שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, EPA

מיניאפוליס התחייבה לפרק את המשטרה: "מערכת יחסים רעילה"

תשעה מ-12 חברי המועצה בעיר התחייבו להחליף את מודל השיטור הקיים בעקבות הביקורת על מותו של ג'ורג' פלויד: "נבנה את המערכת באופן שבאמת ישמור על ביטחוננו". ראש העיר, שסולק בבושת פנים מהפגנה עקב התנגדותו למהלך, לא יוכל להטיל וטו

נענו לקריאות המפגינים: רוב חברי מועצת העיר מיניאפוליס שבמדינת מינסוטה הצהירו הלילה (בין ראשון לשני) כי הם תומכים בפירוק המשטרה בעיר. תשעה מתוך 12 החברים במועצה הביעו את עמדתם הנחרצת בנושא לאחר שמדינת מינסוטה פתחה בחקירת מותו של העצור השחור ג'ורג' פלויד בעיר.

 

 

ראש העיר התנגד לפירוק המשטרה - וסולק בבושת פנים    (צילום : רויטרס)

ראש העיר התנגד לפירוק המשטרה - וסולק בבושת פנים    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
 
קריאה
כיתוב ענק ליד הבית הלבן: "לבטל את המשטרה"(צילום: רויטרס)

שלט בהפגנה במיניאפוליס נגד המשטרה(צילום: AFP)
קריאות בוז לעבר ראש העיר מיניאפוליס  ארה
לא יוכל להטיל וטו. ראש העיר פריי מסולק מהפגנה, שבת(צילום: רויטרס)
חברי המועצה הגיעו להפגנה שהתקיימה בעיר והתחייבו לבטל את דגם השיטור שהתקיים בה עד כה. חבר המועצה ג'רמיה אליסון הדגיש כי ההתחייבות היא "לפרק" את מחלקות השיטור בעיר - כלומר, הקמת מערכת חדשה לביטחון הציבור. הרוב הגדול של חברי המועצה שתומכים במהלך מונע מראש העיר ג'ייקוב פריי, שהתנגד לפירוק המשטרה, להטיל וטו על המהלך.

 

"ברור לנו שמערכת השיטור לא מגינה על הקהילה שלנו", אמרה נשיאת המועצה ליסה בנדר בריאיון ל-CNN. "אנחנו מתחייבים לסיים את מערכת היחסים הרעילה עם המשטרה בעיר, ולשים סוף לשיטה כמו שהיא כרגע. עלינו לבנות את המערכת מחדש באופן שבאמת ישמור על ביטחוננו".

 

פעילים חברתיים בקהילה מתחו ביקורת על משטרת מיניאפוליס במשך שנים, וטענו כי היא פועלת בגזענות ובאכזריות שלא משתנה. בעקבות מותו של פלויד, מדינת מינסוטה פתחה בשבוע שעבר בחקירת משטרת מיניאפוליס, ומסקנותיה הובילה עד כה לביטול טקטיקת החניקה שבה השתמש השוטר דרק שובין נגד העצור האפרו-אמריקני.

מיט רומני בהפגנה למען ג'ורג' פלויד בוושינגטון הבירה (צילום: רויטרס)
הסנאטור הרפובליקני הראשון שהשתתף בהפגנה. מיט רומני(צילום: רויטרס)

הפגנה בלוס אנג'לס בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד (צילום: AP)
אלפים בהפגנות שלוות ברחבי ארה"ב. מחאה בלוס אנג'לס(צילום: AP)

הפגנה למען ג'ורג' פלויד ליד הבית הלבן (צילום: רויטרס)
"לחיי שחורים יש ערך" מחוץ לבית הלבן(צילום: רויטרס)

נציין, כי פירוק מחלקות משטרה כבר התרחש בעבר בארצות הברית. בשנת 2012, בעקבות אירועי פשע רבים בקמדן שבניו ג'רזי, המשטרה העירונית פורקה ונבנתה מחדש. מהלך דומה יושם בקליפורניה בשנת 2000, שם הוחלפו יחידות המשטרה בלוס אנג'לס. נדגיש כי חרף ההצהרות, הדרך לפירוק משטרת מיניאפוליס עדיין ארוכה.

 

ביום שבת האחרון, פעילים חברתיים שתמכו בפירוק המשטרה הפגינו מחוץ לביתו של ראש העיר, ג'ייקוב פריי, שנבחר לפני שנתיים לתפקיד תחת ההבטחה לשפר את היחסים בין המשטרה המקומית למיעוטים. פריי אמר למפגינים כי הוא מבין את אחריותו וכישלונו בנושא - אך התנגד לקריאתם לפרק לחלוטין את המשטרה. הוא תועד עוזב את ההפגנה בבושת פנים, תוך שהמון המפגינים צועק לעברו קריאות כמו "לך הביתה ג'ייקוב, לך הביתה" ו"בושה, בושה".

 

לאחר ההפגנה שוחח פריי עם ערוץ הטלוויזיה המקומי WCC, והסביר שהוא תומך ב"רפורמה מבנית מאסיבית על מנת לשנות מערכת שהגזענות בה מושרשת". עם זאת, הוא הוסיף שוב שהוא אינו תומך ב"פירוק כלל יחידת המשטרה".

הפגנה בלוס אנג'לס בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד (צילום: AFP)
אנשי המשמר הלאומי עזבו. המחאה בלוס אנג'לס(צילום: AFP)

הפגנה בלוס אנג'לס בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד (צילום: AFP)
לוס אנג'לס, קליפורניה(צילום: AFP)
 

  (צילום: AFP PHOTO / Facebook / Darnella Frazier,gettyimages)
(צילום: AFP PHOTO / Facebook / Darnella Frazier,gettyimages)

קריאות המפגינים נגד המשטרה מתחלקות לקשת רחבה של דעות – החל מתמיכה בקיצוץ מסיבי של תקציבי השיטור לטובת תקציבים למען הקהילה, ועד לביטול כולל של המשטרה.

 

נציין, כי גם הלילה השתתפו אלפי בני אדם בהפגנות שלוות ובקריאה לצדק עבור פלויד. גם הסנאטור הרפובליקני מיט רומני השתתף במחאה בסמוך לבית הלבן - הרפובליקני הראשון שמשתתף בהפגנה בנושא פלויד. אירועי הביזה והאלימות שנראו בימיה הראשונים של המחאה הלכו והתמעטו בימים האחרונים, וגם הלילה לא דווח על אירועים חריגים בהיקפים גדולים.

 

בתוך כך, אחרי שטראמפ הורה לכוחות המשמר הלאומי לסגת מוושינגטון הבירה, הלילה אמר ראש העיר לוס אנג'לס, אריק גרסטי, כי אנשי המשמר הלאומי של קליפורניה יעזבו גם הם את העיר בעקבות הפסקת המהומות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ראש העיר מיניאפוליס ג'ייקוב פריי
צילום: AFP
מומלצים