אחותו של קים ג'ונג און ומלחמת הבלונים
קים יו ג'ונג איימה לבטל את הסכם הרגיעה עם דרום קוריאה אם לא תמנע מעריקים צפון קוריאנים להפריח בלונים עם מסרים נגד משטרו של קים ג'ונג און לתוך צפון קוריאה. "טינופת אנושית", "כלבים", קיללה. סיאול מראה סימני כניעה: "נפעל למנוע פעולות מעוררות מתח"
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הניסיון הנואש של דרום קוריאה להשאיר בחיים את הערוץ הדיפלומטי עם צפון קוריאה צפוי לעורר ויכוחים על חופש הביטוי בתוך דרום קוריאה, אחת הדמוקרטיות התוססות ביותר באסיה.
הפרחת בלונים שאליהם מצורפים מסרים נגד משטרו הקומוניסטי של קים ג'ונג און היא שיטה נפוצה של פעילים נגד המשטר בפיונגיאנג, והם נוקטים אותה זה שנים. צפון קוריאה רואה במעשים האלה התקפה על משטרהּ. בשבועות האחרונים השתמשו עריקים צפון קוריאנים שברחו לדרום ופעילים אחרים בבלונים כדי להעיף לתוך שטח צפון קוריאה מנשרים שבהם דברי ביקורת על משטרו של קים בשל שאיפותיו הגרעיניות ופשעיו בתחום זכויות האדם.
דרום קוריאה שולחת לעתים – בעיקר בתקופות רגישות – שוטרים כדי למנוע מפעילים לבצע מעשים כאלה, אבל עד כה היא דחתה את קריאותיה של צפון קוריאה לאסור את המעשים האלה בחוק, בטענה שמדובר במעשה החוסה תחת חופש הביטוי.
שינוי הכיוון שעליו אותתה דרום קוריאה היום בא בעקבות איום שהשמיעה הבוקר קים יו ג'ונג, אחותו של קים ג'ונג און ובעצמה אחת הדמויות הבכירות במשטר. היא איימה לבטל את ההסכם הצבאי ואמרה שצפון קוריאה עשויה גם לסגור לצמיתות את משרד הקשרים הפועל בפארק התעשייה שמפעילות שתי הקוריאות בגבול ביניהן, אחד הסמלים הגדולים ביותר של ניסיונות הפיוס בין המדינות.
בהודעתה כינתה קים את העריקים המעורבים בהפרחת הבלונים "טינופת אנושית" ו"כלבים בני-כלאיים" שבגדו במולדתם. היא אמרה שהגיע הזמן למצות את הדין עם "בעליהם", כשהכוונה היא לממשלה בסיאול.
האישה החזקה בצפון קוריאה: הכירו את אחותו של קים ג'ונג און
יוה סנג קיי, דובר המשרד הממשלתי הדרום קוריאני לענייני איחוד עם הצפון, אמר שמבצעי הפרחת הבלונים מאיימים על ביטחונם של התושבים באזור הגבול ושממשלתו תקדם שינויים בחוק כדי "לפתור מהיסוד את הפעולות מעוררות-המתח" האלה.
למפלגת השלטון הליברלית של דרום קוריאה ולבעלות בריתה יש 180 מושבים באספה הלאומית מתוך 300 המושבים הקיימים בה, ופירוש הדבר שיש להן רוב מוצק שיאפשר להן לאשר בפרלמנט את החוקים המדוברים. גורם בלשכת הנשיאות, שביקש להישאר בעילום שם, אמר שהפרחת הבלונים גורמת רק נזק ושהממשלה "תגיב בחריפות" על פעולות המאיימות על ביטחונה של דרום קוריאה.
בשנת 2014 פרצו חילופי אש בין צבאות דרום קוריאה וצפון קוריאה, אחרי שפעילים דרום קוריאנים הפריחו בלונים עם מסרים נגד משטר קים באזור המפורז שבין הקוריאות. לא היו אז נפגעים. בחודשים האחרונים חדלו הפעילים מלפרסם את התוכניות שלהם למחאות עתידיות כדי למנוע מהמשטרה למנוע מהם לקיימן.