מצעד בושה לראש העיר שהתנגד ל"ביטול המשטרה"
טראמפ כינה אותו "שמאלן קיצוני", אך ראש העיר מיניאפוליס סולק בבושת פנים מהפגנה ליד ביתו, אחרי שסירב לומר אם הוא תומך בקיצוץ תקציב המשטרה. צפו בתיעוד: "לך הביתה, ג'ייקוב. בושה". דיווחים: טראמפ רצה לשלוח לרחובות 10,000 חיילים, בכירי הצבא סיכלו את הרעיון
ראש העיר מיניאפוליס סולק בבושת פנים מהפגנה שהתקיימה בלילה האחרון ליד ביתו, במחאה על מותו של העצור השחור ג'ורג' פלויד. המפגינים זעמו עליו מכיוון שסירב לדרישתם "לבטל" את המשטרה, או לקצץ בתקציבה.
מחאת ג'ורג' פלויד – סיקור נרחב:
השוטרים השחורים קרועים בין שני עולמות
"אנחנו נעשה את השינוי": דיווח מיוחד מוושינגטון
הפגנות ברחבי העולם: "לשרוף את הגזענות"
טראמפ נאם ועורר תמיהה: "יום נפלא לג'ורג' פלויד"
ג'ייקוב פריי, עורך דין לשעבר שהתמחה בזכויות אזרח ושנבחר לפני שנתיים לתפקיד ראש העיר מיניאפוליס תחת ההבטחה לשפר את היחסים בין המשטרה המקומית למיעוטים, תועד בסרטון מההפגנה עוזב את המקום בהליכה איטית יחסית, תוך שהמון המפגינים צועק לעברו קריאות כמו "לך הביתה ג'ייקוב, לך הביתה" ו"בושה, בושה".
התיעוד מההפגנה, שנערכה ליד ביתו של ראש העיר, הפך במהרה לוויראלי ברשתות החברתיות. לפי הדיווחים המקומיים, פריי יצא אל המפגינים ואחד מהם שאל אותו אם הוא מוכן להתחייב לקיצוץ בתקציב המשטרה המקומית, דרישה שרבים מהמפגינים העלו בימי המחאה שפרצה בעקבות מותו של פלויד במיניאפוליס בידי שוטר לבן שהצמיד את ברכו לצווארו במשך כמעט תשע דקות.
לפי רשת ABC האמריקנית, פריי – דמוקרט שהנשיא דונלד טראמפ האשים אותו בהיותו "שמאלן קיצוני" – השיב בהתחמקות על השאלה של המפגין ואמר רק שהוא אינו תומך ב"ביטולה המוחלט של המשטרה".
את הדברים הללו אמר פריי בצל קריאות קיצוניות יותר שמשמיעים חלק מהמפגינים לבטל לחלוטין יחידות משטרה בארה"ב. הם ומפגינים רבים אחרים דורשים להפנות את התקציבים שמועברים למשטרה למטרות קהילתיות שונות, בתחום הבריאות והכלכלה, באופן שלדבריהם יצמצם את רמת הפשיעה. בלוס אנג'לס, למשל, ראש העיר אריק גרסטי הצהיר בשבוע שעבר כי העיר תבטל את כוונתה להגדיל את תקציב המשטרה המקומית. במקום זאת, לוס אנג'לס תעביר 250 מיליון דולר מתקציב העיר למטרות קהילתיות.
ראש העיר מיניאפוליס שוחח עם ערוץ הטלוויזיה המקומי WCCO לאחר ההפגנה, והסביר שהוא תומך ב"רפורמה מבנית מאסיבית על מנת לשנות מערכת שהגזענות בה מושרשת". עם זאת, הוא הוסיף שוב שהוא אינו תומך ב"ביטול של כל מחלקת המשטרה".
פריי בן ה-38 מצא עצמו במוקד תשומת הלב הלאומית בארה"ב לפני כשבועיים, בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד במהלך מעצרו על ידי ארבעה שוטרים במיניאפוליס. פריי גינה מיד את התקרית וקרא להעמיד לדין את השוטר שהצמיד את ברכו לצווארו של פלויד, דרק שובין. שובין הואשם בהמשך ברצח מדרגה שנייה ובעבירות נוספות, ושלושת השוטרים האחרים הואשמו בסיוע לרצח.
ההפגנה שממנה סולק פריי הייתה אחת מני רבות שנערכו גם בלילה האחרון ברחבי ארה"ב. ההפגנה הגדולה ביותר בלילה הייתה בוושינגטון, שם עשרות אלפים צעדו ברחובות. בימים האחרונים ההפגנות בארה"ב היו שקטות ברובן הגדול, אך במדינה ממשיכים לעסוק בהרחבה באירועים שהתרחשו בימי המחאה הראשונים, שבהם המחאה הייתה אלימה ביותר, וכללה אירועי הצתה, ביזה והתפרעויות.
הלילה דיווחו כלי התקשורת האמריקניים כי ביום שני בשבוע שעבר הנשיא דונלד טראמפ הביע במהלך דיון בבית הלבן רצון ש-10,000 חיילים יתפרסו בבירה וושינגטון ובערים אחרות, כדי לדכא את המהומות. לפי הדיווחים, שר ההגנה מארק אספר, ראש המטות המשולבים מארק מילי ושר המשפטים וויליאם באר התנגדו לרעיון.
ברשת CNN ציינו כי שר ההגנה אספר אישר לשלוח 1,600 חיילים לאזור הבירה, כדי שניתן יהיה להסתייע בהם אם יהיה צורך. בסופו של דבר 5,000 אנשי המשמר הלאומי, כוח מילואים שמסייע בשמירה על הסדר ברחבי ארה"ב, לא נזקקו לסיוע של החיילים הסדירים, והכוחות הללו חזרו לבסיסיהם.
הדיווחים הללו מעידים על המתח שנראה כי קיים בתוך הממשל. בשבוע שעבר הביע אספר התנגדות לשימוש בצבא כדי לדכא את המחאה, ולפי דיווחים בארה"ב אמירתו זו לא התקבלה באופן חיובי על ידי הנשיא טראמפ, שאיים להשתמש בצבא כדי "להשתלט על הרחובות".