שתף קטע נבחר

 

הסופר-ציקלון הגיע להודו: נלחמים בסופה, פוחדים מהקורונה

"אמפאן", ציקלון מהחזקים שפקדו את הודו ובנגלדש זה עשרות שנים, הגיע ליבשה. יותר משני מיליון איש פונו למקלטים, אבל שם הם פוחדים להידבק בנגיף: "רק שיעבור מהר, בלי להרוס את העיר". חשש מהצפות בקולקטה ובאי הפליטים, הסופה מכה בעיצומו של הרמדאן

סופת הציקלון "אמפאן" הגיעה אחר הצהריים (יום ד') ליבשה באזור הגבול בין הודו לבנגלדש, ויותר מ-2.6 מיליון בני אדם שם תופסים כעת מחסה. המבצע הענקי לפינוים למקלטים היה מאתגר-במיוחד, בהתחשב בכך ששתי המדינות, כמו שאר העולם, אוכפות בימים אלה הגבלות ריחוק חברתי בניסיון למנוע את התפשטות נגיף הקורונה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

הרוחות העזות מכות בהודו ובנגלדש, היום    (צילום: רויטרס)

הרוחות העזות מכות בהודו ובנגלדש, היום    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סופה ציקלון אמפאן הודו בנגלדש (צילום: AP)
השנייה בלבד. הציקלון מעל מפרץ בנגל(צילום: AP)

סופה ציקלון אמפאן הודו מדינת אודיסה (צילום: AP)
בגשם במדינת אודיסה, היום. עצים נעקרו, קירות קרסו(צילום: AP)

הסופה "אמפאן" היא מסופות הציקלון החזקות ביותר שפקדו את האזור בעשורים האחרונים. למעשה, היא ה"סופר-ציקלון" השני בלבד שנוצר במפרץ בנגל מאז שהחלו הרישומים.

 

לפני הגיעה אל החוף היום נחלשה מעט הסופה, אבל היא עדיין מביאה איתה רוחות של 170-160 קמ"ש – מהירות שעלולה לגרום נזק כבד. כבר לפני הגעת עין הסערה אל היבשה ירד באזור גשם כבד. החשש הוא שבהמשך תגרום הסופה להצפות בערים צפופות אוכלוסין כמו קולקטה שבהודו.

  ()

סופה ציקלון אמפאן הודו מדינת אודיסה (צילום: EPA)
רוחות של 170 קמ"ש. אודיסה, היום(צילום: EPA)

לקראת הגעתה של הסופה פתחה בנגלדש במבצע לפינוי 2.2 מיליון תושבים למקומות מחסה. בהודו פינתה מדינת המחוז מערב בנגל כ-300 אלף איש, ומדינת המחוז אודישה פינתה קצת יותר מ-148 אלף. לרשימת הפריטים לשעת חירום שהרשויות העבירו למקלטים צורפו גם מסכות וחומרים לחיטוי הידיים, כדי למנוע אפשרות שנגיף הקורונה יתפשט בין התופסים מחסה.

 

רבע מהמקלטים הוקצו לקורונה

סופת הציקלון עברה הבוקר מול חופי מדינת המחוז ההודית אודישה, והגשם הכבד והרוחות העזות גרמו לעקירת עצים ולקריסת כמה קירות. "אני רק מקווה שהיא תחלוף מהר ומבלי להרוס את העיר שלנו", אמר באבש מוהנטי, מורה שגר במדינת אודיסה.

סופה ציקלון אמפאן בנגלדש מקלט (צילום: AFP)
במקלט בבנגלדש, הבוקר(צילום: AFP)

סופה ציקלון אמפאן בנגלדש הודו (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

חלק מהתושבים ביישובים שנמצאים במסלולה הצפוי של הסופה מתמודדים עם הבחירה בין שתי סכנות – הסופה והנגיף. בעיירת הנופש דיגה שלשפת הים הביעו תושבים רבים חשש מהאפשרות של הליכה למקלטים. "הם הסתגרו בבית במשך שבועות ועכשיו הם פוחדים לצאת ולהיות בין אנשים, שם הם יכולים להידבק", סיפר הדייג דבסיס שיאמאל.

 

בעיר הצפופה קולקטה, שבה התגלו קרוב ל-1,500 נדבקים בנגיף הקורונה, צפויות הצפות, וכמה בניינים בני מאות שנים השוכנים בחצי הצפוני של העיר עלולים לקרוס בשל הרוחות החזקות.

 

ההכנות לסופה אתמול    (צילום: רויטרס)

ההכנות לסופה אתמול    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרדיפ ג'נה, מהרשויות במדינת המחוז אודישה, הודה כי המצב שבו הרשויות צריכות להתמודד במקביל עם מגפה ועם סופת ציקלון הוא מצב חסר תקדים. לדבריו העובדה שהרשויות צריכות להקפיד על ריחוק חברתי בין התושבים פירושה שהמדינה תזדקק להרבה יותר מקלטים מבדרך כלל. באודישה יש יותר מ-800 מקלטים להגנה מפני סופות ושיטפונות, וכל אחד מהם יכול לארח בין 2,000 ל-3,000 בני אדם. 242 מהמקלטים האלה שימשו לאחרונה כמרכזי בידוד בשל הקורונה.

 

ב-1999: עשרת אלפים נהרגו

אם לא די בשילוב שבין ציקלון למגפה, הסופה פוקדת את האזור כשהמוני המוסלמים בו מציינים את חודש הרמדאן הקדוש. לפי דיווחים, חלק מתושבי בנגלדש שצמו במהלך יום האתמול חיכו עד לשעות הבוקר המוקדמות היום לפני שהואילו לגשת למקלטים. בבנגלדש נאלצו גם לפנות מאות פליטים בני רוהינגה שברחו בשנים האחרונות ממיאנמר ומשתכנים באי המועד להצפות במפרץ בנגל. הם הועברו למקלטים.

סופה ציקלון אמפאן הודו כולכתה (צילום: רויטרס)
יותר סופות, פחות הרוגים. קולקטה, הבוקר(צילום: רויטרס)

סופה ציקלון אמפאן כולכתה הודו (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

ה"סופר ציקלון" האחרון באזור פקד את מדינת אודישה ב-1999, ואז הוא הרג בה כ-10,000 בני אדם. זה היה שמונה שנים אחרי שטייפון, סופות טורנדו והצפות הרגו 139 אלף איש בבנגלדש. ב-1970 גרמה סופת ציקלון למותם של חצי מיליון בני אדם באזור.

 

במרוצת השנים גדלה תדירותן ועוצמתן של סופות הציקלון במפרץ בנגל – תופעה שרבים תולים אותה בשינויי האקלים – אבל מספר ההרוגים פחת הודות לשיפור אמצעי ההגנה, בכלל זה תוכניות פינוי יעילות יותר ושימוש בעזרים טכנולוגיים ובמקלטים רבים יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עדיין יכולה לגרום נזק כבד. "אמפאן"
צילום: AP
מומלצים