שתף קטע נבחר

 

מחדל הבדיקות בבתי האבות: "גם כשקיבלו החלטה, כלום לא קורה"

20 דיירי בתי אבות נפטרו עד כה מנגיף הקורונה, ורק השבוע נזכרו במשרד הבריאות להודיע על הרחבת ההנחיות לביצוע בדיקות במוסדות. אך למרות ההודעה נראה כי אפילו עכשיו הדברים לא השתנו. "ביקשנו שוב לבצע בדיקות אך דבר לא קרה", סיפרה נכדתו של דייר

לאחר זמן רב שבו ספגו ביקורת בנושא, במשרד הבריאות החליטו להרחיב את הבדיקות המבוצעות לחולים ולאנשי צוות רפואי במרכזים הגריאטריים ולדיירים של בתי אבות בהן התגלו הדבקות בקורונה. אך למרות שההחלטה התקבלה לפני כמה ימים, נראה כי גם היום (יום ג'), עדיין הדברים אינם מתבצעים בשטח.

 

מחוץ לבית האבות בחולון שם אובחנו עובדות ודיירים עם קורונה    (צילום: שמוליק דודפור)

מחוץ לבית האבות בחולון שם אובחנו עובדות ודיירים עם קורונה    (צילום: שמוליק דודפור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"הם אומרים שהם החליטו לעשות את זה, אבל בשטח שום דבר לא קרה", אמרה היום ל-ynet ענבר אביטן, נכדתו של תושב מתחם הדיור המוגן משען בחולון. ב-ynet נחשף בשבוע שעבר כי למרות ששני עובדים ושתי דיירות במקום נדבקו בקורונה – דיירי המתחם לא הוכנסו לבידוד מוחלט ולא נבדקו. "זה לא קורה בשום מקום", הוסיפה אביטן. "גם את סבא שלי ויתר הדיירים עד עכשיו לא בדקו ולא דיברו איתנו. היום בבוקר ביקשנו שוב".

 

ההתמודדות עם נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים

הסגר נכנס לתוקף, ממחר עוצר: המדריך המלא לתקנות החדשות 

בן 37 עם מחלות רקע קשות נפטר מקורונה, הצעיר מבין החולים שנפטרו

731 מתים בניו יורק, טראמפ נגד ארגון הבריאות: "נהג בסין ברכות"

 

מחאה של משפחות הדיירים בבית אבות משען בבאר שבע (צילום: חיים הורנשטיין)
מחאה של משפחות הדיירים בבית אבות משען בבאר שבע(צילום: חיים הורנשטיין)
 

דיור מוגן
בית האבות בחולון(צילום: שמוליק דודפור)

החלטת משרד הבריאות התקבלה באופן סופי לאחר ש-16 דיירים בבתי אבות מתו מהנגיף, וכאמור לאחר ביקורת חריפה שנמתחה על המשרד בדבר אוזלת יד והזנחה של קבוצת הסיכון המרכזית לתמותה מקורונה – אוכלוסיית הקשישים. מאז המספר עלה כבר ל-20: שמונה מ-'משען' בבאר שבע, ארבעה מבית האבות 'נופים' בירושלים, שלושה מבית האבות הבולגרי בראשון לציון, שני דיירים מבית האבות "יוקרה" ביבנאל (האחרונה שבהם נפטרה הערב בבית החולים העמק) ודיירת מבית האבות "מעון הורים" בירושלים.  

 

בהודעה מטעם המשרד נכתב כי הבדיקות תתבצענה "באופן שמטופלים או דיירים או אנשי צוות רפואי המגלים תסמיני חום או תסמינים נשימתיים, שיעול או קושי בנשימה גם אם לא היה מגע של חולה, יבדקו לנגיף קורונה".

 

באשר לבתי האבות צוין כי "בדיקות לקשישים ללא תסמינים הגרים או עובדים במסגרות סגורות (בתי אבות ובתי חולים) בהן נתגלתה תחלואה בקורונה בפרט באוכלוסיות בסיכון למחלה קשה. מדובר במבצע בהשתתפות משרד הבריאות, משרד הביטחון, צה״ל, מד״א והמוסד". 

