שתף קטע נבחר

 

ידלין על המתקפה האיראנית: "תקיפת סייבר ברמה גבוהה שעוד לא ראינו כמותה"

ראש אגף המודיעין לשעבר התייחס באולפן ynet לדיווח על הניסיון להגביר את רמת הכלור במי הברזים בישראל: "זו יכולת לצאת מהממד הקיברנטי ולפגוע במערכות פיזיות". עם זאת הוא הרגיע: "לישראל יש מערכת הגנה טובה על התשתיות"

 

 

אולפן ynet: ריאיון עם אלוף במיל' ידלין    (צילום: אלי סגל)

אולפן ynet: ריאיון עם אלוף במיל' ידלין    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בעקבות הדיווח כי מתקפת הסייבר האיראנית על תשתיות המים של ישראל נועדה להעלות את רמת הכלור במים המוזרמים לבתים, ראש אגף המודיעין לשעבר עמוס ידלין אמר היום (שני) כי זו "הייתה מתקפת סייבר מיוחדת ברמה גבוהה שעוד לא ראינו כמותה".

 

מתקן טיהור שפכים מט
אחד המתקנים שנפגעו במתקפת הסייבר(צילום: רועי עידן )

בריאיון לאולפן ynet אמר האלוף במילואים כי "זה לא שיבוש האתרים שחווינו, זו היכולת לצאת מתוך הממד הקיברנטי אל הממד הפיזי ולנסות לפגוע בבקרים של מערכות פיזיות". דבר התקיפה פורסם לראשונה ב-ynet.

 

עם זאת, ביקש ידלין להרגיע ואמר כי "למדינת ישראל יש מערכת הגנה מאוד טובה על התשתיות, ולכן לא צריך יותר מדי להיכנס ללחץ. לכלור יש ריח, וברגע שהתושבים היו מריחים שיש משהו לא בסדר במים, בהנחה שהגנה לא הייתה ניתנת, הנזק לא היה גבוה במיוחד". 

 

"לתקיפה צריך יכולת מעצמתית". ידלין (צילום: מתן טורקיה) (צילום: מתן טורקיה)
"לתקיפה צריך יכולת מעצמתית". ידלין(צילום: מתן טורקיה)
 

- אנחנו יודעים שיש המון תשתיות שמחוברות לרשת - רמזורים, חשמל, גז - עד כמה אנחנו ערוכים לניסיונות תקיפה מהסוג הזה?

"למדינת ישראל יש מנגנון מאוד יעיל שעובד כבר שנים ארוכות, כי ככל שהמדינה מתקדמת יותר היא יותר פגיעה. המערכות הפגיעות ביותר הן מערכות החשמל, המערכות הפיננסיות, מערכות התחבורה. צריך לזכור, כדי לתקוף מערכת תחבורתית או מערכת פיננסית או חשמל זה לא יכול לעשות האקר מאיזה מרתף, לזה צריך יכולת מעצמתית.

 

"אתה צריך לאסוף הרבה מאוד מודיעין, אתה צריך להכיר את המערכת שאתה הולך לתקוף, אתה צריך להיות מסוגל לחדור אליה דרך מערכות ההגנה שהן בדרך כלל כל האנטי וירוסים שיש בעולם שהושקעו בהם מיליארדים, ואחרי שאתה חודר אתה צריך להיות מסוגל גם לפגוע בבקרים וגם להטעות את לוח הבקרה, כי כל בקר כזה מפוקח, וברגע שאתה רואה משהו חריג, מי שיושב ושולט בבקרה יודע מיד להפסיק את המערכת, ולכן זה מבצע מאוד קשה ולא תמיד גם מצליח".

התמלא לחלוטין בחורף האחרון. מאגר מים  (צילום: LDRS group (לידרס))
"הנזק לא היה גבוה במיוחד". מאגר מים של מקורות(צילום: LDRS group (לידרס))
 

העיתון הבריטי "פייננשל טיימס" חשף אמש פרטים חדשים על מתקפת הסייבר על מתקני המים בישראל, שיוחסה לאיראן ונחשפה לראשונה ב-ynet. העיתון ציטט גורם מודיעין מערבי שאמר כי מטרת התקיפה הייתה העלאת רמת הכלור במים המוזרמים לבתי האזרחים בישראל.

 

ארבעה גורמים ישראלים ואותו גורם מערבי סיפרו לעיתון הבריטי כי האיראנים פרצו לתוכנות שמפעילות את משאבות המים בישראל לאחר שעברו בשרתים אמריקניים ואירופיים כדי להסתיר את מקור הקוד. לדברי הגורם המערבי, מתקפת הסייבר שמיוחסת לאיראן עלולה הייתה להוביל להשבתת המשאבות לאחר גילוי החריגה הכימית, דבר שעלול היה להותיר אלפי אזרחים ללא מים בברזים.

 

גורמים ישראלים ששוחחו עם העיתון התייחסו גם למתקפת הסייבר שיוחסה לישראל על נמל שהיד רג'אי באיראן, שככל הנראה באה בתגובה על מתקפת הסייבר על מתקני המים. "היא הייתה קטנה, קטנה מאוד - כמו נקישה בדלת", אמר אחד מהם. "אפשר לחשוב על זה כמו תזכורת עדינה - אנחנו יודעים איפה אתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
אחד המתקנים שנפגעו
צילום: רועי עידן
מומלצים