שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

האו"ם מזהיר: "הקורונה תגרום למגפת רעב"

תוכנית המזון של האו"ם חוששת שמספר הרעבים ברחבי העולם יוכפל כתוצאה מנגיף הקורונה והשפעות הסגר. באו"ם אומרים שללא תגובה מהירה העולם עלול לסבול בתוך כמה חודשים מרעב "בקנה מידה תנכ"י"

ראש תוכנית המזון של האו"ם הזהיר שבזמן משבר הקורונה העולם נמצא על סף "מגפת רעב". הוא הוסיף שללא תגובה מהירה, בתוך כמה חודשים העולם עלול לסבול מרעב כבד בקנה מידה "תנ"כי".

 

ראש תוכנית המזון, דיוויד ביזלי, אמר למועצת הביטחון שעוד לפני מגפת הקורונה הוא הזהיר שב-2020 העולם עלול לחוות את המשבר ההומניטרי החריף ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. הוא ציין חלק מהסיבות למשבר: המלחמות בסוריה ובתימן, מכת הארבה באפריקה, אסונות הטבע והמשברים הכלכליים בלבנון, בקונגו, בסודן ובאתיופיה.

ילדים ב תימן תוכנית ה מזון ה עולמית של ה או
ילדים בתור לחלוקת מזון בצנעא, תימן(צילום: EPA)

ילדים ב תימן תוכנית ה מזון ה עולמית של ה או
(צילום: EPA)
 

ביזלי אמר שכיום 821 מיליון איש ברחבי העולם הולכים לישון רעבים מדי לילה. עוד 135 מיליון סובלים מחוסר ביטחון תזונתי חמור. לפי דו"ח של תוכנית המזון - מספרם עלול להיות כמעט כפול בשנה הבאה: לפי תחזיות חדשות של תוכנית המזון העולמית, כתוצאה מנגיף הקורונה עוד 130 מיליון איש עלולים לסבול מרעב עד סוף שנת 2020.

 

בשיחת ועידה בווידאו אמר ביזלי שתוכנית המזון העולמית מספקת מזון מדי יום מזון לקרוב ל-100 מיליון איש ברחבי העולם, כולל "כ-30 מיליון איש שפשוט תלויים בנו כדי להישאר בחיים". ביזלי, שנדבק בקורונה ומחלים מהנגיף, אמר שאם לאנשי האו"ם לא תהיה גישה למיליוני הרעבים, "המומחים שלנו מעריכים שבמשך תקופה של שלושה חודשים כל יום עלולים למות 300,000 איש".

ילדים ב תימן תוכנית ה מזון ה עולמית של ה או
(צילום: AFP)
 

"בתרחיש הקשה ביותר אנחנו נראה רעב ביותר משלושים מדינות. למעשה, בעשר מהן אנחנו כבר רואים יותר ממיליון איש על סף רעב בכל מדינה", אמר ביזלי. לפי תוכנית המזון העולמית, עשר המדינות שבהן משבר המזון הוא החמור ביותר הן תימן, קונגו, אפגניסטן, ונצואלה, אתיופיה, דרום סודן, סוריה, סודן, ניגריה והאיטי.

 

ביזלי הוסיף שבהרבה מדינות משבר המזון הוא תוצאה של מלחמות. הוא ציין שהוא העלה חשש מ"מגפת רעב" מכיוון "שיש סכנה אמיתית שיותר אנשים ימותו מההשפעה הכלכלית של נגיף הקורונה ולא מהנגיף עצמו". הוא ציין שהסגר והמיתון הכלכלי שיגיע אחריו יובילו לאובדן הפרנסה של אזרחים עניים.

חבילות סיוע של תוכנית ה מזון ה עולמית של ה או
מחסנים של תוכנית המזון באדיס אבבה, אתיופיה(צילום: רויטרס)
 

חבילות סיוע של תוכנית ה מזון ה עולמית של ה או
(צילום: AFP)

ביזלי הוסיף שלתוכנית המזון יש חלק גדול בטיפול במשבר הקורונה. הוא אמר שבשם ארגון הבריאות העולמי העבירה תוכנית המזון מיליוני פריטים של ציוד מגן, מסכות וציוד לבדיקות קורונה ל-78 מדינות. הוא קרא לשפר את הגישה למי שמעניק סיוע הומניטרי, לשים סוף למחלוקות בנושא הסחר ולשפר את תשתיות התחבורה והמערכות הלוגיסטיות כדי להבטיח שאף מכשול לא יעמוד בפני האספקה החיונית. 

 

"האמת היא שהזמן לא לטובתנו, אז כדאי שנהיה חכמים – ונפעל מהר", אמר ביזלי. "אני מאמין שעם המומחיות והשותפות שלנו אנחנו יכולים לאחד את הצוותים ואת התוכניות כדי להבטיח שמגפת הקורונה לא תהפוך לאסון הומניטרי ותזונתי". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ילדים בתור לחלוקת מזון בצנעא, תימן
צילום: EPA
מומלצים