 

בתוך כך, ל-ynet נודע כי גם בבית האבות משען באפעל נדבקה אחת המטפלות. ברשת משען אמרו כי "היום התקבלה תשובת בדיקה של מטפלת מחברת סיעוד מטעם הביטוח הלאומי, במחלקת אלון באפעל. מהבדיקה התברר כי המטפלת נושאת את הנגיף. והיא אינה נמצאת במחלקה מאז יום 2.4. לאחר בירור שערכנו, התברר כי היא טפלה בשתי דיירות במחלקת אלון. משפחותיהן של הדיירות עודכנו ישירות על ידי רופא המקום. וגם משפחתה של דיירת נוספת שהתגוררה עם אחת מהדיירות הללו. כולן חשות בטוב וללא תסמינים. לאחר לחצים שמשען הפעילה, מד"א הגיעו הערב ונטלו בדיקות מהדיירות. במקביל הדיירות הוכנסו מיידית לבידוד ומונה צוות מיוחד שיטפל רק בהן. משען דורשת ממשרד הבריאות לבצע מיד בדיקות לכלל דיירי המקום ועובדיו".

 

 

דיירת "משען" בבאר שבע: "מדוע עלינו להידפק על הדלתות ולהתחנן?"    (מתוך דף הפייסבוק של אסתר חלילי)

דיירת "משען" בבאר שבע: "מדוע עלינו להידפק על הדלתות ולהתחנן?"    (מתוך דף הפייסבוק של אסתר חלילי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בעקבות המצב עתרו 24 בתי אבות ודיור מוגן לבג"ץ בבקשה לערוך במוסדות בדיקות קורונה מקיפות, למגן במימון המדינה את צוותי המטפלים בבתי האבות הסיעודיים ולהעניק להם פיצוי כספי בשל ההוצאות הייחודיות שהם נאלצו לשאת בהתמודדות עם הנגיף.

 

העותרים, בהם איגוד בתי אבות ודיור מוגן, דורשים בדיקות לכל הצוות והדיירים בתוך 24 שעות בכל בית שבו התגלה הנגיף ועריכת בדיקות מקיפות בתוך 10 ימים גם במוסדות שבהם הוא לא התגלה.

 

בעתירה שהוגשה באמצעות עורך הדין אילן בומבך, נטען כי עד כה למשרד הבריאות אין נוהל סדור לטיפול במקרי חולה קורונה, וכי בתי אבות ודיור מוגן מצאו עצמם משוועים ומתחננים לבדיקות במקרים שבהם התגלה אצלם הנגיף, אך בפועל משרד הבריאות גורר רגליים ומקציב את כמות הבדיקות רק לחלק מהדיירים והצוותים.

 

בנושא הכספי, בתי האבות הסיעודיים מסבירים כי נאלצו להוציא מכיסם הוצאות אדירות ובלתי צפויות בכדי לרכוש חומרי מיגון וחיטוי, שכן משרד הבריאות הפלה אותם ברכש הציודים והעניק את מרביתו, אם לא כולו, לבתי החולים ולקופות החולים. בתי האבות הסיעודיים מעריכים כי הסכום המצטבר עלול להביא לקריסתם הכלכלית של חלק מהמוסדות, דבר אשר עלול לגרום לאלפי קשישים להישאר ללא מענה טיפולי.

 

בין ההוצאות שבגינן הם מבקשים פיצוי כספי מהמדינה - עלויות של שעות נוספות שנדרשו מהצוותים, שנדרשו על פי הנחיות משרד הבריאות למשמרות של 12 שעות עבודה; מערך הסעות לעובדים עקב צמצום מסיבי של התחבורה הציבורית; עלויות מופקעות של ספקי ציוד מגן פרטיים שניצלו את המחסור בשוק כדי להעלות מחירים; ומימון צוותי גיבוי שממתינים בבתיהם, למקרה שבו חבריהם ייאלצו להיכנס לבידוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
בני המשפחות מפגינים מחוץ לבית האבות בב"ש
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים