שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, EPA

בכירה במשרד הבריאות: המצב יחסית טוב, אבל יידרשו עוד שבועות

האחראית על הרכש במשרד הבריאות, ד"ר אורלי ויינשטיין, התייחסה בריאיון לאולפן ynet להתייצבות במספר המונשמים בעקבות נגיף הקורונה. "אי אפשר להתבסס רק על המדד הזה, אבל המצב הוא יחסית טוב". וינשטיין הביעה אופטימיות מכמות מכונות ההנשמה: "אנחנו עומדים ביעד"

 

 

ד"ר אורלי וינשטיין - אולפן ynet    (צילום: ירון ברנר, ניצן דרור)

ד"ר אורלי וינשטיין - אולפן ynet    (צילום: ירון ברנר, ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בימים האחרונים יש התייצבות במספר המונשמים, וזה בהחלט יכול לשמש מדד למידת הבלימה של המגפה", כך אומרת הבוקר (שני) ד"ר אורלי ויינשטיין, אחראית על הרכש במשרד הבריאות, בריאיון לאולפן ynet. "מספר המונשמים לא קשור לבדיקות, והמצב הוא יחסית טוב, אבל אי אפשר להתבסס רק על המדד הזה. נצטרך לקחת עוד ימים, ואפילו שבועות, כדי לדעת איפה אנחנו עומדים".

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

  

"המצב הטוב הוא הודות לסגרים ולמדיניות ההגבלה והריחוק החברתי שהמשרד נקט בהם", אמרה ד"ר וינשטיין בהתייחס לוויכוח בין משרדי האוצר והבריאות על המשך הסגר. "סוסים מנצחים לא עוצרים, אז זה נראה הגיוני להמשיך במדיניות ככל האפשר". כשנשאלה על האפשרות שעם שחרור המגבלות עקומת החולים תזנק – אמרה כי "זה סיכון ידוע שנצטרך לקחת אותו".

 

ד
ד"ר אורלי ויינשטיין. "השחרור יהיה הדרגתי"(צילום: ניצן דרור, ירון ברנר)

"השחרור יהיה הדרגתי", מבהירה ד"ר ויינשטיין. "במקומות שבהם הכלכלה תהנה יותר שנפתח אותם, נצטרך לעשות שילוב, וניקח כאן סיכון, ואם יהיה נצטרך - נשית את המגבלות מחדש". על סוגיית הירידה הדרמטית בבדיקות, אמרה כי "אכן הייתה ירידה בבדיקות בימים האחרונים. אנחנו מתמודדים עם סיטואציה שמתמודדים בכל העולם, אנחנו בסוף נאבקים על אותם משאבים".

 

"יש שמחה גדולה, כי אנחנו חתמנו עם שתי חברות שיאפשרו לנו להגדיל את מספר הבדיקות תוך עשרה ימים, וגם שינינו את צורת הבדיקה, וככה לדעתי, תוך שילוב של מודיעין יחד עם פתיחה וסגירה של סגרים, לאט לאט נוכל לצאת מזה", מעודדת ד"ר וינשטיין.

 

 

מתי נראה בדיקות סרולוגיות במסה גדולה?

"אני אחראית על הרכש של ציוד ההנשמה והמיגון, אבל אירוע הבדיקות מתנהל בכמה זירות במקביל – אחד הוא רכש והגעה של חברות שיעזרו לנו, ובמקביל כניסה לבדיקות סרולוגיות שנותנות לנו מדד אחרי, ולדעתי זה יהיה שילוב של שני הדברים ביחד", משערת ויינשטיין.

 

"הטענה שלא הזמנו מוניטורים לא נכונה"

על המחסור במכונות הנשמה אמרה כי "אנחנו יודעים שהיו הזמנות, אבל במדינת ישראל לפני שקונים אפילו מכונה אחת, יש בערך 2,800 מכונות פנויות וזמינות להנשמה. הן עומדות כרגע בבתי החולים, חלק מהם הן מכונות שנמצאות בצה"ל, והגענו להסכמה איתם שנוכל לקבל אותן".

 

היא מוסיפה כי "הזמנו המון מכונות שהתחילו להגיע לישראל. קיבלנו בשבוע שעבר 150 מכונות. הגיעו עוד 400 שברמת הנשמה יותר נמוכה שלא נשתמש בהן בדיפולט, וככל שיחלפו השבועות נקבל עוד. הידע שהציב רה"מ הוא 7,000, ואנחנו מנהלים את היעד ברמה הלאומית מול גרף ההתפשטות, והמצב שלנו טוב. אנחנו עומדים ביעד בצורה מלאה. מכונות אקמו הזמנו 30, ויש 35 מכונות בישראל. הזמנו עוד ציוד רב. שמעתי טענה שלא הזמנו מוניטורים, וזה פשוט לא נכון".

 

 

 

אך הבעיה היא לא רק במכשירים, אלא גם בכוח האדם, ועל כך היא אומרת כי "בתי החולים ייקחו אנשים שיודעים להפעיל מכונות הנשמה, וכל רופא יהיה אחראי על מחלקה, וידריך אותה, ובדרך הזאת נוכל להתגבר על החסר באנשים שיודעים להפעיל בצורה טובה מכונות הנשמה".

 

"משרד הבריאות הכשיר עד היום אלף אנשי צוות בהפעלת מכונות הנשמה ואני מקווה שהשילוב יאפשר להפעיל את המכונות בצורה מקצועית", אומרת ד"ר וינשטיין. על השאלה אם היעד של חזרה ללימודים בעוד שבועיים הוא ריאלי היא אומרת כי "החזרה תהיה מדורגת, לאט לאט".

 

"הילדים לא מפיצים יותר ממבוגרים, הם פשוט מטעים כי הם לא נראים חולים, ובפועל הם באמת מסכנים. דווקא אותם, עקרונית, אין בעיה להחזיר להתרועע אחד עם השני. מה שיהיה צריך, זה למנוע את הגעתם לאוכלוסייה המבוגרת שנמצאת בסכנה", היא מבהירה. "ברגע שאסטרטגיית היציאה תתחיל להתממש, אנשים בני 65 פלוס יצטרכו לשבת בבית. נצטרך להגן עליהם בצורה אחרת, השיטה לגביהם תצטרך להיות אחרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים