שתף קטע נבחר

 

היום: הקרב בוועידת העבודה על ההצטרפות לממשלה

3,800 חברי ועידת המפלגה יכריעו אם לאשר את חבירת פרץ ושמולי לממשלת נתניהו-גנץ. ח"כ מיכאלי המתנגדת דרשה לשנות את נוסח השאלה: "מטעה ומניפולטיבי". כ-40 סגני ראשי ערים הביעו תמיכה בפרץ ושמולי, חולדאי תקף: "ממשלה רעה שממילא לא צריכה אתכם"

 

שמולי: "לא הולכים עם נתניהו לעבר השקיעה"    (צילום: רן דיקשטיין)

שמולי: "לא הולכים עם נתניהו לעבר השקיעה"    (צילום: רן דיקשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הקרב על הכניסה לממשלה יגיע היום (ראשון) לוועידת מפלגת העבודה: כ-3,800 חברי הוועידה יכריעו מהבית, באופן וירטואלי, אם לאשר את ההסכם בין המפלגה לכחול לבן, ובכך לתת את אישור מוסדות המפלגה להצטרפות העבודה לממשלה בראשות בנימין נתניהו. חברי הוועידה חצויים בשאלה אם להצטרף לממשלה או להתנגד, כשבראש מחנה המתנגדים עומדות חברת הכנסת מרב מיכאלי והח"כית לשעבר מיכל בירן.

 

מיכאלי ובירן הגישו עתירות בדרישה לקיים הצבעה חשאית, וכן לשנות את נוסח השאלה שיובא מחר לאישור חברי הוועידה. לטענתן, נוסח השאלה הוא "מטעה ומניפולטיבי", שכן הוא מבקש לאשר את ההסכם הקואליציוני בין העבודה לכחול לבן, אך לא מזכיר אפילו במילה אחת כי מדובר בהצטרפות לממשלה בראשות נתניהו. המוסד לבירור עתירות של המפלגה דחה את העתירות. הוועידה תתקיים כסדרה ובהצבעה גלויה.

 

בעתירה נכתב: "יובהר כי עצם נוסח הצעת ההחלטה מלכתחילה הינו מטעה, מקומם ופסול מעיקרו. השאלה האמיתית המהותית העומדת על הפרק אינה רק אישור עקרונות ההסכם הקואליציוני עם סיעת כחול לבן, אלא אישור הכניסה של המפלגה והסיעה לקואליציה של הליכוד - תוך החלת תנאי ההסכם הקואליציוני של הליכוד וכחול לבן על מפלגת העבודה".

בני גנץ ועמיר פרץ חתמו על הסכם קואליציוני ()
פרץ ושמולי לצד גנץ וניסנקורן, במעמד חתימת ההסכם

3082 ()
בראש מחנה המתנגדים. ח"כ מיכאלי

במפלגת העבודה טענו בתגובה לדרישה לקיים הצבעה חשאית, כי כל הצבעה בוועידת המפלגה היא גלויה ופומבית. כל חבר ועידת מפלגה אמור לקבל לינק שמאפשר לו להצביע מחר באמצעות מחשב, לאחר שעבר אימות של זהותו. בינתיים, במפלגה מגייסים חברי מפלגה לשעבר ובכירים שיביעו את דעתם בעד ונגד ההסכם.

 

במחנה המתנגדים להסכם נמנים בכירי מפלגת העבודה לשעבר, כמו יולי תמיר, אברהם (בייגה) שוחט, חגי מירום, אופיר פינס, משה שחל, עוזי ברעם, איתן כבל, עמר בר לב, מיקי רוזנטל, פרופ' יורם לס ועוד. ראש עיריית תל-אביב רון חולדאי צייץ הערב בטוויטר: "חברי מפלגת העבודה: ייתכן כי הגיעה השעה לומר 'די'. אין צורך פוליטי במפלגה שהייתה ביתי הפוליטי כל חיי, שעבור ערכיה הצבעתי ולאורם הלכתי. פנייתי היא לאלו שעבורם לערכים אלו יש עדיין משמעות: אל תרימו יד על המפלגה ואל תחברו לממשלה הרעה הזו, שממילא לא צריכה אתכם".

 

לעומת זאת, במחנה עמיר פרץ ואיציק שמולי גייסו תמיכה של כ-40 סגני ראשי ערים מכל רחבי הארץ שהביעו תמיכה בהצטרפות העבודה לממשלה. במכתב התמיכה שכתבו ליו"ר העבודה פרץ טענו: "הצטרפותכם לממשלת האחדות היא החלטה מנהיגותית. אין ספק כי תובילו בממשלה מדיניות סוציאל-דמוקרטית שתבנה מחדש את מדינת הרווחה. בימים אלה, בשעת משבר לאומית, אנו מבקשים לחזק את ידיכם בהחלטה המנהיגותית והאמיצה - להצטרף לממשלת האחדות השוויונית, עם רוטציה בתפקיד ראש הממשלה. אין ספק כי זהו צו השעה".

רון חולדאי בישיבת מועצת עיריית תל אביב-יפו (צילום: מוטי קמחי )
"ייתכן כי הגיעה השעה לומר די". חולדאי(צילום: מוטי קמחי )

סגני ראשי הערים הוסיפו, כי הצטרפותם של פרץ ושמולי לממשלה תחזק את הקו החברתי בממשלה: "העובדה כי פרץ יכהן כשר הכלכלה והתעשייה, וחברנו ח"כ איציק שמולי יכהן כשר הרווחה, תהווה את העוגן החברתי והמדיני, העוגן החברתי והסוציאל-דמוקרטי ומצפן מדיני בממשלה שבה השפעתכם תהיה גדולה מזו שיכלה להיות באופוזיציה".

 

מפלגת העבודה נחלה מפלה בבחירות האחרונות, לאחר שרשימת העבודה-גשר-מרצ זכתה בשבעה מנדטים בלבד. בעקבות זאת, שלושה חברים בלבד במפלגת העבודה נכנסו לכנסת - פרץ, שמולי ומיכאלי. יו"ר גשר, חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס, פרשה מהמפלגה ועשויה לקבל תפקיד שרה מטעם הליכוד. אנשי מרצ סירבו להיכנס לקואליציה המתגבשת.


פורסם לראשונה 25/04/2020 22:33

 

איתי בלומנטל השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חתימת ההסכם בין כחול לבן לעבודה
מומלצים