שתף קטע נבחר

 

אם שכולה על סגירת בתי העלמין: "גורף ולא מידתי, ירדנו מהפסים"

ריבה מוסקל, ששכלה את בנה במלחמת לבנון השנייה, טוענת בשיחה עם אולפן ynet כי המדיניות לא מידתית: "כל משפחה תפעיל שיקול דעת, זה לא צריך להיות משהו גורף. איבדנו פרופורציות". לדבריה, "יש פתרונות יצירתיים ומידתיים"

   

בתי העלמין ייסגרו: ריאיון עם אם שכולה    (צילום: ירון ברנר, אורי דוידוביץ)

בתי העלמין ייסגרו: ריאיון עם אם שכולה    (צילום: ירון ברנר, אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הממשלה צפויה לאשר היום (רביעי) במשאל טלפוני את החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו שלא לאפשר למשפחות להתייחד עם זכר יקיריהן בבתי העלמין ביום הזיכרון שיחול בשבוע הבא. בעוד שההחלטה נתמכה על ידי הארגונים, לא כל המשפחות צפויות לציית לכללים, וחלקן מתכוונות להגיע לבתי העלמין.

 

המשפחות השכולות מבינות, אך חלקן יגיעו לבתי העלמין: "נלך בכל מחיר"

 

ריבה מוסקל, ששכלה את בנה במלחמת לבנון השנייה, אמרה היום לאולפן ynet כי היא מאמינה שתצליח להגיע לבית העלמין ביום הזיכרון, וטענה כי ההחלטה של נתניהו לא מידתית. "אני חושבת שחסרה אצלנו דווקא מידתיות ואנחנו צריכים להודות באמת שתרחישי האימה לפחות עד היום לא התממשו, יש שיגידו שזה הודות לצעדים שננקטו, אך הצפי היה יותר פסימי", אמרה.

בית העלמין הצבאי בחיפה  (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
בית העלמין הצבאי בחיפה (צילום: אביהו שפירא)

ריבה מוסקל (צילום: ירון ברנר, אורי דוידוביץ )
"אין סיבה לסגור את כל בתי העלמין". ריבה מוסקל(צילום: ירון ברנר, אורי דוידוביץ )

 

 

"אני לא מתכחשת לעובדה שיש בתי עלמין מאוד צפופים בארץ, כמו הר הרצל וקרית שאול, אבל אפשר תמיד לפנות לאנשים ומי שירגיש שהוא בסיכון לא יגיע ממילא", הוסיפה מוסקל. "מי שחשוב לו, אפשר לקבוע או שעות או לבקש שיבואו פחות בני משפחה ופחות חברים. הבעיה היא לא בכל הארץ. אין סיבה לסגור את כל בתי העלמין בארץ, זה לא מידתי וזה לא מתאים. יום הזיכרון מאוד חשוב לי והגעתי כל שנה. המעמד הזה חשוב לנו, חשוב לבני המשפחה ולחברים".

 

איתמר גרוטו בריאיון לאולפן    (צילום: ירון ברנר, אורי דוידוביץ)

איתמר גרוטו בריאיון לאולפן    (צילום: ירון ברנר, אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

 

מוסקל התייחסה לדברים שאמר היום באולפן ynet פרופסור איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, לפיהם המשפחות השכולות יוכלו להגיע לבתי העלמין לאורך כל השבוע, כדי לא ליצור ריכוז ביום הזיכרון. "יש מקומות שאני מסכימה שהם בעייתיים, בשאר המקומות לא צריכה להיות בעיה", אמרה. "לא הייתי רוצה לראות שוטרים שמונעים וחוסמים את הדרך לבתי העלמין, זה נשמע נורא וזה בטח גם ייראה נורא. אני בהחלט סומכת על שיקול הדעת של המשפחות ושל החברים. כל משפחה תפעיל שיקול דעת, זה לא צריך להיות משהו גורף. בואו לא נאבד פרופורציות, בואו לא נרד מהפסים, באמת".

 

- זה מה שאת מרגישה שקרה למדינה, ירדה מהפסים בעניין הזה?

"במידה מסוימת איבדנו את המידתיות. אנשים נזהרים ונשמרים, אנחנו רואים שגם בסופר אנשים עדיין עומדים בחוץ, מחכים שהחנות תתרוקן ואז נכנסים פנימה. להבדיל, אפשר לעשות דבר מאוד דומה גם בבתי העלמין. אם יש הרבה אנשים בפנים - נחכה בחוץ, הם יצאו יכנסו אחרים".

 

"מה קרה לנו?", תהתה מוסקל. "אפשר למצוא דרכים אחרות פשוט בחשיבה קצת יותר מידתית ויצירתית. קצת יותר אנושית, זה הכל. יש פה נגיף שיכול להיות שיישאר איתנו הרבה זמן. אני בטוחה שכל בר דעת נזהר ושומר על הקשישים והאנשים בסיכון שלא יצאו מהבית".

 

זמן קצר לאחר דבריה של מוסקל, אמר שר הביטחון נפתלי בנט כי המשטרה אמנם תסגור את צירי הגישה לבתי העלמין הצבאיים ביום הזיכרון, "אבל השוטרים לא ימנעו בכוח מהורים שכולים להיכנס לבתי העלמין. תבוצע 'אכיפה רכה'". בנט הוסיף כי "המשפחות יכולות להגיע בימים שנותרו עד ליום הזיכרון לפקוד את קברי יקיריהן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמוליק דודפור
בית העלמין הצבאי ברמלה
צילום: שמוליק דודפור
מומלצים