נתוני הקורונה בישראל: אין חולה במצב קשה מתחת לגיל 19
על רקע הדיונים על החזרת הלימודים בבתי הספר והגנים, שוב עולה מנתונים מעודכנים של משרד הבריאות כי האוכלוסייה הפגיעה ביותר היא של בני 70 ומעלה. לא היה בארץ אף חולה במצב קשה שגילו פחות מ-19, והנפטר הצעיר ביותר היה בשנות ה-30 לחייו. 38% מהנפטרים - דיירים בבתי אבות
בימים האחרונים מתנהלים דיונים על החזרת הלימודים בבתי הספר והגנים, על רקע ההקלה בהגבלות בעקבות ההאטה היחסית בהתפשטות נגיף הקורונה. מהנתונים של משרד הבריאות עולה כי אין אף חולה קורונה במצב קשה שגילו פחות מ-19. כמו כן הצעירה ביותר שנפטרה מקורונה הייתה בת 29.
נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:
הסתיים הסגר ביישובים דיר אל-אסד ובענה
מוות שלישי בבית האבות "גני אורה" בירושלים
ארגון הבריאות העולמי: אין הוכחה שמחלימים מקורונה חסינים מהידבקות
גרמניה: האטה בקצב הנדבקים בקורונה ביממה השנייה ברציפות
ארה"ב: 1,258 מתו ביממה מקורונה - המספר הנמוך זה 3 שבועות
בריטניה: תאומות זהות מתו מקורונה תוך שלושה ימים
מה מותר, מה סגור. עושים סדר בהנחיות
היום (שבת) עדכן משרד הבריאות כי מניין המתים מקורונה עלה ל-198, ומספר הנדבקים עד כה עלה ל-15,148. מספר החולים במצב קשה עומד על 130, ירידה של 6.4% לעומת אתמול בבוקר, מהם 102 מונשמים - ירידה של 4.5% מאתמול. עד כה החלימו 6,159 בני אדם. מספר המחלימים עלה ב-8.3% וכעת בישראל 8,791 חולים בפועל.
הנתונים שפרסם משרד הבריאות מוכיחים שוב שהאוכלוסייה הפגיעה ביותר היא של בני 70 ומעלה. 29.29% מהנפטרים היו בני 90 או יותר, 34.34% היו בני 89-80 ו-24.75% בני 79-70. כלומר 88.38% מהנפטרים בישראל מקרב חולי הקורונה הם בני יותר מ-70.
עוד עולה מהנתונים של משרד הבריאות ש-8.59% מהנפטרים היו בני 69-60, בנוסף 1.52% בני 59-50 וגם 1.52% מהנפטרים היו בני 49-30. כלומר רק כ-3% מהנפטרים בישראל מקורונה היו בני פחות מ-59.
גם בקרב המונשמים האוכלוסייה המבוגרת יותר נפגעת. אמנם 17.82% מהמונשמים הם בני יותר מ-80. בנוסף 32.67% מהמונשמים הם בני 79-70 ו-22.77% בני 69-60. כלומר 73.26% מהמונשמים בישראל הם בני יותר מ-60.
עוד עולה מנתוני משרד הבריאות כי 14.85% מהמונשמים הם בני 59-50, 7.92% בני 49-40, 1.98% בני 39-30 ו-1.98% בני 29-20. כאמור אין בישראל מונשמים בני פחות מ-19.
במקביל, מספר החולים הפעילים בישראל ממשיך לרדת והוא הגיע הבוקר ל-8,791. הנתון הנמוך ביותר מאז 8 באפריל.
רק החינוך המיוחד חזר בינתיים ללימודים, והגנים ובתי הספר עדיין מושבתים. ביום חמישי הודיע משרד החינוך על צעד משמעותי לקראת חזרה עתידית של התלמידים, כאשר הצוות הניהולי של בתי הספר חזר לעבודה. מדובר בינתיים רק במנהלים ומנהלות, סגניהם, מזכירות, אב בית והנהלת חשבונות.
צוות זה יטפל במשימות חינוכיות שונות, בהן היערכות לקראת חזרה הדרגתית של מערכת החינוך לשגרה (במועד שעדיין אינו ידוע), קידום הלמידה מרחוק, ופעולות נדרשות נוספות בהן עבודת מזכירות, ניהול תקציב, חשבונות, תשלומים ורישומים; ניהול רישום וקבלת תלמידים לשנה הבאה; ניהול ציונים ורישום תלמידים לבחינות; טיפול לוגיסטי שוטף של תחזוקה וטיפול במערכות בית הספר; היערכות אדמיניסטרטיבית לקראת בית הספר של הקיץ; והיערכות לקראת שנת הלימודים הבאה.
75 נפטרים - דיירים בבתי אבות
הבוקר עלה מניין הנפטרים מקורונה בבתי האבות ובמוסדות הדיור המוגן ל-75. זאת לאחר מותה של שושנה בן ישי, בת 86 שהתגוררה בבית האבות "גני אורה" בירושלים ונפטרה בבית החולים קפלן. מדובר על כ-38% מסך הנפטרים בישראל.
20 מהנפטרים הם מבית האבות "יוקרה" ביבנאל, 14 מ"משען" באר שבע, 10 מ"מעון הורים" בירושלים, חמישה מ"בית בלב" בבת ים, חמישה מ"מגדל נופים" בירושלים, שלושה מ"גני אורה" בירושלים, שלושה מ"בית האבות הבולגרי" בראשון לציון, שלושה מ"עמל בשרון" ברעננה, שניים מ"וויז'ניץ" בבני ברק, שניים מ"עטרת אבות" בבני ברק, שניים מ"נוף טבריה" בטבריה, שניים מ"מרכז האלצהיימר" ברמת גן, אחד מ"הדסים" בבני ברק, אחד מ"משען אפעל" ברמת גן, אחד מ"נאות אבי" ביפו ואחד מ"בית טובי העיר" בירושלים.
בן ישי, כאמור, היא הדיירת השלישית שנפטרה מסיבוכי הקורונה בבית האבות "גני אורה". מבית החולים קפלן נמסר כי צוות המחלקה סיפק מיגון מלא לבני משפחתה כדי שיוכלו להיפרד ממנה באופן מכובד.
בנה, עופר בן ישי, מפנה אצבע מאשימה להתנהלות משרד הבריאות. "בית האבות עשה את המקסימום אבל משרד הבריאות לא עשה את ההכנות הדרושות כדי להגן על הקשישים האלה. אם היו עושים את זה, היינו יכולים להציל את אמא שלי ועוד קשישים רבים".
"בשלוש השנים האחרונות היה לה אלצהיימר והעברנו אותה לבית אבות מיוחד לחולים תשושי נפש", סיפר בן ישי. "בתחילת אירועי הקורונה, ברגע שאמרו לנו שאין יותר ביקורים, חשבנו שלשם זה לא יגיע אבל התבדינו והיום אנחנו חלק מהמחדל של בתי האבות". עוד הוסיף: "אימא שלי גידלה תשעה ילדים ודאגה לכולנו עם המון אהבה, שמחת חיים, תקווה ואמונה. אישה חזקה מאוד שאף פעם לא התלוננה. איבדנו אימא שהיא מודל לחיקוי, שהמילה קושי לא הייתה קיימת אצלה. השאירה אחריה נכדים ונינים רבים".
לפני כשלושה שבועות אובחנה כחולת קורונה אחת העובדות בגני אורה, שממוקמת בשכונת רוממה בבירה. מבית האבות נמסר למשפחות על אבחון העובדת ועל בידוד חלק מהצוות שבא איתה במגע. בני המשפחות דרשו לבצע בדיקות קורונה לדיירים ולצוות כדי לבודד את הנדבקים בנגיף.
עד כה אובחנו 14 דיירים מבית האבות כחולים בנגיף ועוד ארבעה אנשי צוות. "מאז שבדקו ועד שפינו את אלו שנדבקו חלפו כמה ימים שבהם נדבקו עוד", אמרה ל-ynet בת לדיירת מבית האבות. "בינתיים יש אירוע מתגלגל. כמובן שביקשנו בדיקות חוזרות".
מירי להב, בת לדיירת בבית האבות, כתבה בפייסבוק פוסט זועם לפני מספר ימים, לאחר שנודע על הקורבן השני שנפטר ב"גני אורה". "מחדל בתי האבות, מחדל עצום, נוראי ומתסכל. קורבן חסר אונים השני בבית האבות בו אימי מתגוררת. גב' שרה כץ ז"ל וגב' חנה וייזר ז"ל, נשים יקרות ואהובות. כואבת ועצובה על לכתכן מאוד".
הלילה בחצות ייכנסו לתוקף שורה של הקלות במגבלות שהממשלה אישרה אתמול. החנויות ברחובות ובמרכזי המסחר הפתוחים יחזרו לפעול, יתאפשר שירות טייק אוויי ממסעדות - אך הקניונים יישארו סגורים וכך גם רוב מערכת החינוך, ולא יינתנו יותר אזהרות לפני קנסות על אי-חבישת מסכה. ההקלות התקבלו לאחר לחץ גובר מצד העצמאים שיצאו השבוע לשלל הפגנות.
המספרות ייפתחו, בבתי אוכל יותר איסוף מבית האוכל, בנוסף למשלוחים. השרים אישרו גם את חידוש הפעילות במרכזי מסחר פתוחים דוגמת "ביג". החנויות יידרשו לפעול לפי כללים של חיטוי והקמת מחיצה בין הלקוח למוכר. כמו כן, יחולו מגבלות על מספר הלקוחות בחנות ובעל העסק יהיה מחויב למנוע ככל הניתן התקהלות בכניסה ולתלות שלט ובו מספר הלקוחות המותר.
בישיבת הממשלה נקבע גם כי תהיה הרחבה של חובת חבישת מסכות לרבות במרחב הציבורי (עד עתה ניתן היה להסתפק במקומות פתוחים בנשיאת המסכה בלבד, בלי עטייתה). יודגש כי ההגבלה הזו לא חלה על פעילות ספורט במרחב הציבורי. כיוון שהנושא מחייב הסברה ציבורית והסדרה בצו, נקבע על דעת היועמ"ש, מנכ"ל בריאות והשר לבטחון פנים, כי הסדרת הנושא ואכיפתו תחל רק ביום שני.