שתף קטע נבחר

 

ישראל דורשת מהאו"ם לשפר את עבודת יוניפי"ל בגבול לבנון

לקראת חידוש המנדט של כוח שמירת השלום הבינלאומי, השגריר באו"ם העביר רשימת דרישות מצד ישראל, בהן ביקורי פתע, ושקיפות. לדברי דנון, אנשי האו"ם מייצרים מצג שווא לפיו ישנה יציבות אזורית בזכותם

 

גדר גבול לבנון  (צילום: AP)
כוח שמירת השלום של האו"ם בגבול לבנון(צילום: AP)

ברקע המתיחות הגוברת בגבול ישראל-לבנון, מועצת הביטחון צפויה לחדש באוגוסט את המנדט של יוניפי"ל, כוח שמירת השלום של האו"ם בדרום לבנון. בשנים האחרונות עלתה ביקורת מתמשכת מצד ישראל וארצות הברית על חוסר היכולת של היחידה הבינלאומית לנוע בחופשיות ולדווח לאו"ם על מוקדי פעילות הטרור של חיזבאללה באזור. שגריר ישראל באו"ם דני דנון העביר בימים האחרונים פנייה למועצה עם הדרישות של ישראל לחידוש המנדט, כך שיוכל להתמודד עם הניסיונות של חיזבאללה להתעצם צבאית בגבול הצפוני.

 

"ממשלת לבנון נכשלה פעמיים", כתב דנון במכתב שהועבר למועצה. "היא לא הצליחה לפרק את דרום לבנון מהתחמשות של גורמים לא-צבאיים, ולא אפשרה ליוניפי"ל לממש את המנדט שניתן לו. במסגרת המציאות שנוצרה, חיזבאללה ממשיך להתחמש והסב את שטח המנדט של יוניפי"ל לכר פורה של מתקפות טרור נגד מדינת ישראל ותושביה", הוסיף השגריר הישראלי שטען כי הליקויים בפעילות של יוניפי"ל מייצרים מצג שווא, לפיו במקום שוררת יציבות אזורית בזכותו.

 

UN forces near the Lebanon border ()

דני דנון במועצת הביטון של האו
השגריר דנון

ישראל דורשת לקיים ביקורי פתע של הכוח בשטח המנדט, ולקבל גישה לאזורים עם חשש לפעילות טרור, כולל מתחמים פרטיים תוך זמן קצר מרגע הגעת המידע על כך. עוד נכתב כי יוניפי"ל נדרש לשקיפות מעולה על פעילות הכוח בגבול, כולל העברת דו"ח מפורט לישראל על מיקומים שאליהם נמנעה גישתו למקום מסוים - ומה נעשה בתגובה לכך.

 

כמו כן, ישראל דורשת שיוניפי"ל ידווח למועצת הביטחון על הגבלת התנועה תוך זמן שייקבע מראש מרגע התקרית, וכי הפרות המנדט יתוחקו על-ידי ממשלת לבנון כך שיוניפי"ל תערוך הפקת לקחים בהתאם. בירושלים דאגו להעביר כמה פעמים מסרים לקהילה הבינלאומית על כך שבהיעדר שינויים מהותיים במנדט - הכוח לא יהיה אפקטיבי במתכונת הנוכחית.

 

אנשי יוניפי"ל (צילום: AP) (צילום: AP)
אנשי יוניפי"ל(צילום: AP)
 

בתוך כך, ישראל דיווחה על הפרות חוזרות של החלטת 1701 ונשנות מצד גורמי הטרור בדרום לבנון, רובן של פעילי חיזבאללה. בישראל טוענים כי השליטה של חיזבאללה באזור, לצד מעמדו בממשלת לבנון, מקשה על שינוי המצב וומאפשרת את המשך התחמשות הארגון על גבול ישראל.

 

בפברואר האחרון ישראל הציגה 249 הפרות מהצד הלבנוני, ומזכ"ל האו״ם אנטוניו גוטרש הדגיש כי נוכחותם של גורמים לא-ממשלתיים וחמושים היא הפרה של הפסקת האש ממלחמת לבנון השנייה.

 

"תחת רמיסת החלטה 1701 ובשימוש באלימות נגד כוח יוניפי"ל, חיזבאללה הופך את דרום לבנון לטרמינל טרור נגד מדינת ישראל", אמר השגריר דנון. "חיזוק מנגנון הכוח הכרחי למאבק במעוז הטרור המתרחב בצד הלבנוני, ואם לא יתקיים - הכוח לא יצליח לממש את ייעודו ותפקידו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חיילת יוניפי"ל בגבול לבנון
צילום: AFP
מומלצים