שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

יו"ר הנהגת ההורים: "חייבים ללמוד ביולי, לא לקיים קייטנות"

לאחר שמזכ"לית הסתדרות המורים אמרה באולפן ynet כי "המורים לא יוסיפו יום אחד על חשבונם", עו"ד אייל בן יהודה טען במשדר: "הצורך בחינוך הוא הגבוה ביותר אחרי מזון, שגם האוצר ייכנס מתחת לאלונקה". ביקורת על הלמידה מרחוק גם בקרב מורים: "המון כשלים"

 

יו"ר הנהגת ההורים הארצית בריאיון לאולפן ynet    (צילום: ירון ברנר, שחר גולדשטיין)

יו"ר הנהגת ההורים הארצית בריאיון לאולפן ynet    (צילום: ירון ברנר, שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר הנהגת ההורים הארצית, עו"ד אייל בן יהודה באום, התייחס בשיחה עם אולפן ynet לסערת התנגדות המורים להוספת ימי לימוד בחופש הגדול: "הדיון הוא על כסף, אני לא רואה את עצמי שותף לדיון היות שחובתי היא לדרוש שהלימודים בחודש יולי יתקיימו". הוא ציין כי הוא "מאוד מקווה שהמורים יקבלו את השכר".

 

דבריו של באום נאמרים בצל המאבק בין הסתדרות המורים למשרד האוצר בדבר הוספת ימי לימוד בחודש יולי. מוקדם יותר אמרה מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד בריאיון לאולפן ynet כי "המורים לא יוסיפו אפילו יום עבודה ביולי על חשבונם". שר החינוך רפי פרץ טען במשדר: "יש מקום לעשות חשבון נפש רציני במסגרת משא ומתן מכובד ולהוסיף כמה ימים". על כך ענתה לו בן דויד: "לא נוסיף אפילו יום אחד".  

 

50 ()
בית ספר יסודי סגור ברמת גן
 

 

נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:

ירידה משמעותית במניין חולי הקורונה שבמצב קשה

משרד הבריאות מבהיר: אין חובה לעטות מסכה באימון ספורט

מספר המתים בארה"ב חצה את ה-40 אלף, בצרפת כמעט 20 אלף מתים

הורים נגד הלמידה מרחוק: "זה לא עובד "

הרכבת לא תשוב לפעול, קווי האוטובוס יתוגברו

משרד הביטחון החליט לאסור כניסה לבתי עלמין צבאיים ביום הזיכרון

שר החינוך: "להוסיף ימי לימוד ביולי"; בן דויד: "אפילו לא יום אחד"

 

עו
עו"ד אייל בן יהודה באום: "חייבים ללמוד ביולי"(צילום: טלי עוזליו)

- לא אכפת לך מהכיס של מי השכר ייצא, העיקר שהילדים ילמדו.

"הצורך הוא ברור מקיר לקיר, יש חודש ללמוד ביולי ועל כך אין ספק", אמר עו"ד באום. "לגבי התגמול שנדרש לשלם למורים - אני הראשון שאומר שהם לא יעבדו בחינם, על כן צריכים לשבת פקידי האוצר עם החינוך ולגבש תגמול".

 

יו"ר הנהגת ההורים הארצית הדגיש: "אוי ואבוי אם לא נלמד ביולי, אוי ואבוי אם גם שר החינוך שותף לדעה הזו, ובסוף הלימודים לא יתקיימו בגלל סיבות תקציביות כאלו ואחרות. אני מזכיר לכולם שאנחנו בשעת משבר, זו לא תקופה רגילה. בשעת משבר ההסכמים הרגילים לעיתים נדחקים הצידה".

יפה בן דוד רפי פרץ (צילום: עידן ארבל)
שר החינוך פרץ ומזכ"לית הסתדרות המורים בן דויד(צילום: עידן ארבל)

בנושא השכר, כאמור, מזכ"לית הסתדרות המורים מיקדה את החיצים במשרד האוצר ואמרה קודם ל-ynet: "הוא עושה שימוש ציני ומכוער, מנצל את משבר הקורונה כדי לחבוט במורים". בן דויד טענה כי "האוצר יושב ומתדרך כתבים, הוא משסה את ההורים גם נגד ציבור עובדי ההוראה". לדבריה, "בשום מקום בעולם עובדי ההוראה לא עובדים קשה מהבית בלמידה מרחוק. אני רוצה להגיד שאנחנו המדינה הראשונה שברגע שנסגרו בתי הספר - הופעלה בה למידה מרחוק. המורים לא עובדים 100%, הם עובדים 150%. בכל העולם משלמים שכר מלא, והם עושים קמצוץ ממה שאנחנו עושים".

 

גם ראש אגף התקציבים באוצר, שאול מרידור, התייחס לנושא קודם במשדר ynet: "אין לי ספק שהמורים ילמדו ביולי, יש פער גדול בין המורים לבין מי שמייצג אותם. זו חוצפה לומר שהם לא מקבלים כסף, המורים לא ייפגעו בתלוש", אמר.

 

"אני חושב שכל ההורים יגידו לך שכדי לחזור לעבודה וכדי להשלים את כל הפערים של המשק - אנחנו צריכים עוד ימים", הוסיף מרידור. "זה לא הגיוני לגרום לכל ההורים ולכל הילדים שיושבים בבית לא מעט שבועות להמשיך לשבת ביולי, ככל שנוכל לחזור ללימודים. הסיפור הזה של מערכת חינוך הוא קריטי למשק כדי שהורים יוכלו לעזור לעבודה, ביום שנוכל לחזור למערכת נחזיר אותה, כמו שאתם מבינים זה לא דבר פשוט, אבל נראה לי שנחזיר אותה, אנחנו מצפים מהמורים להיות חלק, ואני בטוח דרך אגב שהם יהיו. אנחנו נכבד אותם, אנחנו יודעים שהם עובדים. אני משוכנע שהפתרון בסוף יהיה שביולי יהיו לימודים למען ההורים שיצאו לעבודה".

 

שר החינוך רפי פרץ אמר קודם לכן בשיחה לאולפן ynet, לאחר דבריה של בן דויד: "אנחנו חושבים שיש מקום ביולי לעשות חשבון רציני ולהוסיף כמה ימים". הוא שיבח את עבודתה של יפה בן דויד ושל המורים בישראל, ונגע גם בסוגיית השכר: "אנחנו נצטרך להיכנס מתחת לאלונקה, לקיים משא ומתן בצורה מכובדת ולא בצורה שמבזה. האוצר מדבר על 50% שכר, ולי ברור שהמורים צריכים לקבל שכר. בן דויד מדברת על 100% שכר, ואני חושב שהמקום הנכון הוא בטווח ה-75%. אנחנו נשתדל להכניס גם את הקייטנות. אני נפגש היום עם שר האוצר, אם נצליח להעביר את הדברים אז באמת ניתן מענה כולל".

 

יפה בן דויד באולפן ynet: "האוצר משסה בנו הורים"    (צילום: ירון ברנר, שחר גולדשטיין)

יפה בן דויד באולפן ynet: "האוצר משסה בנו הורים"    (צילום: ירון ברנר, שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

- עו"ד באום, גם אתה מצפה מהמורים לשמש דוגמה אישית?

"לחלוטין כן, אבל שוב - אני לא מצפה שיעבדו לחינם. אני מצפה שיקבלו תגמול ובהחלט כן. זה לא שעה לשפר את ההסכמים ולא לדאוג להסכמי שכר. זו שעה להיכנס מתחת לאלונקה וללמד בחודש יולי כנדרש, וכמובן לקבל תגמול".

 

- אתה אומר שגם האוצר צריך לפתוח את הכיס.

"ללא ספק, אין אדם אחד במדינת ישראל שצריך לעבוד לחינם. זה בניגוד לחוק", אמר עו"ד באום, "גם חייבת להיות מידתיות. המידתיות היא שלא יעלה על הדעת שאנחנו מנהלים רק דיונים על השכר. מה עם הערכיות והמהות? שני אלה מובילים אותנו להחלטה שהלימודים חייבים להתקיים". הוא הדגיש כי "הצורך הוא ללמידה ולא לקיום קייטנות. אם מדינת ישראל אינה מסוגלת לגרום לכך שהלימודים בחודש יולי יתקיימו - אז היא בפשיטת רגל. הצורך בחינוך הוא הגבוה ביותר אחרי מזון".

 

מוקדם יותר התייחסה בן דויד ל"קייטנות" שאליהן התכוון באום: "מה הפתרון? אנחנו מסיימים בתשעה ביולי, 11 ביולי, אפשר להפעיל ויש כסף להפעיל את 'בית הספר של החופש הגדול'. אפשר להפעיל אותו מהגנים עד כיתה ו'. חסרים כמה מיליונים. אז שיואיל בטובו משרד האוצר להיכנס מתחת לאלונקה, להכניס את היד לכיס ולהוציא את המיליונים האלה, לא ביקשנו מיליארדים".

   

 

 

מורה על הלמידה מרחוק: "המון כשלים"

אל הביקורת שמשמיעים הורים על מערך הלימודים מרחוק מצטרפת יפה שושני, מורה במערכת החינוך. בשיחה עם אולפן ynet היא אמרה: "המערכת מסתכלת על המצב בראייה רחבה, אבל היא צריכה להסתכל על המכנה המשותף הנמוך. יש לנו תשתיות טובות פחות או יותר, ועדיין אנחנו נתקלים בהמון כשלים. אני רק יכולה לתאר לעצמי מה קורה במקומות שבהם התשתית לא מתאימה, או שיש בהם הרבה ילדים.

 

המורה יפה שושני ל-ynet: "כשלים במערך הלמידה מרחוק"    (צילום: ירון ברנר, שחר גולדשטיין)

המורה יפה שושני ל-ynet: "כשלים במערך הלמידה מרחוק"    (צילום: ירון ברנר, שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"הילדים היום מאותגרי קשב, מאוד קשה להם לשבת מול המסכים", המשיכה שושני. "אני לא באה בביקורת, אבל הקורונה נתנה לנו הזדמנות שחייבים להתייחס אליה - מהפכה דיגיטלית אמיתית בסדר הגודל של המהפכה התעשייתית". לדבריה, בקרב המורים עדיין לא מבינים את הפוטנציאל הטכנולוגי. "הייתי שמחה אם מערכת החינוך הייתה חושבת על תוכנית חזרה מדורגת, שתיתן אפשרות גם לאנשי המקצוע ולמורים ללמוד על העולם החדש הזה. להבין איך הם יכולים להביא את הכלים האלה בצורה שמתאימה לתלמידים שלהם, לתת מענה חינוכי ולהטמיע את הטכנולוגיה ביחד עם הכלים הדידקטיים והפסיכו-דידקטייים שיש לנו", אמרה.

 

"יש פה אתגר מטורף שאפשר להסתכל עליו בצורה מאוד מעניינת", הוסיפה שושני. "בינתיים, אפשר לקחת חודש של הפסקה שייתן זמן לכל המערכת הזו להתארגן ולתת מענה נכון, חודש שאפשר למשל באמת להשלים ביולי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בית ספר יסודי סגור ברמת גן
צילום: AP
מומלצים