שתף קטע נבחר

 
צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

עוד 786 מתו בבריטניה, לג'ונסון אין דלקת ריאות

בין המוני המתים שנוספו למניין ביממה האחרונה: 29 ללא מחלות רקע, בני 23 עד 99. רה"מ עדיין בטיפול נמרץ, דוברו: "מצב רוחו טוב והוא נושם בכוחות עצמו". שר החוץ ראב ניהל במקומו ישיבה, אם יחלה גם הוא – תועבר האחריות לשר הכלכלה. צ'כיה, נורבגיה ודנמרק יסירו הגבלות: "בתי ספר כבר בשבוע הבא". 80 חולים על ספינת תענוגות ששבה מאנטרקטיקה

בריטניה עדכנה הערב (יום ג') כי 786 בני אדם נוספו למניין המתים מנגיף הקורונה בשטחה ביממה החולפת, ובכך הגיע מספר המתים בה ל-6,159. 758 ממקרי המוות נרשמו בבתי חולים באנגליה, ו-29 מהמתים שם לא סבלו ככל הידוע ממחלות רקע. גילם נע בין 23 ל-99.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

 

מתפללים לשלומו: בוריס ג'ונסון בטיפול נמרץ    (צילום: חגי דקל, אורי דוידוביץ)

מתפללים לשלומו: בוריס ג'ונסון בטיפול נמרץ    (צילום: חגי דקל, אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נגיף קורונה בריטניה בית החולים שבו אושפז לכאורה בוריס ג'ונסון ראש הממשלה (צילום: EPA)
ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון. בלי מכונת הנשמה(צילום: EPA)

בהמשך הערב צפויה ממשלת בריטניה למסור עדכון נוסף על מצבו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, שהועבר אמש לטיפול נמרץ. ג'ונסון הודיע לפני כמעט שבועיים כי נדבק בקורונה, ובימים שלאחר מכן המשיך לסבול באופן רציף מתסמינים כמו שיעול וחום גבוה. ביום ראשון אושפז בהוראת רופאיו בבית החולים, ואמש הועבר ליחידה לטיפול נמרץ. היום עדכנה לשכת ג'ונסון כי הוא בהכרה, מקבל טיפול "סטנדרטי" ולא נזקק למכונת הנשמה. "במהלך הלילה נותר מצבו יציב והוא במצב רוח טוב", מסר דוברו.

 

עם העברתו לטיפול נמרץ הנחה ג'ונסון את שר החוץ דומיניק ראב למלא את תפקידו היכן שדרוש. היום ישב ראב בראש ישיבה של צוות החירום הממשלתי למאבק בנגיף הקורונה. דוברו של ג'ונסון מסר כי ראב לא שוחח היום עם ראש הממשלה, וכי ראב עצמו מרגיש טוב. לשאלת כתבים הסביר כי אם ראב יחלה גם הוא ולא יוכל למלא את התפקיד, הבא בתור למלא את תפקידו של ג'ונסון הוא שר הכלכלה רישי סונק.

דומיניק ראב שר החוץ של בריטניה (צילום: EPA)
שר החוץ דומיניק ראב. כבר ניהל ישיבה(צילום: EPA)

אף שסמכויות של ג'ונסון נמסרו לשר ראב הדגיש הדובר כי תפקידו הרשמי של ג'ונסון לא הועבר ממנו: "ראש הממשלה נשאר ראש הממשלה". הדובר מסר כי בהיעדרו של ג'ונסון, החלטות הנוגעות לביטחון הלאומי יתקבלו על ידי הקבינט על בסיס "אחריות קולקטיבית". היום בצהריים נודע כי גם מייקל גוב, אחד השרים הבכירים ביותר בממשלתו של ג'ונסון, נכנס לבידוד אחרי שמישהו מבני משפחתו פיתח תסמינים המזוהים עם הנגיף.

 

דנמרק תסיר הגבלות: "כמו ללכת על חבל"

בעוד בבריטניה מעריכים כי שיא התחלואה והתמותה בממלכה עדיין לא הגיע, עוד ועוד מדינות אחרות באירופה כבר מעיזות לתכנן את היום שאחרי ולהציג אסטרטגיית יציאה מהסגר. אוסטריה הייתה ראשונה לעשות זאת אתמול, כשהודיעה כי כבר בשבוע הבא תתיר פתיחת בתי עסק קטנים, תחת מגבלות נוקשות כמו הֵיתר להכניס רק לקוח אחד על כל מטר 20 מטר רבוע בשטח החנות. גם בגרמניה כבר גיבשו מסמך ליום שאחרי הסגר, ולפיו תיתכן בחודש הבא חזרה חלקית ללימודים, אבל תוטל חובה לעטות מסכות בתחבורה הציבורית.

