תובע משטרתי איים על עו"ד עם אזיקים, ויועמד לדין משמעתי
במהלך דיון בבית משפט טען עו"ד זוהר ברזילי כי התובע - קצין במשטרה - משקר לשופטים. התובע בתגובה התקרב אליו והזהיר: "תבוא איתי לתחנה בסוף הדיון". הוא לא הסתפק בכך - ולקח משוטר אחר אזיקים כדי להמחיש את כוונתו. נציב תלונות הציבור: "התנהגות פסולה ואסורה בתכלית"
תובע משטרתי יועמד לדין משמעתי לאחר שאיים על עורך הדין זוהר ברזילי במהלך דיון משפטי. האירוע התרחש לפני כמה חודשים בדיון שעסק בבקשת המשטרה לסגור מועדון בפתח תקווה. בשלב מסוים טען עורך הדין כי נציג המשטרה משקר - וזה בתגובה התקרב אליו, אמר לו כי ייקח אותו לחקירה בסיום הדיון והמחיש זאת באמצעות אזיקים.
נציב תלונות הציבור, השופט בדימוס דוד רוזן, מצא את תלונתו של עורך הדין מוצדקת והמליץ גם לנקוט בצעדים פיקודיים נגד התובע, שהינו קצין במשטרה. לדבריו, "התנהגותו של התובע בבית המשפט היא התנהגות פסולה ואסורה בתכלית".
התובע, מנגד, טען כי התנהל במקצועיות ובהתאם לתפקידו. לדבריו, עורך הדין צעק לעברו "מי אתה בכלל", מה שבעיניו נתפס כהעלבת עובד ציבור. לטענת התובע, הוא פנה לעורך הדין ולחש באוזנו "האם תבוא איתי לתחנה בסוף הדיון?" כדי לרמוז לו שתוגש נגדו תלונה בגין העלבת עובד ציבור, ורק לאחר מכן ביקש אזיקים משוטר שנכח במקום.
כיצד קורה שתובע משטרתי, עורך דין במקצועו, מאיים בתוך כותלי בית משפט על קולגה שלו באזיקים? את הטענות הללו יצטרכו לבדוק במחלקת המשמעת של המשטרה, שהודיעה כבר כי תעמיד את הקצין לדין.
הסיפור החל עוד בשנת 2017 בעקבות בקשת התובע לסגור מועדון בילוי בפתח תקווה בשל טענה למקרי אלימות. עורך הדין ברזילי, שייצג את המועדון, טען כי התובע לא אומר אמת ושישנן הסכמות בין המועדון למשטרה והפרקליטות על תנאי הפתיחה מחדש. בעקבות הדברים, בית המשפט חייב את המשטרה בהוצאות ואמר כי התובע שיקר.
בתחילת השנה חזר הסיפור לבית המשפט, לאחר שפעם נוספת התובע הגיש בקשה לסגירת המועדון בעקבות מקרה אחר. עו"ד ברזילי ייצג את המועדון פעם נוספת, וטען כי התובע שיקר בעבר לבית המשפט. כאן, לפי התלונה, ניגש אליו התובע המשטרתי ולחש באוזנו "בוא איתי לתחנה לאחר הדיון", תוך שהוא משחק בידיו עם אזיקים שלקח משוטר אחר שהיה באולם.
הנציב רוזן כתב בהחלטתו כי "מדובר במייצג מדינה בערכאות, המופיע מול עורך דין באולם בית משפט, ועושה בכוחו כקצין משטרה על מנת 'להשקיט' או 'ליישר' את עורך הדין המופיע מולו, בדיבור שאינו מתפרש לשני פנים, ומשמעותו ברורה. מיד לאחר מכן, לגרסת התובע עצמו, נוטל אזיקים לידיו, כמנסה להמחיש ולחדד ב'עקרבים' את דיבורו לעורך הדין, שהעז לדבר נגדו בבית המשפט. כל זאת, במהלך דיון משפטי, כאשר לקוחותיו של עורך הדין חוזים במתרחש מקרוב".