במקום מדים לצה"ל: מפעלים בצפון התגייסו לייצר מסכות
כמיליון מסכות ביום מיוצרות במפעלים בצפון שהסבו את פסי הייצור שלהם, בעיקר ביישובים דרוזיים. "הצלחנו גם לספק צורך לאומי חיוני וגם לשמור על העובדים ולא לשחרר אותם לחל"ת"
לא פחות מעשרה מפעלי טקסטיל באזור הצפון, בעיקר ביישובים הדרוזיים, הסבו בשבועות האחרונים את קווי הייצור ומייצרים כעת רק מסיכות פנים. בהתאחדות התעשיינים אומרים כי עד לפני חודש לא יוצרו בישראל מסיכות, ואילו כעת מייצרים בארץ קרוב למיליון מסיכות מדי יום.
מגפת הקורונה - כל העדכונים ב-ynet
המפעל בעזה שמייצר מסכות הגנה מקורונה לישראל
מיום ראשון: חובת עטיית מסכה ביציאה מהבית
בהתאחדות אומרים כי הממשלה הקצתה 2.5 מיליון שקל לטובת ייצור מסכות בישראל. היישובים בהם פועלים המפעלים הם שלומי, פקיעין, בית ג'אן, ירכא וג'וליס. מפעלים נוספים ברחבי הארץ, בין השאר בערד, הסבו גם הם את פס הייצור והחלו בייצור מסיכות. בסך הכל פועלים כיום קרוב ל-1,000 עובדים ברחבי הארץ על מנת לייצר מסכות לציבור.
דועאא אבו עאסי, ממפעל מקט טקסטיל בבית ג'אן, סיפרה: "ביום יום אנחנו מייצרים מדים לצבא, אבל עכשיו נקראנו עם כל תעשיית הטקסטיל לסייע למלחמה בקורונה. התחלנו לייצר מסיכות לחיילים שלנו", סיפרה, "אני מקווה שנעבור את זה ביחד, עם תעשייה חזקה".
תופרת אחרת במפעל, סלימה סאלח, אמרה כי היא וחברותיה חשות גאווה: "הארכנו את יום העבודה כדי לייצר מסיכות וחלוקים לרופאים. אנחנו פה עד שעות מאוחרות בזמן שהילדים בבית, אבל זו גאווה בשבילנו להירתם למאמץ הלאומי ולעזור למדינה דווקא בימים האלה".
מנכ"ל המפעל, קנג' קבלן, אמר כי שינוי קו הייצור, משיג מטרה כפולה: "בצעד הזה של ייצור מסיכות לצבא ולציבור, הצלחנו גם לספק צורך לאומי חיוני וגם לשמור על העובדים ולא לשחרר אותם לחל"ת. תפירה זו עבודה מקצועית, שדורשת מיומנות וניסיון רב וברגע שאתה מפסיד עובד, קשה מאוד למצוא אחר".
נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, אמר כי הצורך יצר את המציאות החדשה. "בכל העולם יש מחסור באמצעי מיגון מהקורונה ולכן החלטנו להסב קווי ייצור, לתגבר אותם ולרכז את כל המאמצים כדי שהציבור הישראלי יהיה ערוך להתמודדות עם הנגיף. עד לפני חודש לא ייצרו מסיכות פנים בישראל והיום מייצרים מיליונים בשבוע. אלו הרגעים בהם כולם מבינים בצורה ברורה את חשיבותה של העצמאות הייצורית בישראל".