הסגר לא נורא, חוץ מזה שלקחו לנו את הג'קוזי
בגלל הקור ממילא ממעטים לצאת, וריחוק חברתי הוא ב-DNA, אבל סגירת הברכות החמות היא גזרה קשה. ישראלית באיסלנד מספרת על שגרת הקורונה
בידוד חברתי באיסלנד. ראיון עם מעיין יאני רון (צילום: משי בן עמי, ניצן דרור)
הישראלים המעטים שנמצאים כאן באיסלנד מעודכנים בכל הפרטים על הסגר הקורונה בישראל, אבל מה אתם יודעים על ההסגר החלקי שלנו באיסלנד? כנראה שמעט מאוד. אז הנה הצצה קטנה לעולמנו הקפוא והמסוגר חלקית: כמי שחיים כאן - הבן שלי, בן זוגי ואני כבר די מנוסים בחגים בסקייפ. כמו בראש השנה, גם בסדר התיישבנו לשולחן וירטואלי למחצה, התלוננו שהקניידלך שוב לא מספיק דומים למקורות, ושוב שאלנו את עצמנו איך למרות שאנחנו במילניום השלישי, עדיין לא המציאו שיחות וידיאו שלא נתקעות באמצע.
- לטורים נוספים - היכנסו לערוץ הדעות
ב-ynet
למזלנו, אנחנו, ובוודאי גם האיסלנדים, כבר מאומנים בלא לצאת מהבית. בגלל מזג האוויר הקר, גם ככה מבלים את רוב השנה בתוך הבתים. החצרות והמרפסות סגורות ושקופות כדי שאפשר יהיה להשקיף החוצה ולספוג קצת ויטמין די. הבתים באזור מאובזרים כך שהדיירים בהם לא ממש צריכים לצאת: יש נדנדות, טרמפולינות ומגלשות בחצרות ולפעמים גם בתוך הבתים.
לכן, הסגר החלקי לא ממש ערער את התושבים כאן. וגם הריחוק החברתי הוא לא אתגר גדול כשאתה מתגורר במדינה של כ-350 אלף איש עם שטח שגדול פי שישה מישראל.
ומה לגבי השהות בבית עם הילדים? במדינה שבה שעות העבודה שפויות, וגם בשגרה יש הרבה יותר שעות פנאי עם הילדים, לכולם יש יותר סבלנות – גם להורים וגם לילדים. ובכל זאת, זה לא קל. אף שאין כאן איסור להסתובב בחוץ, מזג האוויר לא מזמין (כרגע סביב 3 מעלות), אז גם ככה הרוב נשארים בבתים. ולהיות בבתים כשיש רק שעתיים-שלוש שעות גן/בית ספר ביום זה אתגר לא קטן, אפילו לאיסלנדים הסבלניים.
כבר בתחילת הסגר סגרו את הבריכות החמות, שהן קודש הקודשים של פעילות הפנאי האיסלנדית. עבור המקומיים, הבריכות הן בו זמנית מועדון חברים, בית הקפה השכונתי וסצנת הדייטים. גם כשיש רוחות, יורדים גשמים, באפס מעלות ובשלג – תמצאו אנשים בבריכות.
איך זה עובד? רוב הגוף במים, שהטמפרטורה שלהם נעה בין 32 ל-40 מעלות, תלוי בבריכה או בג'קוזי שבחרתם, ורק החלק העליון או הראש בחוץ. תתפלאו, זה דווקא נעים לטבול במים של 38 מעלות כשיורד עליכם שלג. בהתחלה עושים את זה כי אין הרבה אפשרויות אחרות, ואחרי זה מתחילים ליהנות מזה.
את הבריכות סגרו אבל את הקניונים ובתי הקפה השאירו פתוחים למחצה. עוד לא הצלחנו להבין את החוקיות, אם יש כזו, לגבי אילו חנויות ובתי קפה פתוחים ואילו סגורים ומתי, אבל לפחות יש עדיין תחושה קצת פחות אפוקליפטית כשמדי פעם אפשר להזמין בחוץ הפוך עם הרבה קצף.
בכניסה לכל מקום מקדמים את פנינו שלטי ענק שמזכירים לנו לשמור על מרחק של שני מטרים אחד מהשני. לא שהאיסלנדים צריכים תזכורת, הם מקפידים על הריחוק החברתי באדיקות. מה שמסביר כנראה את העובדה שאיסלנד וישראל התחילו מאותה נקודת פתיחה עם אותו מספר חולים בשבוע הראשון, אבל אז ישראל המשיכה לעלות במעלה הגרף ואיסלנד התחילה לרדת.
השבוע נמצאו מדי יום רק כ-20 חולים חדשים, וכנראה שאיסלנד תצא מהסגר לקראת מאי, אבל לא מצפה לה עונת תיירות מלבבת. כנראה שגם לישראל לא, אבל אצלכם לפחות אפשר לצאת למרפסת ולספוג קצת שמש.
מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com
מעיין יאני רון
מומלצים