ועידת g20 בוידאו (צילום: AP)
נשיא רוסיה פוטין. יותר מ-1,000 נדבקים תוך יום(צילום: AP)

עם המדינות שמדברות בקול רם על הסרה של המגבלות נמנית דנמרק, והיא מתכוונת לפתוח את מעונות היום ובתי הספר עד כיתה ה' כבר ב-15 באפריל, בעוד קצת יותר משבוע. שאר ההגבלות יישארו בתוקף לפחות עד 10 במאי, והאיסור על התקהלויות גדולות יימשך לפחות עד אוגוסט. ראש הממשלה מטה פרדריקסן הסבירה שתהליך הסרת ההגבלות יהיה תהליך של ניסוי וטעייה: "סביר להניח שזה יהיה קצת כמו הליכה על חבל. אם נעצור במהלך הדרך אנחנו עלולים ליפול, אבל אם נלך מהר מדי גם אז הדברים עלולים להשתבש. לכן אנחנו צריכים לעשות את הדברים צעד-צעד". דנמרק, נזכיר, סגרה את כל בתי הספר, מעונות היום, המסעדות, בתי הקפה ומכוני הכושר שלה ב-11 במרץ, ומאז היא מונעת גם כניסה של רוב האזרחים הזרים אליה.

 

גם ראש ממשלת נורבגיה ארנה סולדברג הודיעה הערב על תחילתה של הסרת הגבלות הדרגתית: גני ילדים ייפתחו בין 27-20 באפריל ובתי הספר לכיתות א' עד ד' ייפתחו החל מ-27 באפריל. סולדברג הדגישה כי החזרה של הנורבגים לשגרה תיעשה באופן מבוקר והדרגתי.

 

גם ממשלת צ'כיה, שהייתה מהראשונות באירופה להכריז על מצב חירום, החליטה להתחיל להסיר הגבלות מסוימות. החל מיום חמישי הקרוב תותר פתיחת בתי עסק המוכרים ציוד פנאי וחומרי בנייה, ויוסרו חלק מהמגבלות הנוגעות ליציאה לפעילויות ספורט במקומות שבהם אין התקהלות, כגון ריצה ורכיבה על אופניים. לבתי עסק נוספים יוּתר להיפתח אחרי סוף השבוע של חג הפסחא. תימשך ההקפדה על תקנות היגיינה נוקשות כגון שמירה על מרחק בין לקוחות בבתי העסק, חיטוי ועריכת בדיקות רפואיות לעובדים. ב-14 באפריל יוקלו גם המגבלות על יציאה מצ'כיה לחו"ל. כיום מותרת היציאה רק למי שיוצאים לצורכי עבודה. עם הקלת המגבלה יידרשו הנוסעים לספק "סיבה שמניחה את הדעת" לנסיעתם. כשישובו יידרשו להיכנס לבידוד של שבועיים.

 

גרמניה: כומר הדפיס את פני המאמינים בשביל הטקס    (צילום: רויטרס)

גרמניה: כומר הדפיס את פני המאמינים בשביל הטקס    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אפילו באיטליה, המדינה שספגה את הפגיעה הגדולה ביותר מהנגיף באירופה, כבר נערכים להסרה של חלק מהמגבלות, אף שמספרי המתים והנדבקים החדשים – גם אם חלה בהם ירידה – עדיין גבוהים. בצפון המדינה החלו הרשויות לערוך בדיקות לעובדים בתחום הרפואה כדי לראות אם יש בגופם נוגדנים לנגיף, בתקווה שכך יתאפשר לזהות אנשים שפיתחו חסינות לקורונה ולהתיר להם לצאת מבתיהם. בדיקות דם למטרות אלה כבר נערכו במחוז ונטו ובאמיליה רומניה. אחרי שייערכו 3,000-2,000 בדיקות לאנשי צוותים רפואיים יחלו בדיקות דומות לאנשי צוות ודיירים במוסדות סיעודיים ולעובדים הבאים במגע עם הציבור. כך, לאט לאט, אמור המעגל להתרחב.

 

יהודק הסגר בפריז: בלי ספורט עד 7 בערב

על כל פנים, אין ספק שהמלחמה בנגיף עוד ארוכה מאוד, ובמדינות שונות שיעור ההידבקות רק הולך ועולה. רוסיה למשל דיווחה היום על 1,154 נדבקים חדשים שאובחנו בתוך יממה אחת – הפעם הראשונה שבה מספר הנדבקים החדשים במדינה חוצה את רף ה-1,000. עד כה אובחנו ברוסיה במצטבר 7,497 חולי קורונה ו-58 בני אדם מתו מהנגיף. מוקד ההתפרצות ברוסיה הוא הבירה מוסקבה, וסגר חלקי הוטל עליה.

 

הולנד עדכנה היום על 234 מקרי מוות חדשים בתוך יממה אחת בלבד, ועל 777 נדבקים חדשים שזוהו. בכך עלה ל-19,580 מספר הנדבקים בהולנד ול-2,101 מספר המתים שם. עם זאת, הרשויות בהולנד הדגישו כי מספרי המתים הנמסרים בימי שלישי כוללים גם מטופלים שמתו בסוף השבוע ודווחו לאחר מכן, וייתכן שמכאן נובע מספר המתים היומי הגבוה יחסית במונחים של הולנד.

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

פריז מטיילים למרות משבר ה קורונה (צילום: AP)
פריז מטיילים למרות משבר ה קורונה(צילום: AP)

גרמניה, מדינה שבשלביה הראשונים של המגרפה יכלה להתגאות בשיעור תמותה נמוך באופן חריג ביותר, כ-0.3%, עדכנה היום כי שיעור התמותה בה בקרב החולים המאומתים עלה בימים האחרונים ועומד כעת על 1.6%. אף שמדובר בעלייה זהו עדיין שיעור נמוך יחסית. לשם השוואה, באיטליה עומד שיעור התמותה על יותר מ-10%, וברחבי העולם הממוצע הוא בין שלושה לארבעה אחוזים. ככל הנראה העלייה בשיעור התמותה בגרמניה קשורה בחלקה הגדול להתרבות ההתפרצויות של הנגיף בבתי אבות ובמוסדות סיעודיים במדינה. הבוקר עדכנה גרמניה כי עוד 173 בני אדם מתו בתחומיה מהנגיף בתוך יממה וכי בפרק הזמן הזה התגלו עוד 3,834 חולים. בסך הכול מתו עד כה בגרמניה 1,607 מקורונה ו-99,225 נדבקו בנגיף.

  (צילום: AFP)
2 מטר זה מזה: מבחן למחפשי עבודה שנערך באצטדיון פתוח באנסאן, מדרום לסיאול, דרום קוריאה(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בצרפת, בינתיים, מחמירים את ההגבלות. היום הודיעו הרשויות על החמרת הסגר בפריז, ומעתה לא יותר לתושבי הבירה לצאת לפעילות ספורט מחוץ לביתם בין השעות 10 בבוקר ל-7 בערב. הצעד בא בעקבות התסכול שהביעו פוליטיקאים ומומחים לבריאות הציבור בצרפת מהעובדה שברחובות פריז עדיין נראים אנשים יוצאים לפעילות ספורטיבית או מתקהלים ליד מרכולים. צרפת, נזכיר, היא אחת המדינות שנפגעו קשה מכול מנגיף הקורונה, ומספר המתים הרשמי בה עומד נכון לעכשיו על 8,911.

 

אקוודור: ארונות מתים מקרטון

בדרום אמריקה אחת המדינות החבולות ביותר במגפה הנוכחית היא אקוודור. יותר מ-3,600 נדבקים כבר זוהו שם ומספר המתים עומד על יותר מ-180. בגוויאקיל, העיר השנייה בגודלה באקוודור, נוצר מחסור בארונות קבורה, ובעלי מלאכה מקומיים מצאו עצמם נאלצים לייצר ארונות מקרטון. יצרנים מקומיים תרמו לרשויות יותר מ-1,000 קרטונים דחוסים כדי שאפשר יהיה לטמון בהם מתים בשני בתי קברות בעיר.

  (צילום: AFP, GUAYAQUIL MAYOR'S OFFICE)
ארונות הקבורה מקרטון בגוויאקיל(צילום: AFP, GUAYAQUIL MAYOR'S OFFICE)

  (צילום: AFP, GUAYAQUIL MAYOR'S OFFICE)
(צילום: AFP, GUAYAQUIL MAYOR'S OFFICE)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בשבוע שעבר פרסמו תושבים ברשתות החברתיות סרטוני וידאו שבהם נראו גופות נטושות ברחובות העיר. ממשלת אקוודור שלחה חיילים לאסוף 150 גופות מהרחובות ומבתים שם אחרי שעובדים בחדרי המתים לא יכלו לעמוד בעומס.

  (צילום: AFP)
הספינה מאנטרקטיקה מול חופי אורוגוואי(צילום: AFP)

בינתיים גובר החשש מהמתחולל על עוד "ספינת קורונה" – ספינת התענוגות גרג מורטימר מאוסטרליה, שהייתה בדרכה חזרה מטיול באטנרקטיקה ואז התגלו עליה יותר מ-80 חולי קורונה. היא נמצאת כעת מול חופי אורוגוואי, ועל סיפונה נמצאים כ-200 נוסעים ואנשי צוות.

 

האונייה יצאה למסע ב-15 במרץ, ובמהלך המסע פיתחו חלק מהנוסעים ואנשי הצוות תסמינים. שישה חולים שמצבם קשה הועברו ממנה לטיפול באורוגוואי. רוב הנוסעים על האונייה הם אזרחי אוסטרליה, בריטניה וניו זילנד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, 10 DOWNING STREET
ג'ונסון בסרטון אחרי שחלה בקורונה
צילום: AFP, 10 DOWNING STREET
מומלצים