שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

כרמלה הייתה ציירת, מותו של דניאל קטע 57 שנות נישואים: קורבנות הקורונה

כרמלה ספונוב בת ה-87 מבית האבות ביבנאל מתה שעות לאחר ליל הסדר: "ציירת ומתנדבת אהובה". דניאל הוניגוקס, בן 78, הוא קורבן נוסף מבית האבות "מגדל נופים" בירושלים. בת 91 מ"מעון הורים" נפטרה בפרדס חנה. בשורות טובות: מיכאל כץ בן ה-92 החלים אחרי שבועיים במצב קשה

כרמלה ספונוב ()
"אישיות אהובה ומוכרת". כרמלה ספונוב

מניין המתים מנגיף הקורונה בישראל עלה ל-115, עם פטירתה של מטופלת בת 91 במחלקת כתר במרכז הרפואי "שהם" בפרדס חנה. היא הגיעה למקום מ"מעון הורים" בירושלים, וסבלה ממחלות רקע. 

 

נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:

הממשלה תכריע אם להטיל סגר ממחר עד יום ראשון

המלצת צה"ל: שחרור הדרגתי לעבודה לפי "ערים אדומות, צהובות וירוקות"

חשיפת ynet: האוניברסיטאות הגדולות יאפשרו קבלה ללא פסיכומטרי

 

אחת מקורבנות הנגיף היא כרמלה ספונוב (87), שהתגוררה בבית האבות "יוקרה" ביבנאל שבצפון הארץ. ספונוב שהתה במחלקה הסיעודית במקום, ופונתה לבית האבות "דורות" בנתניה, שם נפטרה שעות ספורות לאחר ליל הסדר.

 

יאיר, בנה של ספונוב, אמר היום (ב') ל-ynet כי ככל הידוע לו, כאשר אמו פונתה לבית האבות בנתניה - היא לא נשאה את הנגיף: "היא לא הייתה חולה בקורונה, השיקולים לפינוי לא היו ברורים לנו עד הסוף. הצוות ב'דורות' היה מעדכן אותנו במצבה".

 

עוד סיפר הבן: "ביום רביעי בצהריים התקשרו והודיעו לנו שהחום שלה עלה, מה שאומר למעשה שהיא חלתה. אמרו לנו שהיא מיוצבת באמצעות תרופות להורדת חום. בערב אמרו לנו דברים דומים, ובשעה 02:00 בלילה, כמה שעות אחרי ליל הסדר, התקשרו והודיעו שהיא נפטרה. ההחמרה במצב הייתה כל כך מהירה, שלא הספיקו להעביר אותה לבית החולים".

 

יאיר תיאר את מסכת הייסורים שעברה עליו בהמשך, כאשר לא היה ברור לאן הועברה גופת אמו, ולאחר שהסתבר שהיא נמצאת בבית העלמין בחולון – והיה צורך במסמך מיוחד כדי להעבירה לצפון.

 

 

 

"כולם היו אדיבים ורצו לעזור, אבל היו כמעט ארבע שעות של סבל עד שהצלחנו לאתר אותה ולקבל את כל האישורים", אמר הבן, "כל האנשים שבהם נתקלנו לאורך הדרך היו רציניים ונכונים לעזור". עם זאת הוא ציין: "בבית האבות נקטו בסגר ברגע שהמחלה פרצה. ברור שהייתה בעיה של משרד הבריאות בהבנה של חומרת האירועים בבתי האבות, הם לא ערכו את הבדיקות בזמן".

 

ספונוב הגיעה ליבנאל בראשית שנות ה-50 לאחר נישואיה לדניאל, יליד המקום. הבן יאיר סיפר כי היא הייתה אישיות מוכרת מאוד ביישוב. "בתחילת הדרך היא עבדה במועצת הפועלים, שהיה אז גוף מאוד דומיננטי. כל הפעילות והחוגים עברו דרכו. בהמשך הייתה מזכירת בית הספר ביבנאל, ולאחר מכן מזכירה של המתנ"ס, משם היא גם יצאה לפנסיה. במהלך השנים והתפקידים, כמעט כולם במושבה הכירו אותה".

 

בני המשפחה הוסיפו כי היא הייתה ציירת, שימשה כאחראית לתפאורה באירועים הקהילתיים, והייתה פעילה מאוד בהתנדבות. שלושה מתוך ארבעת ילדיה עדיין גרים במושבה. היא הותירה 13 נכדים וגם נינים.

  

"דניאל היה איש רודף צדק, איש שלום"

אחרי כמעט שישה עשורים משותפים, סבינה הוניגוקס נפרדה בפעם האחרונה מבעלה דניאל (78) שמת מקורונה. הוא נפטר אמש בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. הוניגוקס היה דייר במחלקה הסיעודית בבית האבות "מגדל נופים", והוא קורבן הקורונה החמישי במוסד.

 

דניא הוניגוקס ז
"רומנטיקה, גם עכשיו". דניאל הוניגוקס(באדיבות חדשות 12)

אתמול בלילה, בליווי הצוות הסיעודי, רעייתו נפרדה ממנו ביחידה לטיפול נמרץ של מתחם המחלות המתפרצות, בעוד שהיא ממוגנת בקפידה. "הלבישו אותי בחליפה שנראית כמו חליפת חלל, נראיתי כמו חייזר, אבל אני מקווה שהוא זיהה אותי. היה לי חשוב לומר לו שלום", היא סיפרה. "אנחנו ביחד 57 שנים, וגם אחרי כל כך הרבה שנים יש רומנטיקה. הוא היה איש עקרונות, איש רודף צדק, איש הגון, איש שלום - שהשלום בין יהודים לערבים היה חשוב לו".

