לכם קשה? תכירו: הורים בבידוד עם 31 ילדים
ויקטור ומלבה מקוסטה ריקה מעבירים את משבר הקורונה עם עשרות ילדיהם המאומצים: "לא הכול קל, אבל זו חוויה יפה". הילדים עוזרים בעבודות הבית ויוצאים לקנות מצרכים, אבל עדיין צריך למצוא להם תעסוקה
משבר הקורונה – עוד מהעולם:
אז והיום: 2020 לא שונה מאוד מ-1918
ארה"ב: השומר דרש לעטות מסכה – ונרצח
בגלל הנגיף: המהגרים שתקועים באמצע שום מקום
הרוסים כועסים, והתמיכה בפוטין נחלשת
"זה עניין של חיים ומוות, אנחנו חייבים לדאוג לעצמנו", אומרת חימנס, גמלאית שעבדה בעבר בעיצוב אופנה. "אנחנו חייבים לעשות את זה מתוך אהבה ואחריות".
בארבעת העשורים האחרונים לקחו בני הזוג תחת חסותם יותר מ-150 ילדים, ואלה שנמצאים איתם כעת – כולם בני שלוש עד 25. את ההחלטה לאמץ את הילדים הם קיבלו אחרי שהרופאים הצילו מגידול במוח את אחד מששת ילדיהם הביולוגיים. כל ששת הילדים שהביאו בעצמם לעולם הפכו בינתיים לבגירים ועזבו את הבית.
ל-31 הילדים שנמצאים כעת בביתם של בני הזוג לפחות יש קצת מקום להסתובב, הודות לתרומה אנונימית שהעביר לשניים תורם כלשהו – תרומה שאפשרה להם לקנות בית גדול עם חצר גדולה בבירה סן חוסה. חימנס בת ה-68 וגוסמן, סוכן מכירות לשעבר בן 74, מתקיימים מדמי הפנסיה שלהם, אבל שכנים שלהם, המעריצים אותם על כך שהקדישו עצמם לגידול הילדים, עוזרים להם בבגדים ובמזון.
דאגה לתעסוקה לילדים ולבני הנוער עשויה להיות משימה מאתגרת. "לדעתי זו חוויה יפהפייה – זה נחמד וזה קשה", אומרת חימנס. "אנחנו לא יכולים לומר שהכול קל. אנחנו צריכים לחפש דברים מעניינים בשבילם ולשנות דברים כדי שהם לא ידאגו".
למזלם של ההורים והילדים, הם חיים במדינה שלפי שעה הצליחה להתמודד היטב עם משבר הקורונה. עד כה דיווחה קוסטה ריקה רק על 742 נדבקים ושישה מקרי מוות מהנגיף.
לקריאה נוספת – עוד סוגים של בידודים:
הודו: עניים שנשלחו לבידוד מטפסים על עצים
יאכטות, יין ומטוסים פרטיים: כך מתבודדים העשירים
הילדים בביתם של חימנס וגוסמן ממלאים משימות בבית כגון ניקיון ובישול, והגדולים שבהם עוזרים לקטנים יותר בשיעורי הבית. הגדולים גם מקבלים משימות מחוץ לבית, וכך למשל דויד קילן בן ה-21 יוצא באופניים לעיר כדי לקנות מצרכים. הוא עוטה כמובן מסכה וכפפות.
אחותו הצעירה מריצה מרטינז מספרת שהבידוד הוא הזדמנות נדירה עבורה ליהנות מזמן עם המשפחה: "אני יודעת שמשעמם לשבת בבית, אבל צריך למצוא דרכים לשמור על עניין, להתנתק מהרשתות החברתיות, להעביר יותר זמן עם בני אדם, משהו שאנחנו כמעט לא עושים כבר".