השלב הבא במשפט נתניהו, והדרישה מ-333 עדי התביעה
סנגורי נתניהו טענו בדיון כי הררי החומר והצורך בגיוס פרקליטים יובילו לכך שרק ב-2021 יוכלו לענות לאישום: "יש 20 אלף מסמכים רק בתיק 4000". התובעת בן ארי ענתה: "רוב החומרים היו זמינים עוד לפני השימוע אשתקד". לעדי התביעה, בהם שרים, תימסר הבהרה: אסור להתראיין על העדות
הקראת כתב האישום בדיון היום (ראשון) היא למעשה אות הפתיחה למשפט נתניהו, אך עד שיישמעו עדויות יעבור זמן רב. הדיון התמקד בעיקר בטענות ההגנה על היקף חומרי החקירה, שלדברי הסנגורים יידרשו חודשים ארוכים כדי ללמוד אותם ולהגיש מענה לכתב האישום.
הפרוטוקול המלא של הדיון הראשון במשפטו של נתניהו
במהלך הדיון הסנגורים העריכו כי יזדקקו לחודשיים-שלושה רק כדי לגבש טענות מקדמיות כמו טענות לגבי חסינות והגנה מן הצדק, ויותר מחצי שנה להגשת מענה לכתב האישום. התובעת ליאת בן ארי הבהירה כי אכן מדובר בתיק גדול אך רוב החומרים היו זמינים לפרקליטים עוד לפני השימוע בשנה שעברה. השופטים יצטרכו להכריע ולקבוע מה תהיה מסגרת הזמנים.
סנגורו של נתניהו, עו"ד מיכה פטמן, העריך כי עורכי הדין הנוספים של רה"מ יהיו מוכנים לתחילת דיוני ההוכחות בינואר, אך מכיוון שלטענתו יש צורך בעורכי דין נוספים שעדיין לא גויסו, הם יזדקקו לחודשיים נוספים מעבר לכך. "בתיק 4000 יש 20 אלף מסמכים. בתיק 2000 ו-1000 יש גם כמויות של חומרי חקירה. חבריי מכירים את החומר מהשימוע, אני לא הייתי בו. העמודים לא מסודרים, הכותרת לא מגלה את תכנם, אי אפשר למצוא בהם לפי מילות חיפוש. אנחנו מכירים תיקים שההבדל של מילה אחת יכול להיות ההבדל בין הרשעה לזיכוי. אנחנו צריכים וחייבים להעמיד עוד עורכי דין לראש הממשלה", טען פטמן.
יש לציין כי על אף שכתב האישום הוגש בחודש ינואר השנה, סנגורי נתניהו ביקשו שחומרי החקירה לא יועברו לידיהם עד אחרי הבחירות שנערכו במרץ. אמנם החלק המרכזי של חומרי הראיות הועברו כבר לקראת השימוע בחודש אוקטובר, אך לטענת הסנגורים של כל הנאשמים היקף החומר שהתקבל בחודש מרץ היה פי שלושה מהחומר שהועבר בשימוע.
בן ארי: "התיק הזה לא נולד היום"
התובעת ליאת בן ארי התייחסה לנושא היקף חומרי החקירה וטענה כי "מדובר בתיק גדול אבל לא בתיק שבלתי אפשרי לעמוד בכל חומרי החקירה שבו. אם היום מתחילים לקרוא את חומר החקירה הייתי אומרת שצריך שלושה ארבעה חודשים, אבל התיק הזה לא נולד היום. ב-28 בפברואר 2019 החליט היועמ"ש להגיש כתב אישום בכפוף לשימוע. כלומר, שנה וחצי. באפריל ובמאי 2019 אספו את חומרי החקירה. גם היום אנחנו נמצאים בתקופה של שנה ויותר לאחר שהועברו החומרים. סנגוריו של ראש הממשלה הם אותם סנגורים. מיכה פטמן נוסף לאחרונה והוא מכיר את החומרים מחשוד אחר שהיה בתיק. לכם אני חושבת שכבודם יקבע מועדים להוכחות בתיק הזה מוקדם ככל האפשר. האינטרס הציבורי דורש את זה".
בינתיים השופטים קבעו לעוד חודשיים - ב-19.7 - דיון תזכורת ראשון, שבו עורכי הדין מעדכנים את השופטים עד כמה הם התקדמו בלמידת החומר ונקבעים תאריכים לשלבי המשפט הבאים. השאלה כרגע היא אם הצדדים יידרשו להגיב לכתב האישום לפני פגרת בתי המשפט המתחילה ב-11 לאוגוסט, או בסיומה - ב-1 לספטמבר.
לאחר הדרמה שפרקליטי נתניהו יצרו סביב בקשת הפטור מהתייצבות, השופטים ביקשו לחסוך זאת בדיונים הקרובים, ובדקו מיוזמתם עם הצדדים האם ניתן לפטור את הנאשמים מהתייצבות לדיוני תזכורת ודיונים מקדמיים. המשמעות היא שנתניהו ויתר הנאשמים ככל הנראה לא יהיו חייבים להגיע לדיונים בבית המשפט בחודשים הקרובים, עד למענה לכתב האישום שבו הם יודיעו אם הם מודים או כופרים בעובדות כתב האישום. בכל מקרה, לדיון הבא נתניהו ויתר הנאשמים לא יצטרכו להגיע.
בנוסף, השופטים ציינו כי הם רשמו לפניהם את הצהרתה של התובעת ליאת בן ארי כי בכוונתה להבהיר לכל עדי התביעה כי נאסר עליהם להתראיין לתקשורת לגבי העדות. נזכיר כי מדובר ב-333 עדים, בהם פוליטיקאים רבים, כשרים צחי הנגבי (שהגיע לדיון) וזאב אלקין, יו"ר הכנסת יריב לוין ויו"ר האופוזיציה יאיר לפיד. בן ארי התייחסה לבקשת סנגורו של שאול אלוביץ' העו"ד ז'ק חן בנושא ואמרה: "כבר לפני בקשתו של עו"ד חן קיבלנו החלטה לפנות לכל אחד מעדי התביעה. נזכיר להם את מה שנאמר להם בזמן החקירה שאסור להם להתראיין ואני מקווה שהדברים לא יחזרו על עצמם שוב".