 

על הימים האחרונים היא סיפרה: "נפגשנו בפעם האחרונה יום לפני פורים. אז הם נכנסו לבידוד ולא יכולנו להיפגש, אבל דיברנו בכל יום בטלפון עד שהודיעו לי שהעבירו אותו לבית החולים".

 

הוניגוקס נולד בבית החולים העמק ונדד עם הוריו החלוצים בין גרעיני קיבוצים, ביניהם קיבוץ מזרע. הוא שלט היטב בשפה הערבית, ועבד במשך שנים במחלקה הערבית של הרשומות במשרד המשפטים, תרגם חוקים ותקנות מעברית לערבית. את סבינה הוא הכיר באוניברסיטה העברית ומאז "דריכנו לא נפרדנו", כהגדרתה.

 

לפני שלוש שנים הוא נפל ושבר את הירך, וכך הפך לסיעודי. בשנה וחצי האחרונות הוא התגורר כאמור בבית האבות - שעליו סבינה מדברת בחיוב. "אני רוצה לציין לטובה את המחלקה הסיעודית של נופים, יש צוות שלם של אחים ואחיות, מטפלים ומטפלות ועובדי מטבח. הם מטפלים בדיירים באהבה ובעלי הרגיש את זה. בזמן הקורונה גם מטופלים וגם מטפלים נדבקו במחלה, והם היו צריכים לתחזק את המקום בצוות מצומצם. המטפלים ישנו במקום ולא חזרו הביתה, או שהם היו בבידוד או שלא היה מי שיחליף אותם. צריך לקלח את האנשים, להאכיל אותם, להחליף להם חיתולים. הם החזיקו את המחלקה יפה ועל זה מגיע להם כל הכבוד. אין לי טענות אליהם, אלא לקב"ה", אמרה. 

  

מיכאל בן ה-92 אושפז במצב קשה - והחלים

מיכאל כץ, דייר מבית האבות "משען" בבאר שבע שחלה בקורונה, פונה לפני כשבועיים ליחידה לטיפול באירועים מיוחדים לחולי קורונה בבית החולים סורוקה בעיר ומצבו הוגדר קשה. הערב הוא השתחרר – יומיים לפני יום הולדתו.

 

במהלך תקופת האשפוז הוא סבל ביו היתר מחום ומקשיי נשימה, אולם מצבו השתפר בהדרגה. בדיקותיו האחרונות נמצאו שליליות לנגיף, והוא צפוי לשוב לבית האבות.

 

מיכאל כץ, שוחרר יומיים לפני יום הולדתו    (צילום: דוברות סורוקה)

מיכאל כץ, שוחרר יומיים לפני יום הולדתו    (צילום: דוברות סורוקה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מיכאל כץ החלים מקורונה בן 92 ממשען באר שבע (צילום: דוברות סורוקה)
החלים מהנגיף: מיכאל כץ בן ה-92(צילום: דוברות סורוקה)

כץ, ניצול שואה ממולדובה, הצליח לברוח לקזחסטן עם פרוץ מלחמת העולם השנייה, יחד עם אמו ואחיו, שם עבד במפעל ליצור פגזים נגד הנאצים. שנים מאוחר יותר עבר לאוקראינה, נישא ונולדו לו שני ילדים. בשנת 2005, בגיל 78, הוא עלה לישראל.

 

ד"ר לאוניד ברסקי, מנהל היחידה לטיפול באירועים מיוחדים לחולי קורונה בסורוקה, מסר: "מיכאל התקבל לבית החולים במצב קשה, ועבר מהלך אשפוזי מורכב רווי עליות ומורדות. הטיפול כלל אתגרים רבים והצריך שיתוף פעולה רפואי, סיעודי, סוציאלי וכלל גריאטרים ופיזיותרפיסטים של בית החולים. אנחנו שמחים על הזכות לשחררו ועל הזכות לאפשר לו לחגוג את יום הולדתו בעוד יומיים מחוץ לבית החולים".

 

ד"ר יפתח שגיא, רופא בכיר ביחידה, הוסיף: "האוכלוסיה הפגיעה ביותר היא אוכלוסיית הקשישים, הם סובלים את התחלואה הגבוהה ביותר ונפטרים באחוזים הגבוהים ביותר. גם אם הם מגיעים במצב קל, המצב עלול להסתבך.

 

חשוב לציין שהכוח הסיעודי והרפואי והעובדות הסוציאליות עובדים יחד, ובשילוב שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים במחלקת הקורונה", אמר שגיא, "אנחנו יודעים בכל רגע נתון מה מצב המטופלים תוך הגנה על הצוות הרפואי".

 

עד כה נפטרו 40 דיירים משמונה בתי אבות בארץ, כאשר ב-43 מהם התגלה הנגיף: 13 חולים מ"משען" בבאר שבע, 13 מ"יוקרה" ביבנאל, חמישה מ"מגדל נופים" בירושלים, שלושה מ"מעון הורים" בירושלים, שלושה מבית האבות הבולגרי בראשון לציון, דייר מ"עמל בשרון" ברעננה, וכן מ"בית טובי העיר" בבירה, ומויזניץ' שבבני ברק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים