שתף קטע נבחר

 

המלצת צה"ל: שחרור הדרגתי לעבודה לפי "ערים אדומות, צהובות וירוקות"

בפיקוד העורף ממליצים לקבוע עוד פרמטרים מלבד קצב התחלואה, כחלק מאסטרטגיית היציאה: התנהגות האוכלוסייה, שיעור הקשישים ותפקוד העירייה. לפי צה"ל, 12 ערים הן "אדומות". על סירוב אלפי חולי קורונה באזורים חרדיים להתפנות למלוניות, אמר מפקד פיקוד העורף: "ניסינו הכול"

הפרמטרים של פיקוד העורף לסימון ערים אדומות, צהובות וירוקות: במערכת הביטחון חוזרים וממליצים לממשלה שלא להתייחס לכלל האוכלוסייה בישראל כמקשה אחת בסוגיית הסגר ככלי נגד התפשטות הקורונה, וקוראים להעמיק את הסיוע למוקדי התחלואה שיישארו תחת הגדרת "אזורים מוגבלים" - בעוד שביישובים אחרים תשוחרר בהדרגה האוכלוסייה לעבודה, כנראה בשבוע הבא.

 

מחסום משטרתי בכניסה לשכונת הר נוף (צילום: יהונתן ולצר/TPS)
מחסום משטרתי בירושלים(צילום: יהונתן ולצר/TPS)

מפקד פיקוד העורף, אלוף תמיר ידעי, אמר בצהריים בשיחה עם כתבים: "מה שאתם מכנים אסטרטגיית יציאה אנו מכנים אסטרטגיית התמודדות, כדי לא לעודד אשליות לגבי מה שיקרה אחרי החג. אנו תומכים בגישה הדיפרנציאלית בין הרשויות המקומיות, כדי שחלקן יוכלו לחזור לאט לשגרה ולעבודה. אנו מבינים את הבעיות בהיבטים החברתיים והכלכליים שהסגר יוצר".

 

ההמלצות שגובשו בפיקוד העורף, שנמצא לצד העיריות כבר יותר מחודש בחזית ההתמודדות עם הקורונה, היא לסמן ערים אדומות, צהובות וירוקות. כך למשל כרגע ירושלים ובני ברק מסומנות באדום עקב התחלואה הגבוהה שם. עשרה יישובים נוספים צבועים באדום, אך חלקם במגמת שיפור. צה"ל סירב לפרסם באילו יישובים מדובר. מבחינת פיקוד העורף יש להוסיף מדדים נוספים, ולא רק את היקף וקצב התחלואה בכל עיר: התנהגות האוכלוסייה, רגישות אזרחית בכל יישוב (למשל, אחוז הקשישים או הנזקקים לסיוע) ורמת תפקוד הרשות המקומית.

 

פיקוד העורף העביר שני גדודים מלאים לירושלים - גדוד סדיר של חילוץ והצלה וגדוד הסיור של חטיבת הנח"ל - כדי לסייע למשטרה באכיפת הסגר באזורי התחלואה הגבוהים ובחלוקת המזון לקראת פסח ב'. 100 אלף מנות מזון יחולקו לקראת החג השני בבני ברק ו-60 אלף יחולקו בירושלים, בתקציב מיוחד של הממשלה, כפי שהיה עד כה בשתי הערים הללו בשל היותן מוגדרות כ"אזורים מוגבלים". עד כה חולקו בערים אלו כרבע מיליון חבילות מזון או מנות אוכל קר לקרוב למיליון אזרחים.

 

50 ()

 

היועץ הכלכלי של רה"מ בראיון ל-ynet    (צילום: משה מזרחי, ניצן דרור, ירון ברנר)

היועץ הכלכלי של רה"מ בראיון ל-ynet    (צילום: משה מזרחי, ניצן דרור, ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צה"ל נערך להגדיל את הסיוע גם ביישובים חרדים נוספים בעלי תחלואה גבוהה, כמו ביתר עילית ואלעד. בנוסף, הסיוע במזון ובתרופות יינתן לכל בן 70+, ללא "עורף משפחתי". בחלק מהמקרים המזון מחולק על ידי מתנדבים, באזורים אחרים - כמו במגזר החרדי - על ידי החיילים. במזרח ירושלים החיילים משנעים את החבילות לנקודת חלוקה, ומשם מתנדבים מקומיים מפזרים אותם לבתי התושבים שבבידוד או לחולים שזקוקים לעזרה.

 

"נסייע בשיפור תפעול הבדיקות ובהסברות ממוקדות, זה אירוע שיהיה איתנו לפחות בשנה הקרובה", אמר מפקד פיקוד העורף. "רק בירושלים יש 6,700 איש שמיפינו כחסרי עורף משפחתי ונעזור להם. צה"ל נערך להעמיק את אחיזתו בהתמודדות עם המגפה. טוב נעשה אם נחזור בהדרגה לשגרה".

 

יחד עם זאת, בפיקוד העורף וברשויות המקומיות החרדיות עדיין לא מצליחים לשכנע אלפי חולי קורונה שגרים בצפיפות עם משפחתם בבני ברק ובירושלים להתפנות לבתי המלון. מדובר ביותר מ-4,000 חולים מאומתים, שבמשך שבועיים לא מוכנים להתפנות. השבוע רמז השר לביטחון פנים גלעד ארדן כי בכוחן של תקנות החירום לאפשר לאנשי משרד הבריאות להוציא בצווים מביתם חולי קורונה מאומתים שלא מסוגלים לשהות בבידוד ביתי.

 

"אין פעולה שלא נקטנו", אמר האלוף ידעי. "ביומיים האחרונים אף אפשרנו לזוגות חולי קורונה לצאת למלוניות עם כל ילדיהם, או אם היקף התחלואה במשפחה עומד על 50%. נעשים מאמצי שידול גבוהים בנושא, גם מצד שרים, רבנים ומובילי דעת קהל. במלוניות הללו יש את כל סוגי הכשרות האפשריים".

 

בנוסף, לאור החלטת הממשלה מתחילת השבוע לבודד במלוניות פיקוד העורף את כל השבים מחו"ל, בצה"ל נערכים לשכור עוד 4-6 מלונות לטובת המשימה. אלוף ידעי: "מדובר ב-2,500 איש נוספים שיתווספו למלוניות למשך שבועיים בטווח הקרוב, שכן כ-150-200 איש נוחתים בממוצע מדי יום מחו"ל. למעט חריגים שמשרד הבריאות אישר, כולם ייכנסו למלוניות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה, עמית שאבי, עוז מועלם, מארק ניימן, לע"מ
ירושלים ובני ברק ב"ערים האדומות"
צילום: דוברות המשטרה, עמית שאבי, עוז מועלם, מארק ניימן, לע"מ
מומלצים