החשש מגל שני: סיאול מחפשת אלפים שאולי נדבקו
אחרי שסגרה 2,000 מועדונים וברים דיווחה היום דרום קוריאה על 35 נדבקים חדשים – המספר הגבוה זה יותר מחודש. בין מוקדי ההדבקה: מועדוני גייז, חשש שלהט"בים שבילו בהם לא יבואו להיבדק מחשש שיוצאו מהארון. סין: 5 נדבקים בעיר הנגיף ווהאן, צרפת: היום חוזרים למספרות ולבתי ספר
משבר הקורונה - עוד מהעולם:
- סין מציגה: "24 השקרים של ארה"ב"
- המדינות שנקיות מקורונה חוששות מתיירים
- אלפי עובדי קרוזים תקועים בלב ים: "אנחנו אסירים"
- התפרצות במשחטות בגרמניה, התרופפות באיטליה
דרום קוריאה, נזכיר, זכתה בחודשיים האחרונים לשבחים רבים: בראשית המגפה היא הייתה מוקד ההתפרצות הגדול ביותר של הקורונה מחוץ לסין, אבל אחרי גילוי אלפי חולים היא השתלטה על ההתפרצות במהירות יחסית, בין השאר הודות לקיום בדיקות קורונה רבות מאוד. בשבועות האחרונים היא הסירה בהדרגה עוד ועוד הגבלות על הציבור. מכיוון שגם מדינות אחרות בעולם מסירות בימים אלה הגבלות, אך חוששות שהמהלך יוביל להתפרצות מחודשת, הן מתבוננות במתחולל בדרום קוריאה כמקרה בוחן.
רוב מקרי ההידבקות החדשים בקורונה בדרום קוריאה הם בקרב מבלים שהגיעו לכמה מועדונים וברים בסיאול – רבים מהם מקומות בילוי הפונים לקהילה הגאה. העובדה הזו מקשה עוד יותר על הרשויות לאתר את הנדבקים החדשים, משום שדרום קוריאה היא מדינה שמרנית בכל הנוגע ליחסים חד-מיניים, וניהול אורח חיים להט"בי מוצהר נחשב בה לטאבו. להט"בים בה סובלים מאפליה, הכוללת פיטורים ממקום העבודה וספיגת דברי נאצה.
יון טאה-הו, איש משרד הבריאות הדרום קוריאני, הודה כי יש חשש שחלק מהחשודים כנדבקים מתוך הקהילה הלהט"בית ימצאו את עצמם מוצאים מהארון בניגוד לרצונם או סובלים מאפליה אם יודו שביקרו במועדוני הגייז ויבואו להיבדק. דרום קוריאה נוהגת לפרסם מידע, גם אם מרומז, על פרטי הנדבקים, ובחודשים האחרונים כבר דווח על כך שרבים מהנדבקים מוצאים עצמם סובלים מסטיגמות או סופגים דברי נאצה ברשתות החברתיות.
החזרה למשרד בוטלה
ראש העיר סיאול, פארק וון-סו, קרא למבלים ששהו באזור ההתפרצות לגשת להיבדק, והבטיח שהמידע האישי שלהם יישאר חסוי. הוא הזהיר כי מי שיתברר שנמנע במכוון מבדיקה ייקנס.
עד כה ערכו הרשויות בדרום קוריאה בדיקות ל-4,000 בני אדם שהגיעו למקומות הבילוי הליליים בשכונת איטאוון בסיאול, מוקד ההתפרצות המחודשת, אבל הן עדיין מחפשות כ-3,000 מבלים נוספים. עד עתה התגלו 79 נדבקים הקשורים להתפרצות שם, בהם אנשים שנסעו במיוחד לסיאול – ואחר כך חזרו לבתיהם, בערים אחרות.
בשבועות האחרונים הסירה דרום קוריאה חלק מהגבלות הריחוק הפיזי שהטילה על התושבים, ובין השאר התכוונה לפתוח מחרתיים במלואם את בתי הספר. בעקבות ההתפרצות המחודשת יש חברות שכבר דחו את החזרה לעבודה במשרד שתכננו להיום, בהן חברות הטכנולוגיה Kakao ו-Naver.
בשנגחאי: דיסנילנד נפתח
סין דיווחה הבוקר כי בווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף לראשונה, התגלה מקבץ של נדבקים בקורונה לראשונה מאז הסרת הסגר שם לפני כחודש, וכעת גם שם חוששים מהתפרצות מחודשת. מדובר בחמישה נדבקים חדשים – כולם תושבי אותו מתחם דירות. אחת מהם היא אשתו של הגבר בן ה-89 שאתמול דווח כי נדבק. הוא היה הנדבק הראשון שהתגלה בווהאן מאז 3 באפריל.
מספר הנדבקים הרשמי בסין, נזכיר, עומד על 82,918, ומספר המתים מהנגיף על 4,633. עם זאת יש לציין שבניגוד למדינות אחרות סין אינה כוללת במניין את מי שאובחנו כנשאי קורונה אך לא פיתחו תסמינים של הנגיף. על כל פנים, מספר הנדבקים היומי שעליו מדווחת סין מאז אפריל קטן מאוד לעומת המספרים היומיים שהגיעו ממנה בפברואר, אז דיווחה על אלפי נדבקים חדשים מדי יום.
ביום שישי האחרון הודיעה ממשלת סין כי תחל לפתוח בהדרגה בתי קולנוע, מוזיאונים ואתרי בילוי אחרים, אך תעשה זאת תוך שמירה על כללי ריחוק והיגיינה קפדניים. בשנגחאי כבר נפתחו שורה של אתרי בילוי, בהם דיסקוטקים, והיום נפתח בה פארק השעשועים דיסנילנד-שנגחאי, אם כי הכניסה אליו מותרת למספר מבקרים קטן יותר מזה שהותר לפני המגפה.
צרפת מנסה לצאת מהסגר
ובצל הדברים האלה, עוד מדינות באירופה מסירות הגבלות על תושביהן אחרי שבועות ארוכים של סגר. צרפת, שמספר המתים מהנגיף בה הוא החמישי בגובהו בעולם, תאפשר היום את פתיחתן של חנויות ומספרות, ותתיר לתושבים לצאת לשורה של פעילויות שמאז 17 במרץ לא הותר להם לצאת אליהן. החל מהיום מותרת פתיחתם של גני ילדים ובתי ספר יסודיים.
ממשלתו של הנשיא עמנואל מקרון החליטה להסיר הגבלות אחרי שמספר המאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ ירד לפחות מחצי מהמספר בימי השיא של ההתפרצות, בתחילת אפריל, אז היו מאושפזים במחלקות האלה יותר מ-7,000 בני אדם. גם מספר המתים היומי מהנגיף פחת דרמטית, ואתמול הוא כבר עמד על 70. עד כה מתו בצרפת מהנגיף 26,380 בני אדם.
צרפתים רבים מחכים לחזור היום ליהנות מהתענוגות הפשוטים של החיים, שנמנעו מהם בשבועות האחרונים. אחד מהם הוא האפשרות לגשת למספרות ולמכונים לעיצוב שיער. "בלי מספרה? הייתי מעדיפה להסתדר בלי אוכל", אמרה למשל בסוף השבוע דניאל ז'ראר מפריז.
במקביל להסרה של הגבלות קראה הממשלה לתושבים לגלות זהירות, ובבירה פריז יש עדיין שכונות המוגדרות "אזורים אדומים" ובהן ההגבלות חמורות יותר. לתושבים ברחבי צרפת עדיין ממליצים השלטונות לעבוד מהבית אם יש להם אפשרות לעשות זאת.