזה יקרה על כולנו לציית להנחיות, אסור שפסח יהיה כמו פורים".

אריה דרעי ראיון אולפן (צילום: אבי מועלם)
"מקווים שאחרי הפסח נראה שיפור". דרעי(צילום: אבי מועלם)

שחרור של תיק הבריאות באופן שיקדם הקמת ממשלה לא יתרום למאבק בנגיף? 

"אני רוצה לומר משפט אחד על ידידי הרב ליצמן. צר לי מאוד על מה שנעשה לו. ביקורת זה דבר חשוב מאוד. אני גם חוטף ביקורת, אני מוכן להתמודד עם כל ביקורת עניינית ואני גם עושה טעויות, אני מודה בזה. כולם מתפארים היום שאנחנו אחד מהמקומות הבטוחים בעולם, מנכ"ל משרד הבריאות, גרוטו, סדצקי, ראש המל"ל, ורה"מ כולם עשו עבודה מצוינת, רק השר ליצמן שהוא במקרה שר הבריאות והוא הראשון שהחליט לפעול, חוטף את כל האשמה. היום דיברתי עם אחד מגדולי הפרופסורים במדינת ישראל. דיברנו על המחדלים של מערכת הבריאות, הוא בעצמו אמר לי 'אריה, אם לפני כמה חודשים היה מישהו מעלה על דעתו ששר הבריאות היה דורש מהממשלה לקנות עשרת אלפים מכונות הנשמה, לא היו מאשפזים אותו באשפוז כפוי?'"

 

אז עושים לו עוול?

"עוול גדול מאוד. אני מאחל לו ולאשתו רפואה שלמה, הם נדבקו בווירוס הזה, הווירוס לא מבדיל בין שר הבריאות לבן אדם אחר. אבל באמת מספיק כבר, יש ביקורת, אפשר להעביר ביקורת אבל לא צריך להגזים". 

 

אבל הטענה היא  שהוא לא שמר על ההנחיות

"זה לא נכון, אני משחזר לעצמי את הדיונים הראשונים בנושא הקורונה, הוא הראשון שצעק פיקוח נפש והיה המחמיר מכולם. למה לקחת לו את תיק הבריאות אחרי כל מה שעשה? למה לפגוע בו ולהדביק לו סטיגמה של אחד שכשל? הוא וכל אנשי משרדו עובדים יומם ולילה"

יעקב ליצמן (צילום: אלכס קולומויסקי)
"נעשה לו עוול". יעקב ליצמן(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

 

האם זה נכון שאתם לחצתם על נתניהו שלא להטיל סגר ועוצר על חלק מהשכונות החרדיות?

"אני לא יצאתי מהבית כבר שבועות ארוכים, אני אלך חלילה וחס לזלזל בחיי אדם? אני לא מוביל את כל טיפול הקורונה במגזר החרדי ונתתי יד שיסגרו את בתי הכנסת ולא יתפללו במניין בחוץ, כל מה שצריך לעשות אנחנו בוחנים. כשעלה הנושא אתמול הייתה כבר הצעה על השולחן של סגר כללי, משהו שבו תמכו כל הגורמים המקצועיים שפירטו את ההיגיון שבמהלך, אם כבר עושים, עושים על כולם".

 

יש לכם אסטרטגית יציאה? מה יהיה אחרי פסח?

ודאי. כולנו שואפים להתחיל לשחרר, השאלה איך עושים את זה. אין לנו איזשהו ספר של הוראות והנחיות מה עשו אחרים. נצטרך להשתמש בסטטיסטיקות כדי לאבחן מגמת דעיכה. יהיה צורך לעשות מסה גדולה של מדגמים בקרב האוכלוסייה. בנוסף צריך לעקוב אחרי הפיתוח שגילו בארה"ב בנוגע לבדיקות דם שבהן מגלים נוגדנים של אלו שהצליחו להחלים. אנחנו צריכים לדרג את היציאה חזרה לשגרה לפי מי שהכי חיוני למשק. הכל יהיה בצורה הדרגתית ושקולה אבל מותנה בדבר אחד - במשמעת שלנו בימים הקרובים. אנחנו במגמה חיובית ועלינו לשמור זה על זה".

 

"המשא ומתן הפוליטי הוא כמו צירי לידה"

דרעי התייחס גם למאמצים לכינון ממשלת חירום לאומית ולפיצוץ האחרון במשא ומתן בין הצדדים שהגיע אמש לאחר שהליכוד ביקש לדון שוב בוועדה למינוי שופטים: "אני מדמה את זה לצירי לידה, כולנו עברנו את זה, צירי הלידה האחרונים הם הכי כואבים. אנחנו נמצאים שם. אין דרך חזרה. הלכנו כברת דרך מאוד גדולה, הציבור מצפה לזה, כדרכו של מו"מ, מי שמנוסה יודע שבדר"כ כשמגיעים לחתימה, צצה בעיה ואני מאמין שזה ייגמר במהלך פסח, אני לא רואה אפשרות אחרת".  

בנימין נתניהו בני גנץ (צילום: אלכס קולומויסקי אמיר כהן)
"מאמין שאחרי החג יהיה סיכום". גנץ ונתניהו(צילום: אלכס קולומויסקי אמיר כהן)

אנחנו יודעים שאתה היית ערב להסכם ובזכותך גנץ ואשכנזי נכנסו לתהליך, מה יקרה אם נתניהו יעשה פרסה מבחינת המילה שנתת להם?

"אנחנו לא נמצאים שם, אנחנו לא צריכים להיכנס לשאלות הללו. יש פחות או יותר הסכמה, יש נקודה אחת שצריכה להתברר שם ולדעתי יגיעו לסיכום. אני לא מעורב במו"מ, אני עומד בצד ומנסה איפה שיש נתק לנסות לחבר. למרות שאתמול בלילה הטונים עלו, אני מניח שאחרי לילה של שינה או אולי אחרי ליל הסדר יחתמו על ראשי תיבות והממשלה תוקם בעזרת השם בקרוב".

 

מה שקרה אתמול זה לא תמרור אזהרה? 

"צריך להבין, יש פה אירוע שעוד עשרים או שלושים שנה ילמדו עליו במדעי המדינה ולא יאמינו - עם כל הכבוד, מפלגה שיש בה 17 חברים, מקבלת את מה שהיא קיבלה - שווה בשווה עם גוש של 58. רוטציה של שנה וחצי, תיקים של תקשורת, תרבות, משפטים, ביטחון ןחוץ - שיויון מלא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
אריה דרעי
צילום: אבי מועלם
מומלצים