שתף קטע נבחר

 

המושלת שנלחמת בטראמפ על הסגר

גרטשן וויטמר, מושלת מישיגן שמועמדת להיות הסגנית של ביידן במרוץ לנשיאות, האריכה את הגבלות-הקורונה למרות הלחץ של טראמפ שתסיר אותן. מעל העימות מרחפת הפוליטיקה: במישיגן צפויה התמודדות צמודה בבחירות בנובמבר, וכיפופי הידיים עשויים להשפיע על התוצאה

מושלת מישיגן גרטשן וויטמר האריכה בסוף השבוע בשבועיים נוספים את הסגר שבמסגרתו נדרשים תושבי המדינה להישאר ברובם בבית כדי לעצור את התפשטות הקורונה, וכעת הוא יימשך עד 12 ביוני. זו קריאת תיגר נוסף של וויטמר על המתנגדים ההולכים ומתרבים של צעדיה, ובראשם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

 

ארה"ב בוחרת 2020 – סיקור נרחב ב-ynet :

ג'ו ביידן רומז שיסתפק בכהונה אחת. להאמין לו?

עוד עזרה לטראמפ מאוקראינה? "הקלטות ביידן" צצו בקייב

אובמה על המגפה: הממשל לא יודע מה הוא עושה

 

בהפגנות נגד וויטמר: חמושים פרצו לקפיטול במישיגן

בהפגנות נגד וויטמר: חמושים פרצו לקפיטול במישיגן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ארה
וויטמר. מישיגן רביעית במספר המתים(צילום: AP)

וויטמר, אשת המפלגה הדמוקרטית, הודיעה על הארכת הסגר והארכת מצב החירום במדינה יממה אחרי ששופט פסק לטובתה בעתירה שהגיש נגדה בית המחוקקים של המדינה, הנשלט כעת על-ידי הרפובליקנים. הסגר ומצב החירום שעליהם הכריזה אמורים היו לפקוע ביום חמישי הקרוב, אבל כעת הם יימשכו עד ל-12 ביוני ול-19 ביוני בהתאמה. פירוש הדבר שלפחות עד ל-12 ביוני יישארו בתי עסק כמו מכוני כושר, סלוני יופי ואולמות מופעים סגורים, והגבלות חמורות ימשיכו להיאכף בברים ובמסעדות.

 

"הנתונים מראים שאנחנו רושמים התקדמות, אבל עדיין לא יצאנו מכלל סכנה", הסבירה וויטמר את ההחלטה להאריך את הסגר. "אם אנחנו רוצים להפחית את הסיכוי לגל שני, אנחנו חייבים להמשיך למלא את חלקנו ולהישאר בבית". נכון לשלשום היו במישיגן 5,158 מתים מהנגיף, המספר הרביעי בגובהו בין מדינות ארה"ב. מספר הנדבקים הרשמי בה עומד על קרוב ל-54 אלף.

ארה
תומכי טראמפ מפגינים במישיגן. 22.7% אבטלה(צילום: AFP)

ארה
כרזת נאצה נגד המושלת. טראמפ: "היא חייבת לשחרר אתכם"(צילום: AFP)

הסגר במישיגן הוא מהקשוחים ביותר שהוטלו בארה"ב, ובחודש אפריל הגיע שיעור האבטלה במדינה הזו ל-22.7% – השיעור השני בגובהו. רק נבאדה מקדימה אותה בנתון הזה. השבוע הכריזה וויטמר על כמה הקלות, ולעובדים בענפי הבנייה, הייצור והנדל"ן הותר לחזור לעבודה, אבל ההתקהלויות עדיין מוגבלות לעשרה בני אדם בלבד וברוב המדינה אסור לברים ולמסעדות להושיב לקוחות בשטחם. וויטמר מתעקשת שאם הסגר יוסר מהר מדי אלפי בני אדם עלולים למות ובתי החולים יוצפו בחולים.

 

וויטמר נגד האיום של טראמפ: "מגוחך מפחיד"

בשבועות האחרונים מתמודדת וויטמר עם לחץ הולך וגובר עליה להסיר הגבלות, בטענה שהנזק מהן כבר עולה על התועלת. בכמה מההפגנות הבולטות נגדה השתתפו גברים חמושים, כולל כאלה שהתפרצו לבית המחוקקים של מישיגן. מחוקקים דמוקרטים טוענים כי זו הוכחה לכך שרוב המתנגדים למדיניות שלה הם פעילי ימין שמניעיהם פוליטיים, רבים מהם מושפעים מהנשיא טראמפ.

ארה
גרטשן וויטמר. עדיין פופולרית במדינתה(צילום: רויטרס)

טראמפ תומך בפתיחה מהירה ככל האפשר של הכלכלה האמריקנית, ובעניין זה מציג לא פעם עמדה הסותרת את עמדת יועציו ואת עמדת המומחים שמעסיק ממשלו. לאחרונה הוא מתח פעמים רבות ביקורת על וויטמר ועל מושלים דמוקרטים אחרים המתעקשים להאריך את הסגר במדיניותיהם. השבוע שוחח טראמפ עם וויטמר בעקבות השיטפונות במידלנד, שם נפרצו סכרים, אבל אחרי שהכריז על שליחת צוותי סיוע שב ועקץ אותה בטוויטר בפנייה לתושבי מישיגן: "המושלת חייבת 'לשחרר' אתכם עכשיו לעזור!".

 

לא רק הפערים בין דמוקרטים לרפובליקנים מרחפים מעל העימות בין טראמפ לוויטמר, אלא גם התועלת הפוליטית המיידית שעשויה לצמוח לצדדים מכיפופי הידיים. וויטמר, נזכיר, מוזכרת בשבועות האחרונים כמועמדת לתפקיד סגניתו של ג'ו ביידן במרוץ לנשיאות ארה"ב מול טראמפ בבחירות שייערכו בנובמבר. מישיגן היא מדינה שטראמפ ניצח בה ברוב דחוק בבחירות 2016, וקרב צמוד צפוי בה גם בבחירות הקרובות.

ארה
מפגינים נגד וויטמר בסוף השבוע. לא להצבעה דרך הדואר(צילום: AFP)

בשבוע שעבר הסלימה המתיחות בין טראמפ לוויטמר כשהנשיא איים לעצור כספים למישיגן בשל תוכניתה של המדינה להרחיב את אפשרות ההצבעה דרך הדואר בבחירות הקרובות. טראמפ ורפובליקנים מתנגדים נחרצות להצבעה בדואר, הצפויה לפגוע בהישגיהם. הם מנמקים את התנגדותם בטענה שהצבעה בדרך זו מגדילה את הסיכוי לזיופים. כשוויטמר שמעה השבוע על האיום של טראמפ היא השיבה כי הרעיון שלו להעניש את מישיגן בעיכוב כספים, במיוחד בעת הקשה הזו, הוא מגוחך ומפחיד.

 

סימנים שמישיגן נשברת

לפי סקרים עדכניים וויטמר ממשיכה להיות פופולרית במישיגן, אבל גם אם רבים מהלוחצים עליה לפתוח את הכלכלה הם אכן אנשי ימין תומכי טראמפ, נראה שמתחיל להצטבר עליה לחץ דומה גם מצד אנשים הקרובים יותר למיינסטרים הפוליטי, בכלל זה בכירים ברשויות אכיפת החוק ובממסד הפיננסי.

ארה
"מגיעים לנקודת שבירה". המושלת וויטמר(צילום: AP)

ריץ' סטדלי, מנכ"ל לשכת הסחר של מישיגן, המייצגת כ-5,000 חברות ויותר ממיליון עובדים, אמר השבוע כי אף שההכרזה של וויטמר על סגר הייתה נכונה בראשיתה והגיעה בתזמון ראוי, כעת מגיעים תושבים לנקודת שבירה, בין השאר בשל התקנות המעורפלות: "אסור לכם לשחק גולף, מותר לכם לשחק גולף. מותר לכם לשחק גולף אם אתם הולכים ברגל, אבל אסור לכם לשחק גולף עם קלנועית. עכשיו זה בסדר עם קלנועית", הוא אמר. "אנשים שמנסים לגלות אחריות ומנסים להועיל פשוט תוהים יותר ויותר למה הם צריכים להישאר במעצר בית". בציוץ בטוויטר אמר שלא נראה באופק סוף להוראת ה"הישארו בבית, הישארו מובטלים", כדבריו.

ארה
חמושים בהפגנה נגד וויטמר. השריף סוונסון: "אל תצפו שנקנוס"(צילום: AFP)

בעלי עסקים ראשונים, וגם כמה בכירים האמונים על אכיפת החוק, מראים בשבועות האחרונים סימנים ראשונים של אי-ציות. כמה וכמה שריפים ברחבי מישיגן הודיעו כי לא יאכפו באדיקות את ההוראות של וויטמר, והשריף כריס סוונסון ממחוז ג'נסי למשל הצהיר: "לא סגרנו שום בית עסק, אנחנו לא רושמים קנסות ואל תצפו מאתנו לעשות זאת". אפילו ראש העיר דטרויט, מייק דאגן, הנחשב לבעל ברית של וויטמר, אמר השבוע שהנתונים מלמדים כי עירו מוכנה לפתיחה נרחבת יותר של העסקים בה.

 

במאמר המערכת של "דטרויט ניוז" נכתב בשבוע שעבר כי לסגר של וויטמר אין עוד הצדקה, ונטען כי בתי חולים החלו לפטר עובדים משום שהתפוסה נמוכה: "במישיגן יש סכנה גבוהה יותר שמערכת הבריאות תקרוס כי היא מחכה למטופלים מאשר שהיא תקרוס כי שוטף אותה צונאמי של חולי קורונה שמצבם קשה".


פורסם לראשונה 23/05/2020 23:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
גרטשן וויטמר. לא רק תומכי טראמפ מוחים
צילום: AP
מומלצים