שתף קטע נבחר

 
צילום: טל שחר, רויטרס

בתעשיית התרבות דורשים הנשמה מיידית: "4 חודשים עם אפס שקלים"

בעלי העסקים בענפי הבמה וההפקה דורשים פיצוי על תקופת הסגר, הקימו אוהל מחאה סמוך לכנסת והכריזו על "שבוע זעם". לדבריהם, המתווה שהציג משרד התרבות לא מסייע להם, שכן הוא נוגע רק למוסדות התרבות הנתמכים על ידי הממשלה. "התעשייה מתפרקת, אנשים קורסים", אמרו

 

הפגנת המחאה ליד הכנסת    (צילום: אלי מנדלבאום)

הפגנת המחאה ליד הכנסת    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי שמרבית ענפי המשק נפתחו מחדש, פעילי "מטה המאבק של תעשיית התרבות והאירועים" הכריזו היום (ראשון) על "שבוע זעם", והקימו אוהל מחאה בקריאה לממשלה לפצות את העסקים על ההפסדים בתקופת הסגר.

 

הפעילים, שמייצגים את עסקי התרבות הלא מתוקצבים ואת תחום הכנסים, קיימו מסיבת עיתונאים מול הכנסת ומשרד האוצר בירושלים. הם קראו קריאות "הנשמה או מלחמה" והבטיחו להחריף את צעדיהם בהתאם ליחסה של הממשלה. לדבריהם, המתווה שהציג משרד התרבות לא מסייע להם, שכן הוא נוגע רק למוסדות התרבות הנתמכים על ידי הממשלה.

מחאת אנשי הבמה והאירועים- מאהל מחאה מול משרד ראש הממשלה (צילום: עמית שאבי)
"צריכים הנשמה כלכלית דחוף". בעלי העסקים במאהל המחאה(צילום: עמית שאבי)
 

מחאת אנשי הבמה והאירועים- מאהל מחאה מול משרד ראש הממשלה (צילום: חיים גולדיטש)
(צילום: חיים גולדיטש)

"נסגרנו בתחילת חודש מרץ, ואנחנו לא יכולים לחזור לעבוד, וחלקנו הגדול לא יוכל עוד תקופה ארוכה", אמר עופר שטרית, בעלים של חברת כפיים ויו"ר משותף של מטה המחאה. "באנו פה מול משרד האוצר, שר האוצר והפקידות הבכירה לומר להם - חברים יקרים, אנחנו צריכים הנשמה דחוף, הנשמה כלכלית".

 

שטרית הוסיף: "רוב מוחלט של התרבות במדינת ישראל ושל כנסים, תערוכות, ופרויקטים שונים הם של תעשייה עצמאית. אנחנו אף פעם לא מבקשים תקציבים מהממשלה, אנחנו יודעים להביא את זה בכוחות עצמנו, אבל עכשיו אחרי שממשלת ישראל סגרה אותנו והשביתה אותנו - אנחנו זקוקים לדחיפה שלה, לפרויקטים שתזרים. אחרי זה נמשיך להיות עצמאים".

  

מירית צ'רנילוב, עצמאית בתחום ההפקות, אמרה: "אני מרגישה כמו בסרט 'שכחו אותי בבית'. קיבלנו סיוע רק על החודשים מרץ ואפריל. על החודשים מאי ויוני שאנחנו גם סגורים אנחנו לא אמורים לקבל סיוע. כל התעשייה שלנו מתפרקת, אנשים צעירים ומבוגרים קורסים ללא משכורת".

 

לינדה אביטן, בעליה של חברת תאורה והגברה, התרעמה: "לא הגיוני שאני ארבעה חודשים לא מכניסה שקל הביתה. אני ובעלי מנהלים את אותה חברה, שנינו בבית בלי אגורה. אם אנחנו לא מקבלים פיצוי על מאי ויוני ויולי, לא נזוז מפה, ויש לנו תוכנית מגירה של כל יום עוד החרפה". יאיר לביד, המנהל גם הוא חברת הגברה ותאורה, ציין: "אנחנו לא צריכים הלוואות אלא מענקים. לא יהיה לנו איך להחזיר הלוואות גם אחרי שנחזור לעבוד".

 

בתוך כך, סיעת "ישראל ביתנו" קיימה בצהריים ישיבה מיוחדת באולם האירועים "איסט" בתל אביב, כדי להביע תמיכה במאבק וגני האירועים. יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן אמר: "אי הוודאות לגבי הענף של האירועים מאפיינת את כל ההתייחסות של ממשלת ישראל לאורך המשבר. עד היום לא פורסמה תוכנית שיבה, הכל טלאי על טלאי. הרי גם אחרי לבנון השנייה השתמשו במנגנון הפיצוי, שעבד יפה מאוד. לא ברור לי למה מנסים להמציא את הגלגל ולא משהו שכבר הוכיח את עצמו".

 

התקליטן גיא פדרמן אמר בפתח הישיבה: "הענף שלנו נמצא שלושה חודשים בעצירה מוחלטת, מחודש מרץ. לא קיבלנו שום פתרון. דיברתי עם אלפי אנשים, ואין מישהו שאמר 'קיבלתי פיצוי ראוי שיכול לעזור'. נוצר מצב שאלפי אנשים ואלפי משפחות נמצאים באפס פעילות ואפס הכנסות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
בעלי עסקים באוהל המחאה
צילום: עמית שאבי
מומלצים